Intepaturi de insecte: prevenire si tratament natural.

Înțepăturile de insecte ne preocupă în special atunci când sunt implicați copiii ori dacă efectul este intens, respectiv umflarea zonei, iritarea acesteia, roșeață, mâncărime, usturime.

Înțepături ori mușcături de insecte. Prevenire și tratament, spray natural.
Înțepături ori mușcături de insecte. Prevenire și tratament, spray natural.

Mușcăturile de insecte par să fie o parte inevitabilă a vieții și de aceea prevenirea și tratamentul sunt importante. Soluțiile naturale și tratamentele naturiste sunt preferate de către toți cei care își doresc un mod de viață sănătos.

Vacanțele în familie reprezintă de cele mai multe ori și timp petrecut foarte mult în natură. În iarbă sunt diverse insecte, în apă avem mici viețuitoare ce pișcă la rândul lor, în flori sunt albine, seara apar țânțarii și tot așa… Fie că mergem la munte, la mare, în Delta Dunării sau la bunici, mușcăturile și înțepăturile pot apărea oricând!

Există tratamente naturiste, remedii naturale dar și căi de a preveni apariția lor și a posibilelor infecții pe care le pot cauza. Articolul prezintă câteva soluții eficiente care vă pot ține departe de mușcăturile de insecte, indiferent în ce zonă călătoriți.

Mușcăturile de insecte: prevenire și tratament

Oamenii au un instinct natural de a ieși în natură și de a explora. Însă natura este și casa altor viețuitoare, păsări, animale sălbatice și insecte. Atunci când vă aflați în lumea lor, este important să vă protejați de mușcăturile lor, mai ales că oamenii sunt “la mare căutare” pentru unele insecte. Țânțarii și alte insecte similare care se hrănesc cu sânge “se bucură” de prezența oamenilor deoarece le oferă un festin gustos, în timp ce alte insecte fac înțepături urâte pe care le folosesc ca mecanisme de apărare atunci când intrați pe teritoriul lor sau le amenințați în vreun fel. Totodată trebuie să aveți grijă și la musculițe, păianjeni, purici, căpușe, ploșnițe și muște! Multe mușcături de insecte sunt inofensive, provocând doar mâncărime în zona inflamată de pe piele ce dispare într-o zi sau două. Totuși, alte pișcături de insecte sunt mai grave și pot cauza chiar și infecții serioase.

Știați că… Țânțarii sunt cele mai ucigătoare viețuitoare de pe planetă?… Acest fapt se bazează pe numărul de oameni pe care îi ucid efectiv. Anual, peste 1 milion de persoane din toată lumea mor din cauza bolilor generate de mușcăturile de țânțari, boli ca malaria, febra Dengue, chikungunya, febra galbenă și encefalita. Aceasta înseamnă că în multe părți ale lumii protejarea împotriva mușcăturilor de insecte este esențială pentru sănătate și pentru menținerea în viață! Prevenirea mușcăturilor de insecte este importantă, însă dacă se întâmplă să suferiți de pe urma unei înțepături, există mai multe tratamente eficiente care previn infecțiile sau atenuează simptomele. În România, țânțarii nu sunt atât de periculoși precum în alte țări, așa că această statistică nu trebuie să ne îngrijoreze atât de mult precum este în cazul în alte zone ale lumii.

Metode eficiente de prevenire a mușcăturilor de insecte și a infecțiilor

Majoritatea insectelor sunt atrase de sursele de căldură, din moment ce aceasta este o metodă eficientă de a vâna și o cale probabilă de a găsi hrană. Așadar, dacă transpirați, corpul vostru nu doar că eliberează multă căldură, ci oferă și un mediu umed și confortabil pentru ca o insectă să se atașeze de piele și chiar să vă înțepe. Evitați să rămâneți afară după un antrenament intens și încercați să vă controlați corespunzător temperatura corpului în zone cu multe insecte.

Spray contra înțepăturilor de insecte care poate fi folosit și pentru copii. 100% Natural BIO.
Spray contra înțepăturilor de insecte care poate fi folosit și pentru copii. 100% Natural BIO. Vezi preț, detalii, mod de livrare rapidă.

Este important ca întotdeauna să vă îmbrăcați corespunzător atunci când ieșiți în natură sau când lucrați într-o zonă foarte împădurită. Dacă este posibil, purtați pantaloni lungi și bluze cu mânecă lungă pentru a reduce zonele de piele expusă unde insectele v-ar putea mușca, înțepa sau atașa de piele. Acest lucru poate fi dificil atunci când vă este cald, însă reducerea zonelor de piele expusă este mai importantă decât scăderea temperaturii corpului.

Dacă intrați într-un desiș sau faceți camping în pădure, vă expuneți la un risc mare de a lua căpușe, de a deranja păianjeni și, în general, de a oferi insectelor un motiv “justificat” să vă muște. Faceți aceste lucruri numai dacă este absolut necesar și încercați să stați pe alei bătătorite și să evitați zonele uscate, cu multe frunze și tufișuri, cu excepția cazurilor în care purtați echipament corespunzător sau v-ați luat toate precauțiile.

Bebeluși și copii. Protejare de înțepături și mușcături prin soluții naturale!

Înțepăturile de insecte la bebeluși și copii sunt un motiv de îngrijorare frecvent întâlnit în cadrul părinților. Totuși, reacțiile adverse sunt deseori minore. Bebelușii și copiii de toate vârstele ajung de multe ori să fie înțepați de țânțari, purici, albine sau păianjeni, alegându-se cu mici umflături care de cele mai multe ori se vindecă de la sine. Sunt totuși și insecte care prezintă un pericol mai mare pentru sănătatea celor mici.

Aveți grijă la…

Verificarea patului: Dacă faceți camping, locuiți într-o zonă foarte împădurită sau aveți casa într-un loc cu insecte, atunci ar trebui ca întotdeauna să vă verificați patul înainte de a merge la culcare. Verificați bine patul înainte de a merge la culcare noaptea și faceți tot ce vă stă în putință să închideți punctele de acces pe care insectele le-ar putea avea odată cu lăsarea întunericului!

Pregătiți-vă cu unguente și spray-uri naturale de prevenție a mușcăturilor și înțepăturilor: Înainte de a petrece o perioadă lungă în natură sau de a călători într-o țară nouă, ar trebui să înțelegeți riscurile regiunii respective. Cunoașterea tipurilor de insecte prezente și a infecțiilor pe care le transmit vă ajută să vă concentrați pe prevenție. De asemenea, ar trebui să aflați dacă sunteți alergici la diferite mușcături de insecte, precum viespile, albinele sau țânțarii, înainte de a vă expune în natura sălbatică.

Evitați reacțiile exagerate: Îndepărtarea unei insecte mișcând amenințător mâna poate părea o soluție naturală atunci când insecta zboară în apropierea feței, însă gestul ar putea să nu fie o idee așa de bună. Mai ales în cazul albinelor și viespilor, acest tip de comportament agresiv le poate enerva sau le poate face să se simtă amenințate și cel mai probabil le va determina să vă înțepe. Lovirea țânțarilor este de obicei inofensivă și irezistibilă, însă pentru alte insecte este suficientă luarea de măsuri preventive contra mușcăturilor. Permiteți insectei să bâzâie în jurul feței, nu încercați să o loviți, altfel ați putea să sfârșiți totul printr-o înțepătură pe propria piele!

Prim ajutor de bază: Cu toții ar trebui să avem niște cunoștințe de bază de acordare a primului ajutor, care ar putea fi necesar în funcție de mușcătură. De la înțepăturile de păianjen la cele de scorpion, unele mușcături de insecte necesită o intervenție medicală rapidă pentru a preveni infecția sau efectele secundare grave. Dacă ieșiți în natură pentru o perioadă îndelungată sau știți că lucrați într-o zonă cu un risc ridicat de mușcături de insecte, învățați tehnici de prim ajutor și asigurați-vă că aveți la îndemână instrumente corespunzătoare în cazul în care veți avea nevoie de ele.

Soluții naturale, spray-uri din ingrediente naturale pentru PREVENIRE

Există multe controverse referitoare la tipurile de soluții împotriva insectelor pe care ar trebui să le folosiți pentru a vă proteja de mușcăturile acestora. Multe persoane care fac drumeții în pădure aleg adesea produse care conțin DEET, o substanță foarte dăunătoare pentru mediu, putând afecta și sănătatea umană. O opțiune naturală care ține eficient la distanță insectele este uleiul din frunze de scorțișoară. Mirosul însuși este neplăcut pentru majoritatea insectelor și dacă totuși acestea ajung pe piele și se expun la ulei, anumite specii de insecte mor în contact cu el. Utilizați o cantitate mică în amestec cu apă și aplicați cu moderație pe zonele de piele expusă.

Dacă nu aveți nimic la îndemână, folosiți gheaţă sau comprese cu apă foarte rece pentru a calma mâncărimea, durerea şi inflamaţia de la locul înţepăturii.

Uleiul esențial de citronelle este un mod natural de combatere a înțepăturilor și mușcăturilor de insecte. Acesta are un miros plăcut dar puternic și nu este suportat de țânțari. Este un ulei de culoare galben pal cu parfum proaspăt și foarte plăcut mirositor. Este utilizat în principal în parfumerie și în saloane cosmetice ca bază aromatică. Planta erbacee originară din Asia cu miros specific de lămâie este foarte cunoscută și utilizată și împotriva insectelor. Pentru ca uleiurile esențiale să nu fie prea concentrate pentru piele, acestea se dizolvă în uleiuri și unturi naturale cu proprietăți repelente: ulei de măsline, de cocos, de jojoba, de shea, de cacao, de avocado.

În magazinul cu produse naturale și bio www.prodietamagazin.ro regăsim ulei de citronelle și alte spray-uri, unguente și roll-un-uri de prevenire și tratament. >> Vezi detalii, prețuri și mod de livrare rapidă >>

Puteți apela la un roll-on 100% natural precum cel Ladrome Laboratoire Franța contra înțepăturilor de insecte cu efect îndelungat. Un stick roll on cu aplicare facilă, anti țânțari și alte insecte, cu eficacitate de lungă durată, circa 6 ore. Alegeți un produs bio certificat, ce are acțiune repulsiva, testată și dovedită științific pe țânțari Anopheles stephensi. Vezi ce tipuri de uleiuri are în compoziție un astfel de >> roll-on natural pentru prevenirea și calmarea înțepăturilor și mușcăturilor de insecte <<

Putem opta pentru un spray contra înțepăturilor de insecte cu uleiuri esențiale bio de eucalypt, lemongrass, mușcata și lavanda, citronelle care nu lasă urme pe piele. Simpla pulverizare pe piele de câteva ori pe zi pe părțile expuse insectelor ne poate feri de acestea.

Și dacă totuși suntem înțepați, cum TRATĂM înțepăturile de țânțari în mod natural?

Atunci când suntem înțepați de țânțari, organismul nostru reacționează împotriva substanțelor care intră în piele odată cu saliva acestora. Are loc o reacție inflamatorie, pielea se umflă și avem o senzație de mâncărime și usturime. Anumite uleiuri esențiale calmează inflamația și răcoresc locul afectat.
Alegeți un roll on pentru aplicare după înțepăturile de insecte, pe inflamații sau arsuri de mici dimensiuni. Acesta liniștește, cicatrizează și calmează durerile imediat după aplicare. Acest stick roll on cu aplicare facilă, ameliorează pișcăturile insectelor, umflăturile și iritațiile pielii. Un astfel de roll on este compus din: ulei macerat de sunătoare bio 65%, calmant și catifelant (macerat de plante proaspete de sunătoare în ulei vegetal de măsline); ulei esențial de lavandă bio 20%, cicatrizant, purifiant și liniștitor; ulei esențial de mentă sălbatică bio 10% ce ameliorează inflamațiile, calmează și liniștește; ulei esențial de mușcată bio 5%, dezinfectant, cicatrizant și liniștitor. Se aplică local pe piele la nivelul înțepăturilor de insecte, roseții, inflamațiilor și umflăturilor.

Înțepături și mușcături de insecte: tratament natural.
Înțepături și mușcături de insecte: tratament natural. >> Vezi mai multe tipuri de roll-on, spray-uri și unguente pentru prevenirea și tratamentul naturist al acestor probleme. Prețuri și mod de livrare rapidă!

Fie că este vorba despre adulți sau copii, pentru a ne proteja împotriva infecţiilor putem aplica un unguent cu antibiotic. Nu ezitați să mergeți la doctor dacă reacția la mușcăturile sau înțepăturile de insecte este gravă.

Scrie un raspuns: