Cine preferă laptele de soia și de ce?

Laptele praf de soia este este un substitut natural pentru laptele de vacă, ales în special pentru că nu conține lactoză și este bogat în calciu și proteine vegetale de cea mai bună calitate. Mulți vegani dar și copii, vârstnici și persoane cu probleme digestive aleg să consume lapte de soia. Acesta are proprietăți nutritive valoroase și aduce beneficii sănătății.

Lapte praf de soia integrală, preț, proprietăți nutritive, beneficii pentru sănătate.
Lapte praf de soia integrală, preț, proprietăți nutritive, beneficii pentru sănătate.

Dacă vă aflați printre persoanele care nu pot consuma lapte de origine animală, ei bine, nu trebuie să resimțiți nici o frustrare! Laptele de soia are aproximativ aceeași cantitate de proteine găsită în laptele de vacă. În plus, laptele de soia are mai puține substanțe chimice, are mai puțin sodiu și niveluri ridicate de mangan, tiamină și fibre dietetice.

Laptele se soia se produce prin înmuierea și măcinarea boabelor de soia, apoi deshidratare. Este un procedeu simplu, natural, fără intervenții suplimentare. Puteți face lapte de soia și acasă, cu ajutorul boabelor de soia, preferabil enzimatice. Laptele praf de soia este deosebit de bogat în proteine, nu are deloc colesterol, nu are lactoză, are puține grăsimi. Este o sursă foarte bună de vitamina A, de calciu și fier.

Cine preferă laptele de soia și de ce?

Pudre proteice ideale pentru shake-uri, smoothie-uri: din semințe de in, nuci, floarea soarelui, cânepă, cocos, semințe de dovleac, migdale, alune de pădure, germeni de grâu, etc.
Pudre proteice ideale pentru shake-uri, smoothie-uri: din semințe de in, nuci, floarea soarelui, cânepă, cocos, semințe de dovleac, migdale, alune de pădure, germeni de grâu, etc. Mai multe informații, beneficii și detalii putem afla în site proDietaBio.ro

Laptele și lactatele în generale sunt esențiale în alimentație. O problemă digestivă majoră și tot mai des întâlnită este intoleranța la lactoză. Dacă aveți alergie la lactatele de origine animală (alergie, intoleranță la lactoză) sau aveți recomandări speciale din partea medicului specialist, atunci laptele de soia este o alternativă viabilă. Laptele de soia poate fi laptele ales pentru a rezolva multe probleme digestive (crampe, dureri, rău general, gaze). Lactoza este un zahăr găsit natural în laptele de vacă pe care mulți copii și adulți nu îl pot digera în mod corespunzător. Rezultă simptome precum greață, vărsături, diaree și crampe. Laptele de soia nu conține deloc lactoză și permite consumatorului să consume lapte fără efecte secundare. Cazeina este un alt ingredient care poate provoca probleme multora dintre noi. Cazeina este o proteină găsită în laptele de vacă. Poate provoca simptome alergice și disfuncții ale sistemului imunitar. De asemenea, poate provoca probleme persoanelor cu astm sau infecții ale sinusurilor. Cei care au probleme legate de aspectele menționate, nu pot totuși renunța de tot la lapte. Deoarece proteina este o componentă vitală a menținerii sănătății adecvate, laptele de soia este o opțiune bună pentru cei care nu pot consuma lapte de vacă (de origine animală în general).

Sportivii preferă și ei laptele de soia. Mușchii se construiesc pe bază de proteine, care ajută mecanismele fibrei să-și îndeplinească obligațiile contractile. Proteina este alcătuită din lanțuri de aminoacizi cu legături speciale. Consumul adecvat de proteine în cazul sportivilor este absolut critic. Laptele de soia conține toți cei nouă aminoacizi esențiali.

Avantaj major: proteine structurale.

Pudrele proteice sunt ușor de combinat pentru shake-uri proteice sau în aluaturi. Beneficiile pentru sănătate și tonus muscular sunt uimitoare.
Pudrele proteice sunt ușor de combinat pentru shake-uri proteice sau în aluaturi. Beneficiile pentru sănătate și tonus muscular sunt uimitoare. Detalii în magazin www.proDietaBio.ro, livrare rapidă.

Proteinele sunt esențiale pentru dezvoltarea musculară și a întregului organism. Spre deosebire de alte vegetale, soia conține toți cei nouă aminoacizi esențiali. Corpul nostru asamblează acești aminoacizi în proteine noi, incluzând anticorpi esențiali pentru buna funcționare a sistemului imunitar, proteine structurale care susțin țesuturile și enzime care ajută celulele să producă energie. Fiecare ceașcă de lapte de soia oferă între 5 și 9 grame de proteine, ceea ce este similar cu cantitatea dintr-o porție de lapte de vacă. Laptele praf de soia conține de obicei 30% proteine vegetale de cea mai bună calitate.

Calciu și fier pentru sănătate bună

Deși avem tendința să credem că numai laptele de origine animală este bogat în calciu, ei bine lucrurile nu stau așa! Alimentele vegetale, din plante, sunt și ele bogate în calciu. Consumul de lapte de soia contribuie, de asemenea, la creșterea aportului benefic de calciu și fier. Corpul nostru se bazează pe calciul din alimentația zilnică pentru a menține țesutul osos dens și puternic. Dacă alimentația noastră zilnică nu include calciu, atunci trebuie să știm că vom pierde densitatea osoasă în timp. O ceașcă de lapte de soia simplu, fără zahăr, are un conținut de calciu de 299 miligrame, care contribuie cu 30% la aportul zilnic de calciu recomandat. Fierul din laptele de soia ajută celulele roșii să funcționeze corect. Fiecare porție de lapte de soia furnizează 1,1 miligrame de fier.

Lapte praf de soia la 1 kg, 100 gr și 400 gr și boabe de soia BIO enzimatice în magazin online cu livrare rapidă proDietaNaturala.ro
Lapte praf instant de soia la 1 kg, 100 gr și 400 gr și boabe de soia BIO enzimatice găsim în magazin online cu livrare rapidă proDietaNaturala.ro

Riboflavina și vitamina B 12

Laptele de soia are proprietăți nutritive valoroase și include vitamine din complexul B. Este o sursă deosebit de bogată de riboflavină sau vitamina B 2 și vitamina B 12. Obținerea vitaminei B 12 în cantitate suficientă ajută celulele să producă ADN. O porție de lapte de soia furnizează 3 micrograme de vitamina B 12, mai mult decât cele 2,4 micrograme de care aveți nevoie în fiecare zi. Riboflavina din laptele de soia ajută celulele să producă energie și, de asemenea, protejează ADN-ul de daune. O ceașcă de lapte de soia băută zilnic mărește riboflavina cu 0,51 miligrame – 39% din doza zilnică recomandată pentru bărbați și 46% pentru femei.

Fapte și Ficțiune legate de soia.

Nu vă lăsați atrași în polemicile legate de soia. Universitatea din Maryland Medical Center constată că alimentele din soia sunt sigure pentru majoritatea oamenilor. Excepțiile sunt persoanele care au alergii la soia și pacienții cu cancer de sân recent. Toate persoanele cu probleme de sănătate vor consulta medicul înainte de a consuma alimente speciale.

Lapte praf de soia pentru copii

Milioane de copii suferă de un anumit nivel de alergii legate de laptele de vacă. Laptele praf instant de soia poate fi un substitut ideal, deoarece nu conține lactoză care poate provoca astfel de probleme copiilor. Puteți găsi lapte de soia nemodificată genetic cu arome prietenoase pentru copii, cum ar fi vanilie și ciocolată. Acest înlocuitor cremos de lapte de lapte poate fi atrăgător pentru copii de toate vârstele. Unele formule de lapte pentru sugari sunt chiar făcute din soia. Formulele cu lapte de soia ajută copiii să experimenteze mai puține cazuri de diaree și mișcări intestinale mai puțin frecvente, posibil din cauza conținutului de fibre din soia. Deoarece alergiile alimentare pot varia foarte mult în termeni de severitate, consultați medicul dacă aveți orice îngrijorare cu privire la reacțiile alergice ale copilului dumneavoastră.

Argumente bazate pe studiile Harvard

Lapte praf de soia integrală, preț punga 1 kg. Laptele de soia are o consistenţă densă şi un gust delicios.
Lapte praf de soia integrală, preț punga Hapax 1 kg. Laptele de soia are o consistenţă densă şi un gust delicios. Este bogat în calciu, vitamina D şi are numeroase beneficii pentru sănătate. Detalii în magazin cu livrare rapidă proDietaNaturala.ro.

Cercetările sunt neconcludente în ceea ce privește efectul pe care laptele de soia și alte produse de soia îl pot avea asupra nivelelor crescute de hormoni ale copilului, relatează Harvard Medical School. Laptele de soia conține receptori de estrogen care pot imita efectele estrogenului și pot afecta riscurile de cancer legate de cancerul de sân și de prostată. Harvard notează că nu există încă dovezi suficiente pentru a evita laptele de soia și că laptele de vacă conține, de asemenea, hormoni care ar putea fi dăunători.

1 comentariu

Scrie un raspuns: