Insuficiența renală din cauza diabetului

Insuficiența renală din cauza diabetului este frecvent numită nefropatie diabetică. Din punct de vedere statistic, aproximativ 40% dintre persoanele cu diabet dezvoltă nefropatie. Este posibil să prevenim însă ori să întârziem apariția acestei afecțiuni prin controlul asupra nivelului de glucoză și a tensiunii arteriale. Există și tratamente naturiste pentru rinichi din plante medicinale special alese pentru a stimula funcționarea eficientă a acestora.

Insuficiența renală din cauza diabetului poate avea tratament naturist cu plante medicinale.
Insuficiența renală din cauza diabetului poate avea tratament naturist cu plante medicinale. Nefropatia diabetică este o afecțiune cu mai multe stadii, iar noi putem întârzia dezvoltarea stadiilor finale. Splinuța, frunze de mur și de ortosiphon, extract de coada-calului, iată câteva plante medicinale care pot ajuta în tratamentul afecțiunilor rinichilor din cauza diabetului.

Diabetul afectează arterele corpului și deoarece rinichii filtrează sângele, problemele renale reprezintă un risc deosebit pentru persoanele cu diabet zaharat.

Ce este nefropatia diabetică?

Nefropatia este un termen general pentru deteriorarea funcționarii corecte a rinichilor. La un nivel avansat, aceasta se numește boală renală în stadiu final sau ESRD. ESRD se datorează adesea diabetului zaharat. Nefropatia diabetica poate afecta persoanele cu diabet de tip 1 si de tip 2. Nefropatia diabetică este împărțită în cinci etape de deteriorare, cea finală fiind ESRD. De obicei durează peste 20 de ani pentru ca pacienții să ajungă la stadiul 5.

Simptome ale bolii renale

Simptomele nefropatiei diabetice tind să devină aparente odată ce starea a atins stadiile finale.
De obicei, următoarele simptome pot începe să fie observate în jurul etapei a patra a progresiei sale:

 • Umflarea gleznelor, picioarelor sau mâinilor din cauza retenșiei de apă.
 • Urină mai închisă la culoare și chiar sânge în urină.
 • Respirație dificilă și sacadată, de exemplu, când urcați pe scări.
 • Oboseală ca urmare a lipsei de oxigen în sânge.
 • Greață sau vărsături.

Pentru a ajuta la prevenirea nefropatiei înainte ca stadiile ulterioare să se dezvolte, persoanele cu diabet zaharat trebuie supuse screening-ului pentru complicațiile renale o dată pe an. Testul de screening implică o probă de urină simplă, care este testată pentru a detecta dacă proteina este prezentă în urină.

Care sunt cauzele nefropatiei diabetice?

Statisticile arată că dezvoltarea bolii renale la persoanele cu diabet zaharat este asociată cu niveluri mai ridicate ale glicemiei în decursul unor perioade largi, însă cercetările nu au evidențiat încă mecanismul exact prin care nivelurile ridicate ale glicemiei provoacă leziuni rinichilor.
Nefropatia diabetică este direct influențată de hipertensiunea arterială (tensiune arterială ridicată).

Este posibilă prevenirea nefropatiei diabetice?

Dezvoltarea nefropatiei diabetice poate fi întârziată sau prevenită prin menținerea unui control bun asupra nivelurilor de glucoză din sânge și a tensiunii arteriale. Controalele de sănătate anuale pentru verificarea diabetului zaharat ajută la identificarea timpurie a leziunilor renale, ceea ce vă poate permite să luați măsuri pentru a limita progresia bolii renale.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Reducerea HbA1c pentru a reduce riscul de nefropatie

Rezultatele studiului ADVANCE publicat în iunie 2008 în New England Journal of Medicine au arătat că reducerea riscului de HbA1c la 6,5% poate reduce riscul de nefropatie cu o cincime (21%) la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.
Două studii pe scară largă – Studiul privind controlul diabetului zaharat și complicațiile (DCCT) și Studiul Diabetului Prospectiv din Marea Britanie (UKPDS) – au demonstrat că scăderea HbA1c cu 1% reduce riscul de complicații microvasculare, cum ar fi nefropatia, cu 25% atât diabetul de tip 1, cât și diabetul de tip 2 .

Care este tratamentul pentru nefropatia diabetică?

Nefropatia diabetica este tratată în moduri diferite în funcție de:

 • Vârsta, sănătatea generală și trecutul medical.
 • Extinderea bolii.
 • Toleranța personală pentru medicamente, proceduri sau terapii specifice.
 • Opinia și preferințele personale.
  Boala renală este mai ușor de tratat dacă este prinsă în stadiile incipiente, adică atunci când cantități mici de proteine apar în urină (microalbuminurie).
  Aceasta implică în general:
 • Alimentație sănătoasă.
 • Activitate fizică, sport moderat.
 • Evitarea alcoolului și a tutunului.
 • Să verificați în mod constant nivelurile de glucoză din sânge.

În unele cazuri, pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale, medicul poate recomanda medicamente numite de conversie a angiotensinei (ECA) inhibitori ai enzimei sau blocante ale receptorilor de angiotensină (ARBs), care s-au dovedit a proteja funcția renală și pentru a preveni deteriorarea în continuare, în plus față de scăderea tensiunii arteriale . Dacă testele arată că urina conține cantități mai mari de proteine (macroalbuminurie), vătămarea rinichilor poate progresa până la insuficiența renală, ceea ce implică necesitatea unor tratamente constante de curățare a sângelui (dializă) sau a unui transplant de rinichi.

Rinichi sănătoși, tratament 16 zile cu extract de plante medicinale. Splinuta, frunze de mur si de ortosiphon, coada-calului, concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși, produs de Medicura Germania. Tratamentul este eficient pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator.
Rinichi sănătoși, tratament naturist de 16 zile cu extract de plante medicinale. Concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși din plantele special alese: splinuță, frunze de mur și de ortosiphon, coada-calului, produs de Medicura Germania. Pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator. Produs distribuit în România și prin magazin (cu livrare rapidă și transport numai 10 lei cu plata la curier), pe site www.proDietaBio.ro

Este broccoli recomandat pentru alimentația specială pentru rinichi?

Varza, kale, broccoli, varza de Bruxelles și conopida fac parte din familia cruciferă de legume. Sunt în mod special benefice pentru rinichi pentru că sunt alcaline, făcând dieta dvs. mai puțin acidă și conferind mai puțină presiune asupra rinichilor. În plus, ele sunt bogate în vitaminele A și C, precum și calciu și alte minerale importante. Dacă aveți un program foarte aglomerat și nu puteți consuma zilnic broccoli puteți folosi capsule.

Sulforafan (sulforaphane) din germenii de broccoli poate reprezenta soluţia eficientă împotriva cancerului stomacal si Helicobacter pylori. Ajută și în afecțiunile rinichilor din cauza diabetului. Disponibil cu livrare rapidă în magazin prodietaplant.ro
Sulforafan (sulforaphane) din germenii de broccoli poate reprezenta soluţia eficientă împotriva cancerului stomacal si Helicobacter pylori. Ajută și în afecțiunile rinichilor din cauza diabetului. Disponibil cu livrare rapidă în magazin prodietaplant.ro

EXTRACT DE BROCCOLI
Supliment alimentar Notificare: SNPMAPS: 8556/2014
INGREDIENT ACTIV CANTITATE
Concentrat de broccoli (Brassica oleracea var. botrytis)
20:1, standardizat la 0,4% sulphoraphane

Cum ținem sub control tensiunea arterială?

Tensiunea arterială poate fi ținută sub constrol cu sucurile special combinate de Rabenhorts Germania. La o persoană sănătoasă, tensiunea arterială are o valoare de aproximativ 120 până la 80 mmHG. Pentru a contracara fluctuațiile puternice, suferinzii pot lua suplimente naturiste precum sucul Rabenhorst Germania.

Suc de fructe tratament naturist special pentru tensiune arteriala bună.
La o persoană sănătoasă, tensiunea arterială are o valoare de aproximativ 120 până la 80 mmHG. Pentru a contracara fluctuațiile puternice, suferinzii pot lua suplimente naturiste precum sucul Rabenhorst Germania.Suc de fructe tratament naturist special pentru tensiune arteriala bună. Ingrediente 100% Naturale de la Rabenhorst Germania disponibil și în România www.proDietaBio.ro

Scrie un raspuns: