Latte cu matcha

Latte cu matcha este o băutură preparată cu faimosul ceai verde matcha cu o nuanță de verde vibrant dar, mai ales, cu proprietăți nutritive valoroase. Cu toții dorim să ne răsfățăm din când în când. Și cu toate acestea nu numai răsfățul este prioritar ci și îngrijirea sănătății. Matcha cremos realizat cu lapte fără lactoză din migdale ne va transporta simțurile către momente armonioase și perfecte.

Matcha latte vegan, deliciul suprem. Let’s matcha!

Ce este Matcha?

Matcha este un ceai verde sub formă de pudră care conține de 137 de ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde standard. Ambele provin din planta de ceai (camellia sinensis), dar la matcha se consumă întreaga frunză.

A fost consumat în mod tradițional ca parte a ceremoniilor japoneze de ceai de secole, dar a devenit mai cunoscut și popular în ultimii ani și este acum savurat în întreaga lume în latte, smoothie-uri, deserturi, gustări și multe altele!

Cum este pregătit Matcha?

Matcha este preparat în mod tradițional prin cernerea unei cantități mici de matcha într-un castron mic împreună cu o cantitate mică de apă și folosind un tel matcha pentru a amesteca într-o pastă netedă. Odată netedă, adăugați apa fierbinte (dar nu clocotită pentru a ajuta la conservarea nutrienților și pentru a evita gustul amar). Amestecarea cu o mișcare „M” poate ajuta la obținerea unei texturi frumoase de spumă.

Dacă nu aveți timp să preparați latte matcha, atunci îl puteți cumpăra gata preparat de specialiști? Uneori durează mai mult să pregătim o rețetă chiar noi și apleăm la preparatele profesionale.

Latte cu matcha de la compania LaMandorle Franța. produse cu matcha în România.
Latte cu matcha de la compania LaMandorle Franța. Produse cu matcha în România.

1 comentariu

Scrie un raspuns: