Intermittent fasting este dieta postului intermintent

Intermittent fasting este numită și postul intermitent sau dieta pe bază de post alimentar și înseamnă, indiferent de denumire, să ne abținem de la mâncare un număr extins de ore, eventual compensând cu apă.

Intermittent fasting sau dieta postului intermitent este mai ușor de ținut atunci când suntem foarte ocupați.
Intermittent fasting sau dieta postului intermitent este mai ușor de ținut atunci când suntem foarte ocupați. ”Am atât de multă treabă, încât uit să mănânc”, spun multe persoane. Dar aveți grijă totuși la menținerea echilibrului nutrienților!

Fasting înseamnă post în limba engleză, dar această dietă nu trebuie privită din perspectivă religioasă, ci numai dintr-una nutrițională și de aceea nu vom face nici un fel de referire la postul religios. Fasting înseamnă și abţinere de la mâncare, repaus alimentar și exact despre acest lucru este vorba în această dietă specială!

Dieta Intermittent fasting înseamnă: mă abțin de bună voie de la mâncare pentru o perioadă de câteva ore (preferabil 8 sau 12) între mese.

Intervalul de timp poate varia în funcție de dorința noastră, de activitatea zilei respective, de senzația de foame. Postul intermitent a fost folosit pe parcursul istoriei pentru motive religioase, spirituale și de sănătate. Recent, postul intermitent a devenit o metodă de control al greutății, practic o nouă dietă. Potrivit lui Mark Sissons, autorul stilului de viață și al dietei “The Primal Blueprint”, postul intermitent pe termen scurt poate determina o pierdere rapidă în greutate și este aliniat la comportamentele naturale de vânător și culegător. Strămoșii noștri nu aveau mâncare din abundență și erau nevoiți să stea nemâncați perioade lungi de timp. De miliarde de ani, organismul s-a învățat să funcționeze așa, iar noi trebuie să înțelegem ritmul firesc al lucrurilor și să ne integrăm în modul natural de funcționare al corpului. Corpul nostru nu are nevoie de abundență de alimente, ci de echilibru.

Ce este postul intermitent sau intermittent fasting?

Intermittent Fasting (IF) este un concept complex de alimentație, care înseamnă pur și simplu intervale alternante de a nu mânca și de a mânca.

Ferestrele de post variază în funcție de decizia dvs și pot varia de la 14 ore la 36 de ore.

Lungimea postului depinde de voința dumneavoastră, de experiența anterioară a postului și de nivelurile zilnice de activitate fizică. Așa-numitele posturi de lumină naturală sunt ideale pentru novicii de post. Adică să nu mâncați în timpul zilei, ci la apus sau răsărit.

Puteți începe cu o zi pe săptămână (vinerea, spre exemplu), apoi încercați două zile pe săptămână. Nu exagerați nici cu postul. În nici o privință nu trebuie să cădem în extreme, echilibrul este cheia!

Ori de câte ori nu mâncați nimic – de exemplu, între mese sau în timpul somnului – țineți post. O dieta pe bază de post alimentar intermitent este o terapie nutrițională care implică fie restricții calorice totale, fie parțiale. Poate fi o provocare, dar rezultatele benefice pot fi deosebit de încurajatoare!

Cum facem să ținem mai ușor dieta Intermittent fasting?

Există mai multe moduri în care vă puteți pregăti pentru un post intermitent sau pentru intermittent fasting. În acest articol, veți regăsi sfaturi și trucuri care vă pot ajuta să vă atingeți cu succes obiectivele de post, cum ar fi obiceiurile sănătoase, nutriția echilibrată și ”păcălirea” foamei.
Faceți ca lucrurile să pară ușor de făcut încă de la început. În primul rând, cercetați înainte care ar fi opțiunile de post.

Nu toate posturile au aceleași rezultate, deci alegeți cu atenție pentru a vă atinge obiectivele. Aceste obiective trebuie să fie unele măsurabile și clare.

  • Pregătiți-vă emoțional pentru foame și iritabilitate.
  • Începeți postul vineri după-amiază.
  • Dacă puteți, faceți un pui de somn la prânz.
  • Mergeți la culcare mai devreme seara, dacă puteți.
  • Beți multe lichide precum apă și ceai.
  • Răsfățați-vă cu un hobby care vă poate ține mult timp ocupați.
  • Stabiliți limite clare înainte de a începe.

Care sunt beneficiile postului intermitent, dietei pe bază de post?

Fanii postului intermitent afirmă că beneficiile variază de la îmbunătățirea imunității și creșterea eficienței metabolismului la îmbunătățirea sensibilității la insulină și detoxifierea organismului.

Potrivit cărții “The Miracle of Fasting: Proven Throughout History for Physical, Mental, & Spiritual Rejuvenation” de Patricia and Paul Bragg, postul intermitent aduce numeroase beneficii sănătății. Autorii spun că poate duce la scăderea nivelului glicemiei, reducerea tensiunii arteriale, creșterea sensibilității la acțiunea insulinei, creșterea eficienței metabolismului grăsimilor, detoxifierea ficatului și întregului organism, îmbunătățirea sistemului digestiv și tranzitului intestinal.

Care sunt riscurile dietei postului intermitent?

Deși postul intermitent este văzut ca o metodă eficientă pentru gestionarea greutății, dietele mai lungi pot avea un efect negativ asupra sănătății dumneavoastră pe termen scurt și lung. Pierderea rapidă în greutate poate fi ușor recuperată în timpul perioadei care urmează postului dacă mâncați prea mult. Degeaba slăbim dacă apoi ne îngrășăm la loc. Și nici în post nesfârșit nu putem sta! Această metodă a postului intermitent nu vă educă obiceiurile alimentare, ci doar le întrerupe. Un stil sănătos de viață înseamnă echilibru. Postul poate fi dificil din punct de vedere al vieții sociale pentru că nu mai puteți participa la multe mese cu prietenii sau familia. Posturile mai lungi pot provoca atrofie musculară – o condiție în care mușchii sunt descompuși pentru energie – ceea ce poate duce la un metabolism scăzut. Căutați, așadar, echilibrul!

Cura de 10 zile pentru slăbire cu aronia și oțet de mere. Sucul de aronia GranoVita Welldrink este în magazin www.proDietaBio.ro
Cura de 10 zile pentru slăbire cu aronia și oțet de mere este la modă în țările occidentale și nordice. De aceea, compania Heirler Austria aduce această combinație eficientă și bună la gust pentru a urma mai ușor o dietă hipocalorică. Sucul de aronia este recunoscut ca fiind eficient pentru slăbire, tonifiere și bunăstare. Sucul de aronia GranoVita Welldrink este o compoziție gustoasă de suc natural din fructe de aronia, oțet din cidru de mere și miere de albine. Produsul este disponibil și în România în magazin proDietaBio.ro

Concluzii privind slăbirea prin dieta postului intermitent

Nu mai știm ce să mai facem ca să slăbim! Soluția ar fi simplă, respectiv să nu mai mâncăm atât de mult! De altfel, nici nu este normal să mâncăm prea mult. Postul intermitent este un alt tip de dietă în care ideea de bază este să ne abținem cât mai multe ore între mese. Prin depășirea strategică a meselor vă reduceți aportul total de calorii și, cu condiția să evitați supraalimentarea înainte sau după repaus, veți consuma semnificativ mai puține calorii. Consumând mai puține calorii decât aveți nevoie, corpul dvs. va arde grăsimea corporală pentru combustibil și, prin urmare, veți slăbi!

Combinatie de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă.
Combinație de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă. Vezi ce contine Super Slim Mix, ce beneficii aduce, pret si mod de livrare în site proDietaMagazin.ro

Scrie un raspuns: