Leziunile rinichilor, glomeruloscleroza și tratamente recomandate pentru rinichi

Leziunile funcționale ale rinichilor nu sunt întotdeauna evidente încă de la început prin simptome clare. Sunt recomandate analize medicale ce redau starea de sănătate a rinichilor sub îndrumarea medicului specialist. Tratamentele naturiste cu plante precum urzică, suc de aronia, merișoare, coada șoricelului sunt recomandate pentru prevenirea afecțiunilor rinichilor.

Rinichii funcționează ca parte a sistemului excretor și ajută organismul să elimine din sânge toxinele, deșeurile, care apoi se excretă sub formă de urină. Rinichii ajută, de asemenea, la menținerea tensiunii arteriale normale prin îndepărtarea excesului de sare și a apei din sânge. Dacă rinichii sau arterele din rinichi se blochează, rinichii ar putea suporta leziuni funcționale permanente.

Ce este glomeruloscleroza și ce tratament naturist este recomandat pentru sănătatea rinichilor? Atunci când urmăm un tratament pentru rinichi sănătoși trebuie să avem în vedere și tensiunea arterială normală.
Ce este glomeruloscleroza și ce tratament naturist este recomandat pentru sănătatea rinichilor? Atunci când urmăm un tratament pentru rinichi sănătoși trebuie să avem în vedere și tensiunea arterială normală.

Leziunile rinichilor. Ce este glomeruloscleroza?

Glomeruloscleroza este scleroza glomerulilor și apare de obicei ca urmare a evoluției unei glomerulonefrite cronice. Se poate produce afectarea până la suprimare a funcției glomerulare. Inflamația glomerulilor are drept rezultat glomerulonefrita. Acest fenomen se poate întâmpla brusc după o infecție streptococica.
Gomeruloscleroza are multe cauze, incluzând diabetul zaharat, cea mai frecventă cauză din România, tensiune arterială crescută, medicamente, infecții și procese autoimune, cum ar fi lupusul.

Proteina din urină. Ce este proteinuria?

Proteinele circulă în sânge. Un rol major al rinichilor este curățarea sângelui prin filtrarea deșeurilor pe care organismul le produce și excreția acestora sub formă de urină. Cele mai multe proteine sunt prea mari pentru a trece prin sistemul normal de filtrare al rinichiului în timpul acestui proces și rămân în sânge. Persoanele care suferă de glomeruloscleroza, însă, au filtrul – glomerulul – deteriorat, ceea ce face ca proteinele să se scurgă în urină. Această proteină în exces în urină se numește proteinurie. Proteinuria în sine nu produce simptome și poate fi detectată doar prin testarea urinei. Persoanele acre suferă de proteinurie pot remarca umflarea mâinilor sau a picioarelor.

Sânge în urină. Ce este hematuria?

Sângele în urină, hematuria, este un alt semn de afectare a rinichilor. Având glomeruloscleroza, nu numai proteinele sunt capabile să treacă prin filtrul deteriorat al rinichiului și să fie excretate în urină, ci și celulele roșii sanguine. Conform revistei “Nephrology Dialysis Transplantation” din ianuarie 2012, studiile experimentale au arătat că, atunci când se scurge sânge prin glomeruli, poate apărea inflamația tubulilor, următorul segment al sistemului de filtrare, ceea ce duce la deteriorări suplimentare. În cazul glomerulosclerozei, sângele din urină nu este detectabil printr-o simplă privire a urinei, deoarece este prezentă numai în cantități microscopice. Identificarea necesită teste de laborator.

Tensiune arterială crescută

Tensiunea arterială crescută poate fi atât o cauză, cât și o complicație a glomerulosclerozei. Rinichii joacă un rol important în menținerea tensiunii arteriale normale prin eliberarea în sânge a unui hormon numit renină. În caz de glomeruloscleroză, cicatrizarea rinichilor poate afecta negativ capacitatea lor de a forma acest hormon și de a regla tensiunea arterială. Tensiunea arterială ridicată poate, la rândul său, să contribuie la agravarea funcției renale prin distrugerea vaselor mici de sânge ale rinichiului, ceea ce agravează glomeruloscleroza. Tensiunea arterială crescută poate provoca și alte complicații, cum ar fi boala cardiacă, accident vascular cerebral și probleme cu circulația la nivelul membrelor. Controlul tensiunii arteriale prin intermediul medicamentelor ajută la prevenirea agravării funcției renale și a complicațiilor suplimentare.

Suc de fructe tratament naturist special pentru tensiune arteriala bună.
La o persoană sănătoasă, tensiunea arterială are o valoare de aproximativ 120 până la 80 mmHG. Pentru a contracara fluctuațiile puternice, suferinzii pot lua suplimente naturiste precum sucul Rabenhorst Germania.Suc de fructe tratament naturist special pentru tensiune arteriala bună. Ingrediente 100% Naturale de la Rabenhorst Germania disponibil și în România www.proDietaBio.ro

De ce se umflă mâinile și picioarele? Alte roluri ale rinichilor.

Extract de urzică pentru sănătatea rinichilor, pentru detoxifierea ficatului, o circulație sanguină mai bună și metabolism activ.
Extract de urzică pentru sănătatea rinichilor, pentru detoxifierea ficatului, o circulație sanguină mai bună și metabolism activ. Urzica este utilă și ca tratament naturist împotriva alergiilor. Citiți mai multe informații despre ceaiul și extractul de urzici în site www.proDietaBio.ro

Un rol important al rinichilor este de a controla echilibrul fluidelor și de aceea, glomeruloscleroza progresivă poate duce, în cele din urmă, la exces de lichid corporal și umflături. Rinichii controlează, de asemenea, cantitățile de electroliți din organism, inclusiv de calciu și potasiu. Menținerea proporției relative a electroliților și a altor substanțe hormonale este importantă pentru bătăi normale ale inimii pentru prevenirea aritmiilor; producerea de celule roșii din sânge pentru a preveni anemia și celulele de coagulare pentru a preveni sângerarea anormală; sănătatea normală a oaselor pentru a preveni osteoporoza, fracturile și slăbiciunea musculară. Dezechilibrele în aceste substanțe care apar în stadiile finale ale bolii renale pot duce la o gamă largă de complicații care afectează multe sisteme.

Scrie un raspuns: