Iată o idee de prânz pentru copii: somon cu dovleac dulce. Rețeta presupune pregătire la aburi.

După vârsta de 1 an copiii vor de multe ori alimente cu un gust mai bun și care să țină de foame un timp îndelungat. Rețeta de somon cu spanac și bostan are mai multe avantaje: este dulceagă datorită bostanului, ține de foame datorită proteinelor din somon, este gustoasă datorită untului, are legume verzi precum spanacul.
Video rețeta de mai jos este realizată de Elena Roșu, Tehnician NUTRIȚIONIST, colaborator prodieta.ro.
INGREDIENTE:
- bostan (dovleac);
- spanac (proaspăt sau congelat);
- câteva felii de ceapă (opțional);
- ardei gras (opțional);
- somon (proaspăt sau congelat);
- unt.
Mod de pregătire:

Toate ingredientele (cu excepția untului) se pun în recipient pentru pregătire la aburi. Am folosit o sită pentru gătit în aburi, din inox, de la Ikea. Este foarte ieftină și practică.
Atunci când sunt gata, legumele și somonul se transferă pe o farfurie, se adaugă puțin unt și se mărunțesc.
Rețeta este recomandată pentru bebeluși peste 7 luni (dar mărunțim mult mai bine legumele și peștele), copii cu vârsta peste 1 an, preșcolari și chiar pentru copii mai mari care încă mai acceptă spanacul.