Iarba de grau, iarba de orz, spirulina, chlorella

Iarba de grâu, iarba de orz, spirulina și algele verzi (în special chlorella) sunt înrudite nutrițional cu legumele cu frunze verzi dar, spre deosebire de acestea, sunt cu mult mai bogate în clorofilă și substanțe nutritive. 

Iarba de grâu, iarba de orz, spirulina, chlorella sunt esențiale pentru alcalinizarea organismului, detoxifiere, vitalitate și sănătate!

Clorofila, în special, combate anemia, ajută la detoxifierea ficatului și a întregului organism și îmbunătățește sistemul imunitar. Doctor Oz, Oprah, nutriționiștii Americii și Asiei promovează foarte mult aceste plante. Densitatea nutrienților este cu mult mai mare sau, cu alte cuvinte, neputând de cele mai multe ori să consumăm zilnic în cantitate mare legume verzi sau cu frunze verzi (spanac, fasole verde, varză, salată), putem apela la iarba de grâu sau orz ori la algele verde-albăstrui.

Rezultatele multor studii experimentale arată că alimentele verzi au efecte deosebit de benefice asupra detoxifierii ficatului, scăderii colesterolului, tensiunii arteriale, funcționării optime a sistemului imunitar sau prevenirii cancerului. Cele mai multe merite sunt acordate clorofilei dar condiția este ca aceasta să aibă o concentrație mare. De aceea, persoanele care țin un regim de detoxifiere a organismului sau doresc să aibă o sănătate foarte bună (ori sunt în convalescență după ce au suferit o gripă, o dietă extrem de restrictivă, o intervenție chirurgicală sau o boală mai complicată) apelează la capsulele de iarbă de grâu, iarbă de orz, spirulină sau alge verzi – foarte bogate în clorofilă. Chlorella în mod special este recomandată de nutriționiști și promovată de magazinele online de produse naturiste pentru că deține cea mai mare cantitate de clorofilă dintre toate plantele cunoscute. (despre chlorella puteți citi mai multe informații în articolul dedicat)

Clorofila este cea care dă culoarea verde plantelor (legumelor ce cresc în pământ sau algelor de apă dulce ori sărată). Clorofila este benefică pentru sistemul nostru imunitar, inclusiv pentru tratamentul naturist al artritei reumatoide și sclerozei multiple. Clorofila are o structură aproape identică cu cea a hemoglobinei, o substanță naturală care transportă oxigenul și substanțele nutritive în corp. Clorofila stimulează, prin urmare, producția de celule roșii din sânge și ajută la creșterea nivelului de energie. Persoanele care suferă de anemie sau talasemie minoră pot apela la capsulele de iarbă de orz, alge verzi, chlorella  sau spirulină (»citește aici mai multe informații despre spirluină).

Iarba de orz ori de grâu sunt culese când încă sunt plante foarte tinere, apoi sunt deshidratate și concentrate în capsule ușor de consumat zilnic. Profilul nutrițional al cerealelor se schimbă rapid atunci când plantele cresc. Pe măsură ce se maturizează sub soarele intens, nivelul de clorofilă, proteinele și vitaminele scad foarte mult iar nivelul de celuloză (fibre nedigerabile) crește. Există o diferență nutritivă foarte mică între iarba de grâu și cea de orz verde, deși este important de notat că iarba de orz acționează ca un captator de radicali liberi, care reduce, de asemenea, inflamația și durerea iar iarba de grâu conține P4D1, o “gluco-proteină​​” care se comportă ca un antioxidant, reducând inflamația.

Combinatie de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă.
Combinație de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă. Vezi ce contine Super Slim Mix, ce beneficii aduce, pret si mod de livrare în site proDietaMagazin.ro

Iată ce spune celebrul medic Dr. Mehmet Oz (al cărui show educativ se difuzează și în România): “Un adevărat miracol al mării, spirulina este o sursă excelentă și de proteine. Această algă albastă-verzuie disponibilă atât sub formă de pudră cât și capsule în magazinele cu produse naturale, vă oferă energie și sănătate.” Nutriționiștii recomandă spirulina și în curele de slăbire căci ajută corpul să consume glucidele și nu permite formarea de depozite de grăsime.

Echilibrarea alcalinității

Pentru a optimiza sănătatea noastră, echilibrul ideal de hrană presupune un raport 80% alcalin și 20% acid. Acest lucru este determinat în mare măsură de alimentele pe care le consumăm zilnic. În condițiile alimentației moderne și a mediului de viață stresant, este foarte greu să includem suficiente legume verzi bio, sănătoase, proaspete în dieta zilnică. Supraalimentarea și stilul de viață tipic acid (pâine albă, zahăr, fast-food, alimente prăjite, alimentele procesate sau rafinate, ceai, cafea, țigări și alcool) sunt motivele principale pentru aciditatea exagerată din corpul nostru. Iarba de orz este plină de minerale naturale ionice care ajuta la menținerea echilibrului acido-alcalin sub control.  Corpul uman este mereu într-o stare de schimbare între acid și alcalin și încearcă să mențină un nivel de pH ideal  între 7,3 și 7,4. Iarba de orz ajută la echilibrarea acestui proces.

Spirulina și chlorella sunt disponibile cu livrare rapidă în www.proDietaMagazin.ro atât în varianta capsule cât și pudră pentru smoothie-uri și shake-uri. Simplu sau combinat!
Spirulina și chlorella sunt disponibile cu livrare rapidă în www.proDietaMagazin.ro atât în varianta capsule cât și pudră pentru smoothie-uri și shake-uri. Simplu sau combinat!

Scrie un raspuns: