Ceaiul Kombucha sustine imunitatea si digestia

Ceaiul Kombucha provine din Asia de Est, dar Germania este țara din Europa care a ridicat Kombucha la stadiul de produs de bază, disponibil chiar și în supermarketuri sau pub-uri.

Kombucha este ușor de găsit și în magazinele din România. De ce bem kombucha? Pentru beneficiile pe care le aduce sănătății prin aportul de probiotice și vitamine.
Kombucha este ușor de găsit și în magazinele din România. De ce bem kombucha? Pentru beneficiile pe care le aduce sănătății prin aportul de probiotice și vitamine.

Încă de la începutul anilor 1900 se consumă Kombucha în Germania și Europa de Vest și de atunci s-a răspândit în majoritatea țărilor. Dar oare de ce iubesc vesticii și în mod special nemții kombucha? Pentru că susține întărirea imunității și îmbunătățirea digestiei!

Ce este ceaiul Kombucha, ce preț are, magazine în care găsim ceai natural bio. Proprietăți nutritive și beneficii pentru sănătate aduse de ceai Kombucha cu probiotice.

Alte nume pentru kombucha includ ceaiul din ciuperci Manchurian, ceaiul rusesc, ceaiul Kargasok, spumonto, berea de ceai, cidru de ceai și kvass ceai.

Ce este ceaiul Kombucha și cum se obține?

Kombucha este o băutură asemănătoare cu ceaiul dar acidulată, care se obține prin fermentarea unor anume tipuri de ceaiuri verde și negru îndulcite. O cultură kombucha din drojdii speciale și bacterii benefice (probiotice) care arată ca o clătită acționează într-un proces interesant ce fermentare ce consumă zahărul. Potrivit American Cancer Society, ceaiul fermentat rezultat conține acid acetic, o cantitate mică de alcool și o serie de probiotice. Ce sunt probioticele? Sunt bacterii benefice tractului digestiv și imunității.

Kombucha este numită o ciupercă sau un ceai dar nu este nici una nici alta propiu-zis. Masa solidă arată ca o ciupercă, dar nu este. Numele este derivat dintr-un termen japonez, care înseamnă “mamă de drojdie”. Kombucha este, așadar,  o băutură digestivă consumată în special pentru beneficiile sale pentru sănătatea sistemului imunitar.

Ce gust are Kombucha?

Nu gustul este cel care definește Kombucha, ci proprietățile nutritive și beneficiile pentru sănătate! Iubitorii de Kombucha îi apreciază proprietățile nutritive, antimicrobiene, dar și capacitatea de stimulare a sistemului imunitar. În funcție de timpul de fermentație, aroma de kombucha variază de la ușor dulceag și oarecum acrișor la o aromă puternică asemănătoare cu cidrul de mere sau cu braga noastră românească. Mulți producători de kombucha modifică în mod natural aroma băuturii finale prin adăugarea sucurilor de fructe sau a plantelor medicinale.

Ce sunt probioticele și de ce avem nevoie de bacterii benefice?

Alimentele fermentate, precum kombucha, conțin probiotice. Murăturile obținute prin fermentare fără oțet, iaurtul, kefirul, zeama de varză sau socata de casă sunt alte câteva exemple de alimente care conțin probiotice în mod natural. Aceste bacterii benefice trăiesc în interiorul tractului digestiv. Potrivit Harvard Health, peste 100 de miliarde de microorganisme locuiesc într-un intestin sănătos. Există aproximativ 500 de varietăți diferite ale microflorei și cele mai multe sunt benefice. Ele ajută la combaterea microorganismelor dăunătoare și a agenților patogeni, ajută la digestie, vă ajută să absorbiți anumite substanțe nutritive și să aveți un sistem imunitar sănătos. Probioticele pot, de asemenea, să ușureze simptomele diareei, sindromul intestinului iritabil, colita ulcerativă și boala Crohn. În plus, ele pot fi utile în problemele specifice femeilor, cum ar fi infecțiile tractului urinar.

Sfatul Nutriționistului

”Știți probabil că medicul spune să luați neapărat și probiotice atunci când urmați tratament cu antibiotice? Face această recomandare pentru că antibioticele distrug atât bacteriile rele cât și pe cele bune, necesare bunei funcționări a organismului. Dar probioticele nu trebuie luate neapărat numai în perioada de tratament cu antibiotic, ci în cea mai mare parte a timpului. Și nu sub formă de medicamente, ci de alimente. Bunciii noștri consumau zeamă de varză, murături, iaurt și brânzeturi de casă, își făceau bragă sau socată. Toate acestea conțin în mod natural probiotice și ne ajută să avem o sănătate bună. Kombucha este o băutură naturală deosebit de bogată în probiotice. Am remarcat într-o vacanță la Augsburg, în Germania, că pot comanda kombucha chiar la terasă sau la restaurant. În România nu știm să apreciem încă importanța băuturilor naturale probiotice și consumăm multe sucuri cu zahăr. Persoanele informate știu totuși care sunt beneficiile kombucha și ale alimentelor probiotice în general și le consumă foarte des.” spune Tehnician Nutriționist Elena Roșu.

Sănătatea inimii

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Dacă vă luptați să mențineți nivelul colesterolului sau al trigliceridelor la un nivel sănătos, atunci ceaiul kombucha poate fi de ajutor. Potrivit unui studiu publicat în revista “BMC Complementary and Alternative Medicine”, cobaii care au fost hrăniți cu kombucha au avut o absorbție întârziată atât a colesterolului rău (lipoproteinele cu densitate scăzută), cât și a trigliceridelor. Ca un beneficiu suplimentar, suplimentarea cu ceaiul kombucha a crescut de asemenea nivelurile de lipoproteine cu densitate ridicată. HDL colesterolul ajută la curățarea și eliminarea colesterolului extra din sânge. Un nivel înalt HDL înseamnă că aveți un risc mai mic de a avea un atac de cord, potrivit American Heart Association.

Diabet

Kombucha conține antioxidanți din ceaiul în sine și alții care se formează în timpul procesului de fermentație. Acești antioxidanți pot contribui la prevenirea stresului oxidativ care apare ca urmare a diabetului zaharat, potrivit unui articol publicat în revista “Food and Chemical Toxicology” publicat în iulie 2013. Prin urmare, consumul de ceai Kombucha poate ajuta la prevenirea sau ameliorarea diabetului zaharat și a glicemiei. Kombucha are foarte puține calorii, circa 20 calorii per 100 ml în medie.

Pe scurt… Kombucha este un ceai fermentat care poate stimula sistemul imunitar, poate îmbunătăți digestia, stimula funcția hepatică și susține sănătatea inimii.

Unge găsesc magazine pentru a cumpăra Kombucha? Ce preț are în România? Plafar.

Băutura kombucha se găsește și în România (de obicei de import UE Germania) în magazine tip Plafar precum www.proDietaBio.ro la preț de 12 sau 14 lei în sticlă brună de 330 ml.

Kombucha sortimente, rețeta clasică dar și în amestec cu plante medicinale, lime, ghimbir, sfeclă roșie, vișine, mentă. Preț mic în magazin online proDietaNaturala.ro
Kombucha sortimente, REȚETA CLASICĂ dar și în amestec delicios cu plante medicinale, lime, ghimbir, sfeclă roșie, vișine, mentă. Preț mic în magazin online proDietaBio.ro

Exemple de băuturi Kombucha: rețeta originală, cu plante medicinale, cu vișine și mentă, cu limete și ghimbir, cu sfeclă roșie. Ingredientele de bază ale sucurilor kombucha sunt: apă minerală naturală, zahăr brut din trestie, ceai verde, plante medicinale (frunze de Mate verde, flori de tei, verbină, flori de albăstrele, roiniță, mentă creață, urzici, vinariță, flori de soc, frunze de zmeur, frunze de mur, rădăcină de lemn dulce, flori de gălbenele), ceai negru, culturi de Kombucha, dioxid de carbon natural de izvor. Băutura kombucha realizată după rețeta originală are de obicei 0,5% vol. Alcool.

Scrie un raspuns: