Tratament naturist pentru herpes, lizina, propolis

Tratamentul pentru herpes poate fi pe bază de produse farmaceutice sau naturiste. Lizina este un tratament natural pentru herpes, alături de uleiul de arbore de ceai tea tree oil.

Tratamentul pentru herpes este pe bază de unguente care conțin aciclovir, dar dacă acestea nu funcționează putem apela la tea tree oil extract, propolis sau lizina.
Tratamentul pentru herpes este pe bază de unguente care conțin aciclovir, dar dacă acestea nu funcționează putem apela la tea tree oil extract, propolis sau lizina.

Lizina este un aminoacid esențial pentru organism cu foarte multe efecte pozitive:

  • poate ajuta la prevenirea focarelor de leziuni herpetice și herpes genital;
  • poate ajuta la prevenirea și tratamentul osteoporozei pentru că ajută organismul să absoarbă calciul;
  • ajută la creșterea masei musculare pentru sportivi;
  • lizina împreună cu vitamina C pot ajuta la vindecarea arteriosclerozei și pot curăța vasele de colesterol;
  • echilibrează dieta vegetarienilor;
  • ajută în condiții medicale ce implică pierderea de proteine.

Este recomandat să consumați alimente bogate în proteine pentru a putea obține cantități adecvate de L-lizină. Astfel de alimente bogate în proteine (și implicit lizină) sunt: carnea roșie, leguminoasele, ouăle și produsele lactate. Anumite specii de pești cum ar fi sardinele și codul, nucile, fasolea, produsele din soia, spirulina, semințele de schinduf și drojdia de bere sunt și ele surse bune de lizină. Și capsulele de lizină cu vitamina C sunt ușor de administrat și reprezintă suplimente alimentare eficiente în cazul în care remarcați manifestări ale organismului ce pot avea legătură cu deficitul de lizină.

Deficitul de lizină (componentă a triptofanului și metioninei) din organism poate conduce la dereglarea circulației sanguine, scăderea numărului de eritrocite și hemoglobină, provoacă anemie, oboseală musculară, dereglări în calcifierea oaselor, dureri de cap.

Ce este lizina?

Denumire științifică: 2,6-diaminohexanoic acid, alpha-epsilon-diaminocaproic acid.
Lizina este un aminoacid regăsit în proteinele din anumite alimente (precum fasole, brânză, iaurt, carne, lapte, drojdie de bere, germeni de grâu și diverse produse de origine animală). Proteinele provenite din cereale, cum ar fi grâu și porumb au de obicei un conținut scăzut de lizină. Biodisponibilitatea lizinei scade atunci când preparăm termic alimentele. În torturi și prăjituri spre exemplu, biodisponibilitatea lizinei scade și mai mult datorită prezenței unor zaharuri reducătoare (de exemplu, fructoză sau glucoză). Este și cazul alimentelor încălzite în prezența zaharozei sau drojdiei.

De ce avem nevoie de lizină?

Lizina este un aminoacid esențial în nutriția umană, deoarece organismul nu îl poate produce; prin urmare, este recomandabilă administrarea prin dietă sau suplimente. Lizina a fost izolată pentru prima dată din cazeină (o fosfoproteină din lapte) în 1889. Acaesta a fost introdusă pentru prima dată în 1955 în Statele Unite sub formă de clorhidrat de lizină. Din 1970, lizina a fost adăugată în mod obișnuit la hrana pentru animale.

Cutia de 3 Litri de suc de Aronia din culturi certificat Aronia Germania.
Cutia de 3 Litri de suc de Aronia din culturi certificat Aronia Germania. Sticle brune de 350 ml sau 700 ml suc de Aronia, ceai, gem, dulceață, batoane. Vânzare directă în România din magazin naturist proDietaBio.ro cu livrare în 1-3 zile lucrătoare. Cost transport, numai 10 lei.

Mod de administrare suc de aronia. Este recomandat ca sucul de aronia sa fie consumat cu aproximativ 30 de minute înainte de masă. Se recomandă consumarea unei cantități de 50 ml de trei ori zilnic, pe o perioadă de o lună pentru persoanele sănătoase și o cantitate mai mare pentru persoanele cu afecțiuni preexistente.

Suplimentele de L-lizină sunt utile în special vegetarienilor pentru că aceștia nu mănâncă alimente bogate în proteine animale și, prin urmare, au deficit de lizină. Și sportivii sau culturiștii care doresc mai multă masă musculară aleg să ia capsule de lizină. Pacienții care au răni mari, arsuri sau alte condiții medicale ce implică pierderea de proteine, au nevoie de asemenea de suplimentare cu lizină (dar numai după ce s-au sfătuit cu medicul). Lizina împreună cu vitamina C pot ajuta la vindecarea arteriosclerozei și pot curăța vasele de colesterol dacă această combinație este administrată pe termen lung (minim 1 an).

Utilizări ale Lizinei

Lizina a fost studiată pentru prevenirea și tratamentul infecțiilor herpetice și leziunilor herpetice. De asemenea, lizina este utilă pentru că poate crește absorbția intestinală a calciului (ceea ce implică un real ajutor în prevenirea sau tratamentul osteoporozei). Lizina a fost investigată și pentru efectele sale asupra creșterii masei musculare, scăderea glucozei și îmbunătățirea stării psihice. Rapoarte de caz sugerează că lizina poate ameliora angina. Lizina Acetilsalicilat a fost utilizat pentru a trata durerea și pentru detoxifierea organismului după consumul de heroină. Lizina Clonixinate a fost utilizat pentru tratarea durerilor de cap migrenoase și alte afecțiuni dureroase.

Cura de 2 săptămâni cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea creatininei și acidului uric. Produs HERBARIA GERMANIA distribuit de proDietaBIO.ro în România. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale.
Cura de 2 săptămâni cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea creatininei și acidului uric. Produs HERBARIA GERMANIA în magazin proDietaNaturala.ro. Citiți mai multe informații despre bitter cu plante medicinale.

Virusul herpes simplex (HSV)

Lizina, aminoacid esențial pe care corpul nu îl poate produce singur, vă ajută să scăpați de erupțiile herpetice dureroase și inestetice. Anumite studii arată că suplimentarea în mod constant cu lizină poate ajuta la prevenirea focarelor de leziuni herpetice și herpes genital. Lizina are efecte antivirale prin blocarea activității argininei, care promovează replicarea HSV.

Persoanele cărora le apare herpes în mod constant știu că o singură capsulă de lizină pe zi poate combate această problemă de sănătate. Deoarece lizina se poate fixa în locul argininei (aminoacid necesar înmulțirii virusului herpetic), aceasta împiedică înmulțirea virusului și dezvoltă un puternic efect antiviral.

Osteoporoza

Lizina ajută organismul să absoarbă calciul și reduce cantitatea de calciu care se pierde în urină. Calciul este esențial pentru sănătatea oaselor, iar unii cercetători cred că lizina poate ajuta la prevenirea pierderii osoase asociate cu osteoporoza. Studiile de laborator sugerează că lizina în combinație cu L-arginina (un alt aminoacid) ajută la consolidarea celulelor osoase într-un mod mai activ și intensifică producția de colagen.

 HERPES tratament naturist ROLL ON cu propolis, arbore de ceai (tea-tree oil), camfor, sunătoare, roiniță. Balsam de buze împotriva herpesului. Remediu natural tratament anti herpes cu extracte naturale, uleiuri esențiale.
HERPES tratament naturist ROLL ON cu propolis, arbore de ceai (tea-tree oil), camfor, sunătoare, roiniță. Balsam de buze împotriva herpesului. Remediu natural tratament anti herpes cu extracte naturale, uleiuri esențiale. Produs în Spania, preț, magazin cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro

Care este doza recomandată de lizină?

O capsulă de L-Lizină de 1000 mg pe zi este doza corectă recomandată de producător. Puteți cere sfatul medicului privind doza corectă în funcție de afecțiunea sau de starea dvs de sănătate.

De ce apare denumirea L-Lizina la ingredientele capsulei de lizină?

Pentru ca un aminoacid să fie bio compatibil, acesta trebuie să fie produs sub forma liberă, caz în care se menționează litera “L” în față; de exemplu L-Lizina nu doar Lizina.

Lizina are contraindicații sau interacțiuni cu alte suplimente?
Suplimentele de lizină nu trebuie utilizate de pacienții cu prea multă lizină în sânge sau urină. Pacienții cu insuficiență renală ar trebui să evite suplimentarea cu lizină. Lizina trebuie utilizată cu prudență în timpul sarcinii și alăptării.
Lysine. Review of Natural Products. Facts & Comparisons [database online]. St. Louis, MO: Wolters Kluwer Health Inc; February 2011.

Scrie un raspuns: