Lecitina / Colina beneficii pentru sănătate și concentrare

Lecitina (fosfatidil colina), o sursă naturală de colină, este un component structural al membranelor celulare. Face parte din familia moleculelor liposolubile cunoscute sub denumirea de fosfolipide, fiind larg folosită în tratamentul colesterolului ridicat. Lecitina poate fi preluată din alimente sau din suplimente nutritive.

Ori de câte ori avem o problemă cu memoria glumim și spunem: ia Lecitină! Ne comandăm repede capsule de lecitină cu gândul că vom ajuta mintea, dar lecitina aduce mult mai multe beneficii pentru sănătate. Se poate obține din anumite alimente, dar dacă aveți un stil alimentar dezordonat puteți avea în vedere capsulele, suplimente nutritive de lecitină.

Lecitina capsule. Suplimente proprietăți și beneficii pentru sănătate.
Lecitina capsule. Suplimente cu lecitină naturală, proprietăți și beneficii pentru sănătate. Capsule de lecitină naturală, preț și beneficii în site www.proDietaPlant.ro

Lecitina este binecunoscută pentru rolul său din cadrul proceselor de memorare și învățare, dar lecitina are, iată, multe alte funcții importante în organism. Organismul nostru sintetizează lecitina din alimente precum gălbenușul de ou, peștele, boabele de soia, germenii de grâu, leguminoasele, drojdia și arahidele. Dacă nu consumați suficiente astfel de alimente, atunci capsulele de lecitină sunt recomandate!

Colina din lecitină cunoaște o revenire în forță în cercetările nutriționiștilor și oamenilor de știință. Aceasta are proprietățile unei adevărate vitamine dar un mare defect: organismul nostru nu o poate sintetiza. Surse naturale de colină sunt lecitina, legumele verzi, germenii de grâu, gălbenușul de ou, lapte, cereale integrale, organe și mușchi. Necesarul zilnic de colină este de aproximativ 1 gram pe zi.

Colina poate fi regăsită sub mai multe forme: bitartrat colină, dihidrogencitrat colină și fosfatidil colină (lecitină). De obicei, este recomandată ca supliment nutritiv lecitina deoarece poate fi absorbită mai ușor și este mai puțin iritantă la niveluri ridicate prin comparație cu celelalte două forme.

Concentrare și memorie bună pentru copii, adolescenți, adulți, formula germană cu Fier, B12, ginkgo în suc de afine multifruct. Suc de fructe cu fier pentru o bună putere de concentrare și Vitamina B12 pentru reducerea oboselii. O porție zilnică de 150 ml acoperă cantitatea de referință de Fier de 23%, Vitamina B12 102% și conține 70 mg de extract de ginkgo.
CONCENTRARE FORMULA GERMANĂ pentru 5 zile.
Concentrare și memorie bună pentru copii, adolescenți, adulți, formula germană cu Fier, B12, ginkgo în suc de afine multifruct. Suc de fructe cu fier pentru o bună putere de concentrare și Vitamina B12 pentru reducerea oboselii. O porție zilnică de 150 ml acoperă cantitatea de referință de Fier de 23%, Vitamina B12 102% și conține 70 mg de extract de ginkgo. Pentru 5 zile! Obțineți o foarte bună capacitate de concentrare!
Disponibil în site www.proDietaBio.ro

Lecitina poate fi regăsită sub diferite forme: capsule uleioase, lichidă și granule. Depunerile de grăsime în ficat, insuficienta funcționare a rinichilor, deficiențele de creștere, tensiunea mărită, deficitul în procesele de memorare și învățare pot fi cauzate de deficitul de colină. Printre funcțiile colinei din lecitină se numără susținerea sistemului enzimatic al ficatului și detoxifierea implicită. Colina este necesară pentru metabolismul grăsimilor în ficat, respectiv transportul trigliceridelor și a altor grăsimi din ficat în țesuturi. Colina va fi transformată în creier și nervi în acetilcolină, un important neurotransmițător al emoțiilor și stărilor comportamentale. Funcțiile creierului sunt sprijinite substanțial prin aportul suplimentelor de colină (lecitină). Acetilcolina ia parte la procesul de memorare a amintirilor și ambele substanțe cresc capacitatea de efort intelectual. Studiile arată că și în cadrul bolii Alzheimer aportul de colină poate ajuta la diminuarea simptomatologiei datorită creșterii nivelului de acetilcolină.

Cu toții iubim ciocolata! Știați că prima fabrică de ciocolată din lume a luat ființă în Barcelona?
De aici avem și prima CIOCOLATĂ CU ADEVĂRAT NEAGRĂ. 100% CACAO PURĂ din culturi certificate ecologic. Ciocolata Chocolates Sole este produsă în BARCELONA, SPANIA și distribuită în România prin magazin www.proDietaBio.ro cu livrare rapidă și plata la curier. Ciocolata neagră nu îngrașă și este recomandată de nutriționiști pentru sănătatea inimii și tonus. Vezi si alte sortimente (inclusiv cu ardei iute, cafea, ghimbir, rodie, stevia sau martipan).

Cu toții iubim ciocolata! Știați că prima fabrică de ciocolată din lume a luat ființă în Barcelona?
De aici avem și prima CIOCOLATĂ CU ADEVĂRAT NEAGRĂ. 100% CACAO PURĂ din culturi certificate ecologic. Ciocolata Chocolates Sole este produsă în BARCELONA, SPANIA și distribuită în România prin magazin www.proDietaBio.ro cu livrare rapidă și plata la curier. Ciocolata neagră nu îngrașă și este recomandată de nutriționiști pentru sănătatea inimii și tonus. Vezi si alte sortimente (inclusiv cu ardei iute, cafea, ghimbir, rodie, stevia sau martipan).

De ce să luăm lecitină?

Fiecare celulă din corpul uman are nevoie de lecitină, potrivit Nutritional Supplement Educational Center (NSEC). Lecitina previne întărirea și rigidizarea membranelor celulare și facilitează trecerea nutrienților prin celule. Ca o componentă principală a bilei, lecitina ajută organismul la descompunerea grăsimilor. Nutritional Supplement Educational Center precizează că nivelurile scăzute de lecitină din bilă pot crește riscul apariției calculilor biliari. Prin administrarea lecitinei ca supliment, se poate preveni apariția calculilor biliari și îmbunătăți sănătatea veziculei biliare.

Sănătatea ficatului

Fosfatidilcolina este o componentă esențială a lecitinei și este disponibilă ca supliment. NSEC susține că această formă pură de lecitină poate fi utilizată în tratarea mai multor boli hepatice, precum afecțiunile hepatice provocate de consumul de droguri și excesul de alcool, hepatita toxică, steatoza hepatică (ficatul gras) cauzată de diabet, ciroza hepatică, solubilitatea scăzută a bilei, hepatita cronică și hepatita virală acută.

Extract de plante medicinale pentru tratamentul naturist al ficatului. Concentratul de rădăcină de fructe de armurariu, anghinare, frunze de salvie, păpădie și mentă produs de Medicura Germania este un tratament naturist obținut prin presare la rece a plantelor medicinale și macerare, deosebit de eficient pentru ficat sănătos.
TRATAMENT pentru 2 SĂPTĂMÂNI! Grăsimea din jurul ficatului face să avem abdomenul foarte mare, dar afectează foarte mult și sănătatea…
Extract de plante medicinale pentru tratamentul naturist al ficatului. Concentratul de rădăcină de fructe de armurariu, anghinare, frunze de salvie, păpădie și mentă produs de Medicura Germania este un tratament naturist obținut prin presare la rece a plantelor medicinale și macerare, deosebit de eficient pentru ficat sănătos. Este disponibil cu livrare rapidă.
Citește mai multe informații.

Nu doar memorie mai bună dar și colesterol cu valori mai bune! Lecitina este un emulgator care ajută grăsimile să se amestece cu apa și cu alte lichide din organism. Conform NSEC, această proprietate poate permite lecitinei să disperseze colesterolul în fluxul sangvin, în așa fel încât el să fie îndepărtat din organism, fiind astfel prevenită apariția aterosclerozei și a bolilor de inimă.

Multiple beneficii pentru sănătate aduse de lecitină

Lecitina este o sursă bogată de acid gama linoleic sau GLA, care, odată ajuns în organism, se transformă în prosta glandine ce ajută la menținerea unui sânge subțire (prevenind formarea cheagurilor și a blocajelor), scad tensiunea arterială, reduc inflamațiile și durerea. De asemenea, lecitina ajută organismul să absoarbă vitaminele liposolubile A, D, E și K. Ca emulgator, lecitina dispersează moleculele de grăsime din produsele alimentare și prelungește termenul de valabilitate la raft al alimentelor procesate. Aceste proprietăți fac ca lecitina să fie folosită la scară largă în fabricarea alimentelor procesate precum produsele de patiserie, ciocolata, bomboanele, dressing-urile pentru salate, untul de alune, alimentele preparate, supele instant și pudrele proteice.

Nutriție corectă

Lecitina din soia este un compus fabricat din ulei de soia. Suplimentele de lecitina din soia pot ajuta în ameliorarea simptomelor anumitor afecțiuni medicale și adeseori sunt comercializate ca ajutor în procesul de slăbire. În cadrul organismului, lecitina din soia se comportă ca sursă de colină pentru sinteza neurotransmițătorului acetilcolină, putând totodată stimula metabolismul colesterolului. 

Scrie un raspuns: