Iarba de orz

Iarba de orz este un răsad al cerealei de orz, cu proprietăți nutritive valoroase. Iarba de orz capsule este recomandată de nutriționiști pentru beneficiile aduse sănătății precum detoxifierea organismului, slăbire, vitaminizare, alcalinizare, tonifiere. Adevăratele beneficii ale orzului sunt aduse de frunzele bogate în clorofilă, de lăstarii verzi plini de energie care se formează înainte de cereale.

Iarba de Orz: capsule, pudră, suc. Proprietăți nutritive și beneficii pentru sănătate.
Iarba de Orz: capsule, pudră, suc. Proprietăți nutritive și beneficii pentru sănătate.

Atunci când iarba de orz are circa 10-15 cm înălțime, aceasta conține numeroase vitamine, minerale și proteine necesare pentru alimentația umană, plus clorofilă. Frunzele tinere au o capacitate extraordinară de a absorbi substanțe nutritive din sol. Toți nutrienții conținuți de iarba de orz sunt ușor de asimilat pe întreg parcursul tractului digestiv, oferind organismului acces instantaneu la vitaminele, mineralele și enzimele vitale pentru sănătate.

Frunzele de orz verde conțin cantități mari de vitamine și minerale. Printre acestea enumerăm potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru, fosfor, mangan, zinc, beta-caroten, B1, B2, B6, C, acid folic și acid pantotenic. Iarba de orz are de 30 de ori mai multă vitamina B1 și de 11 ori mai mult calciu decât laptele de vacă, de 6,5 ori mai mult caroten și de aproape 5 ori conținutul de fier din spanac, aproape de 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele și de 4 ori mai multă vitamina B1 decât făina de grâu. Un beneficiu suplimentar al proteinelor din frunzele proaspete de orz este că acela că sunt polipeptide, proteine mai mici, care pot fi absorbite direct de către sânge.

Iarba de orz are un conținut ridicat în sodiu organic care se dizolvă calciul depus pe articulații și reface, de asemenea, sodiul organic din mucoasa stomacului. Aceasta ajută la digestie prin îmbunătățirea producției de acid clorhidric în stomac. Persoanele care suferă de artrită folosesc tratament naturist cu suc de țelină în mod tradițional datorită sodiului organic conținut (28 mg per 100 gm), dar cantitatea de sodiu organic conținută de iarba de orz este mult mai mare, respectiv 775mg la 100 de grame!

Enzimele sunt absolut necesare corpului iar iarba de orz are unul dintre cele mai ridicate niveluri naturale de enzime SOD (superoxid dismutaza), un antioxidant puternic ce protejează celulele împotriva radicalilor liberi toxici, considerați a fi responsabili în procesul de îmbătrânire.

Iarba de orz conține, de asemenea, una dintre substanțele nutritive cele mai uimitoare pentru sănătate, și anume clorofila, un detoxifiant natural, care înlătură toxinele stocate în intestine și celule. Clorofila este prezentă în toate legumele cu frunze de culoare verde închis, dar întrebarea este “Cât de multe porții de spanac, varză, pătrunjel sau țelină crude poți mânca într-o zi?” Câteva capsule de iarbă de orz, supliment alimentar bio, pot acoperi necesarul de clorofilă pentru detoxifierea și vitalizarea organismului.

Substanțele nutritive din alimentele verzi ne ajută să avem o bună circulație a sângelui. Fierul, acidul folic, vitamina C, vitamina B12, piridoxina și proteinele sunt vitale pentru formarea și menținerea unor niveluri adecvate de hemoglobină, respectiv celule roșii în sânge. Clorofila este benefică pentru detoxifiere, știut fiind că vindecarea reală a organismului se poate face numai dacă acesta este eliberat și de toxine. Persoanele care iau suplimente de iarbă de orz au constat că acestea îi ajută si la slăbire, vindecarea acneei, a ulcerelor, corectarea problemelor de glicemie și, mai presus de toate, au un tonus general foarte bun.

Frunzele din iarba de orz sunt extrem de alcaline, ceea ce poate ajuta la menținerea unui raport echilibrat între alcalinitatea și aciditatea organismului. Celulele noastre nu pot funcționa în mod adecvat dacă pH-ul (care măsoară alcalinitatea și aciditatea) nu este într-un interval foarte îngust. Cele mai multe alimente procesate din supermarket (mezeluri, conserve) sunt acide, iar când consumăm prea multe, echilibrul aciditate / alcalinitate este deranjat, ceea ce conduce la oboseală, irascibilitate, lipsa tonusului.

Cercetările recente au dezvăluit o multitudine de alte beneficii posibile aduse de iarba de orz. Compușii extrași din iarba de orz au dovedit a avea proprietăți de scădere a colesterolului, anti-inflamatorii și anti-ulcer. Un nou antioxidant, 2 “-0-GIV a fost izolat și raportat a avea activitate antioxidantă egală sau mai mare decât a vitaminei E. În plus, studiile au arătat că celulele ADN-ului se repară mai rapid atunci când alimentația noastră este suplimentată cu suc sau capsule de iarbă de orz.

În Japonia, unde extractul din iarba de orz este extraordinar de popular, există dovezi că aceste capsule ajută organismul să se vindece de multe boli. Potrivit Yoshihide Hagiwara MD, un cercetător din Japonia și autor al cărții “Green Barley Essence” (Keats, 1985), iarba de orz ajută la vindecarea bolilor de piele și ulcerațiilor, prin stimularea creșterii de noi celule. Acest lucru se datorează cel mai probabil abundenței de clorofilă, un pigment verde antibacterian. Studii clinice și experimente au fost derulate si la Universitatea George Washington iar cercetările continuă, fiind cercetat inclusiv efectul asupra celulelor canceroase.

Iarba de orz sub formă de capsule reprezintă un produs bio, de calitate înaltă. Iarba de orz sub formă de capsule sau pudră este foarte ușor de asimilat, ceea ce înseamnă că toate vitaminele, mineralele și enzimele intră rapid în acțiune. Pudra de iarbă de orz din capsule se prepară din sucul obținut prin stoarcerea ierbii de orz, care este apoi uscat la temperaturi scăzute. Printre beneficiile aduse de capsulele de iarbă de orz enumerăm: detoxifierea și alcalinizarea organismului, reglarea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului, accelerarea răspunsului imunitar. Iarba de orz verde este cultivată în condiții ecologice și recoltată în momentul în care densitatea nutrienților este maximă. Acest produs nu a fost tratat termic; astfel, iarba de orz rămâne activă enzimatic. Iarba de orz capsule nu conține nici o drojdie, maltodextroză sau conservanți. Nu se diluează, astfel încât oferă concentrația maximă a mineralelor alcaline coloidale natural, vitale pentru sănătate.

Iarba de orz poate fi găsită în magazine naturiste și sub formă de pudră ce poate fi adăugată foarte ușor în shake-uri, smoothie-uri, salate, sucuri de fructe și de legume.

Pudra iarba de orz verde bio
Pudra iarba de orz verde Bio pulbere și capsule: vezi aici detalii si pret

Scrie un raspuns: