Infarctul miocardic: simptome reale ori false

Infarctul miocardic poate avea simptome reale dar uneori false. Durerea în piept, arsurile și durerile stomacale, boala de reflux gastroesofagian, anxietatea, atacul de panică sau colica biliară ne pot face să credem că avem simptome de infarct. Cum aflăm adevărul?

Infarct miocardic: simptome reale și false.
Infarct miocardic: simptome reale și false.

Infarctul miocardic apare atunci când într-o zonă a inimii se blochează fluxul de sânge, prin urmare apare și blocaj de oxigen. Cel mai adesea provocat de o boală coronariană sau de cheagurile de sânge care obturează fluxul sangvin către inimă, infarctul miocardic cauzează durere și disconfort în regiunea pieptului, dificultăți de respirație și amețeli care se pot manifesta dintr-o dată sau se pot instala încet.

Infarctele miocardice provoacă leziuni sau chiar moartea țesutului muscular cardiac, fapt ce poate duce la complicații pe termen lung sau deces. Infarctul constituie principala cauză de deces în cazul bărbaților și femeilor deopotrivă, fiind așadar important să cunoaștem semnalele de alarmă ce indică existența unui infarct miocardic, precum și afecțiunile care au simptome similare.

Deoarece simptomele infarctului miocardic pot fi interpretate greșit, peste jumătate din cele 1,1 milioane de victime ale acestuia nu beneficiază de asistență medicală imediată și decedează. Simptomele false de infarct variază de la dureri de stomac până la senzații de arsură în zona pieptului și durere asociată cu alte boli precum colica biliară.

Cura de 10 zile pentru slăbire cu aronia și oțet de mere. Sucul de aronia GranoVita Welldrink este în magazin www.proDietaBio.ro
Cura de 10 zile pentru slăbire cu aronia și oțet de mere este la modă în țările occidentale și nordice. De aceea, compania Heirler Austria aduce această combinație eficientă și bună la gust pentru a urma mai ușor o dietă hipocalorică. Sucul de aronia este recunoscut ca fiind eficient pentru slăbire, tonifiere și bunăstare. Sucul de aronia GranoVita Welldrink este o compoziție gustoasă de suc natural din fructe de aronia, oțet din cidru de mere și miere de albine. Produsul este disponibil și în România în magazin proDietaBio.ro

Boala arterială coronariană

Boala arterială coronariană, sau BAC, are loc atunci când artera ce duce către inimă, cunoscută și ca artera coronară, suferă daune sau prezintă o afecțiune. Acumularea plăcii de aterom, o substanță grasă alcătuită din grăsime, colesterol, calciu și minerale, duce la boala arterială coronariană. Pe măsură ce placa de aterom se acumulează, artera se îngustează, restricționând circulația sângelui, oxigenului și nutrienților către inimă. Acest flux scăzut de sânge și oxigen cauzează angina pectorală, o durere în piept însoțită de dificultăți de respirație, simptome similare cu cele ale unui infarct miocardic. Dacă artera coronară se blochează complet, BAC poate duce la infarct.

Angina pectorală

Angina pectorală este o durere sau un disconfort în zona pieptului cauzate cel mai adesea de boala arterială coronariană. Alte afecțiuni precum hipertensiunea arterială necontrolată, boala valvulară cardiacă și o inimă mărită pot cauza și ele angină pectorală. Angina pectorală se simte ca o presiune inconfortabilă, o senzație de apăsare, de plin sau de durere în centrul pieptului, după cum o descrie American Heart Association.
Disconfortul resimțit în zona pieptului în timpul unui infarct miocardic se manifestă, de asemenea, printr-o senzație de presiune, apăsare, plinătate sau durere. Deși se aseamănă cu durerea în cazul anginei pectorale, aceasta din urmă durează doar câteva minute, iar apoi dispare. Durerea în piept în cazul infarctului miocardic durează mai mult de câteva minute și de multe ori aceasta vine și pleacă.

Durerea în piept

Deși durerea în piept este principalul indiciu către progresul unui infarct miocardic, medicii de la University of Virginia Health System susțin că durerea în piept poate fi și un simptom al mai multor afecțiuni precum pneumonia și pleurezia. Totuși, persoanele care prezintă durere în piept ar trebui să se prezinte la medic, mai ales dacă durerea nu se ameliorează după odihnă, dacă aceasta durează mai mult de câteva minute sau este însoțită de disconfort abdominal ce se resimte ca o indigestie.

Arsurile stomacale

Senzația de arsură din piept ce indică prezența arsurilor stomacale poate fi confundată cu simptomele unui infarct miocardic. Arsurile stomacale au loc atunci când acidul din stomac se retrage în esofag, rămânând acolo timp de câteva minute sau ore. Durerea generată de arsurile stomacale apare de obicei după masă sau atunci când ne culcăm sau ne aplecăm.

Durerea stomacală

Spre deosebire de arsura stomacală, durerea stomacală este mai locală și nu provoacă urcarea acidului gastric în esofag. Chiar și așa, dispepsia, sau indigestia, este un simptom comun al infarctului miocardic ce poate constitui un fals semnal de alarmă pentru infarct. O durere stomacală ce include senzația de arsură în abdomen poate fi interpretată ca un simptom de infarct miocardic. Indigestia însoțită de greață, balonare, eructații (râgâieli) și vărsături sunt simptome ale infarctului ce pot fi diagnosticate greșit, mai ales atunci când sunt însoțite de transpirație, dificultăți de respirație și de un istoric familial cu afecțiuni cardiace.

Complex CARDIOLOGIC, Inima Sanatoasa Natural cu Omega 3 din peste, Q10, Usturoi, L-Carnitina (60 cps / 1 pe zi)
Complex CARDIOLOGIC, Inima Sanatoasa Natural cu Omega 3 din peste, Q10, Usturoi, L-Carnitina (60 cps / 1 pe zi). Vezi preț și mod de livrare rapidă www.proDietaPlant.ro

Boala de reflux gastroesofagian

Boala de reflux gastroesofagian, pe scurt BRGE, apare atunci când conținutul stomacului ajunge înapoi în esofag, aceasta fiind o afecțiune numită arsură stomacală. Deși multe persoane se confruntă cu arsurile stomacale, sau refluxul acid, atunci când acestea au loc mai des de două ori pe săptămână sau interferează cu activitățile zilnice, boala trebuie investigată amănunțit.
BRGE apare atunci când sfincterul esofagian inferior, SEI, nu reușește să se închidă complet BRGE provoacă un tip de durere asemănătoare cu arsura în zona central-inferioară a pieptului. Multe persoane confundă această durere cu infarctul miocardic. Adesea, durerea cauzată de BRGE se extinde în zona gâtului și este de obicei însoțită de un gust acru în gură.

Anxietatea. Atacul de panică.

Ritmul cardiac crescut, palpitațiile și nervozitatea resimțită în stomac asociate cu atacul de panică pot fi toate interpretate greșit, ca simptome ale infarctului miocardic. Simptomele anxietății pot reprezenta o serie de răspunsuri ale organismului care pot mima un infarct. Simptomele atacului de anxietate includ și transpirația, bătăile puternice ale inimii, greața, dificultățile de respirație și tensiunea musculară.

Colica biliară

Durerea asociată colicii biliare este uneori confundată cu simptomele infarctului miocardic. Durerea colecistului migrează adesea către piept, provocând presiune și senzație de strânsoare. În plus, la fel ca și în cazul infarctului miocardic, durerea generată de colica biliară se manifestă și la nivelul brațelor, umerilor și gâtului. De asemenea, aceasta este însoțită și de greață și o durere puternică și constantă în parte superioară a abdomenului, mai ales după o masă bogată în grăsimi.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Dacă aveți o parte dintre aceste simptome nu ezitați să mergeți la medic. Informațiile de pe Internet sunt doar cu titlu informativ și nu pot substitui sfaturile medicale avizate.

Scrie un raspuns: