Lapte de susan gust și beneficii. Este laptele de susan sănătos?

Lapte de susan gust și beneficii. Ce este laptele de susan? Este laptele de susan sănătos? Ce gust are laptele de susan? Cum folosim laptele de susan? Pot să beau lapte de susan zilnic? Care sunt beneficiile laptelui din semințe de susan?

Ce este laptele de susan?

Laptele de susan este o opțiune de lapte vegan, fiind considerat un lapte foarte sănătos. Este făcut cu semințe de susan.

Este laptele de susan sănătos?

Laptele de susan este o sursă excelentă de fibre, cu 14 grame la 100 de grame. Susanul este o sursă bună de fier, potasiu, calciu și vitamina D care pot fi mai dificil de obținut în dietele pe bază de plante. Anumite tipurio de lapte de susan conțin ulei, cum ar fi uleiul de floarea soarelui, pentru a ajuta la spumarea laptelui, ca în cazul lactatelor tradiționale.

Ce gust are laptele de susan?

Dacă ați gustat vreodată tahini sau unt de susan, puteți înțelege gustul semințelor de susan care fac un lapte cremos. Laptele de susan din site-ul www.prodietabio.ro este bogat, plin de corp și suficient de gustos încât să nu fiți tentat să adăugați un îndulcitor. Laptele de susan are o aromă subtilă, dar distinctă, fără a copleși gustul altor ingrediente, precum cafeaua. Aceasta este o opțiune grozavă pentru latte, deoarece se spumează cu ușurință și nu se separă atunci când este adăugat la lichide fierbinți, spre deosebire de alte alternative pe care le-am încercat.

Cum folosim laptele de susan?

Deși aș fi mai puțin înclinat să beau acest lapte singur, am testat turnarea laptelui de susan peste cereale, precum și în smoothie-uri și produse de copt și am fost impresionat de rezultate. Acesta adaugă o bogăție de gust care rivalizează cu lactatele convenționale, care pot fi greu de găsit în alternativele vegane, iar aroma sa plăcută de susan poate fi un atu atunci când se prepară prăjituri sau deserturi diverse. Cred că acest lucru ar fi deosebit de practic atunci când faceți un deliciu care conține tahini, deoarece ar amplifica gustul. Lucrul execelent la laptele de susan este că nu este excesiv de dulce, așa că poate fi folosit atât în deserturi, cât și în rețete sărate.

Pot să beau lapte de susan zilnic?

Un pahar de lapte de susan poate furniza până la 40% din valoarea zilnică necesară de calciu. Acesta este aproape de două ori mai mult decât calciul pe care îl obțineți dintr-un pahar de lapte de vacă. De asemenea, semințele de susan sunt surse execelente de magneziu care, împreună cu calciul, face oasele sănătoase și puternice.

Care sunt beneficiile laptelui din semințe de susan?

Semințele de susan sunt o sursă bogată de calciu pe bază de plante. Un pahar din această rețetă oferă 40% din valoarea zilnică. Este aproape dublu față de cantitatea din laptele de vacă! De asemenea, laptele de susan este o sursă excelentă de fier non-hem (33% DV), zinc (21% DV) și o sursă bună de multe alte vitamine și minerale vitale.
Semințele de susan conțin fitosteroli, lignani, acizi grași oleici sănătoși pentru inimă plus substanțe unice, cum ar fi Sesamin și Sesamolin. Au fost asociate cu sănătatea inimii, oaselor, pielii și bucale, precum și promovând somnul, starea de spirit și oferă protecție împotriva daunelor oxidative hepatice și a anumitor tipuri de cancer!
Acest lapte alternativ este o sursă bună de macro și micronutrienți, inclusiv:

 • Proteine vegetale
 • Acizi grași sănătoși pentru inimă
 • Calciu
 • Fier
 • Fosfor
 • Seleniu
 • Mangan
 • Magneziu
 • Cupru
 • Vitamine din complexul B
 • Zinc
SUSAN BIO (RECOMANDAT PT LAPTE DE SUSAN SI PREPARATE)
https://prodietabio.ro

Scrie un raspuns: