Gymnema sylvestre, planta pentru scaderea poftei de dulce

Gymnema sylvestre este o plantă ce poate ajuta la scăderea poftei de dulce. Măcinată și comprimată sub formă de capsule naturale, planta gymnema sylvestre face ca orice cură de slăbire să fie mai ușor de urmat și să aibă rezultate mai rapide și de lungă durată.

Gymnema silvestre planta.
Gymnema sylvestre planta.

Planta este numită și “distrugătorul de zahăr” pentru că în vremurile antice medicii ayurvedici au sesizat că frunza plantei estompează gustul zahărului, reglând nivelul glicemiei. Gymnema sylvestre se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare, fiind din nou utilizată ca o substanţă naturală pentru reduce pofta de dulce, ajutând astfel ca orice cură de slăbire să fie cu adevărat eficientă.

Gymnema sylvestre crește în pădurile tropicale din sudul și centrul Indiei. Frunzele acestei plante lemnoase cățărătoare au fost utilizate pentru mult timp în India. Supra numele său este „planta distrugătoare de zahăr” datorită unei abilități de a suprima gustul dulce. Se crede că această plantă deține o varietate de beneficii, precum ajutorul oferit în procesul de slăbire și proprietățile antialergice, antivirale și de scădere a numărului lipidelor.

University of Michigan Health System declară că gymnema poate ajuta la tratarea diabetului de tip 1 și 2, constipației, bolilor hepatice, retenției de apă și problemelor gastrice. Extractele de înaltă calitate de gymnema sunt de obicei disponibile în magazinele cu alimente sănătoase. Înainte de a folosi gymnema pentru tratarea afecțiunilor, mergeți și la medic pentru a discuta toate aspectele acestei plante medicinale.

Ce este Gymnema sylvestre?

Gymnema sylvestre este o plantă lemnoasă cățărătoare ce își are originile în pădurile tropicale din India. Frunzele plantei gynema sunt utilizate în preparatele pe bază de plante medicinale. Componentele bioactive principale ale acestui remediu vegetal sunt reprezentate de grupul saponinelor numite acizi gimnemici. Acizii gimnemici au proprietăți anti-diabet și antiinflamatorii. Alți constituenți semnificativi sunt parabina, glucoza și carbohidrații. Această plantă medicinală poate fi luată sub formă de extract lichid sau capsule.

Cum acționează planta și capsulele de Gymnema sylvestre?

Potrivit dr. Sharol Tilgner, un maestru botanist, doctor naturopat și autor al „Herbal Medicine From the Heart of the Earth”, gymnema poate aduce beneficii importante legate de sănătate. Gymnema are o acțiune hipoglicemică, ceea ce înseamnă că ajută la scăderea nivelului ridicat al glicemiei. Acest lucru ar putea fi foarte important pentru diabetici. De asemenea, gymnema ajută la scăderea numărului de lipide din fluxul sangvin și acționează pentru prevenirea aterosclerozei. Acțiunea împotriva aterosclerozei a plantei gymnema ajută la prevenirea formării plăcii pe pereții arterelor.

Cum utilizăm planta?

Gymnema are câteva întrebuințări importante. Dr. Michael Murray, medic naturopat, expert în medicina botanică și autor al cărții „The Healing Power of Herbs” („Puterea vindecătoare a plantelor”), precizează că gymnema este una dintre cele mai practice plante recomandate pentru o reglare mai bună a glicemiei la diabetici. Acizii gimnemici contribuie la desensibilizarea papilelor gustative la alimentele dulci atunci când acestea se află în contact direct cu limba, putându-i ajuta astfel pe diabetici, dar și pe alte persoane să consume mai puține calorii. Cercetările sugerează că gymnema este una dintre puținele plante medicinale care pot crește producția de insulină în organism.

Considerații generale

Combinatie de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă.
Combinație de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă. Vezi ce contine Super Slim Mix, ce beneficii aduce, pret si mod de livrare în site proDietaMagazin.ro

Gymnema, deși este de folos anumitor persoane, nu ar trebui administrată tuturor. Gymnema ar trebui evitată dacă aveți hipoglicemie sau un nivel scăzut al glicemiei. Glicemia mică poate denota probleme de sănătate dar și fapul că nu consumați dulciuri, deci nu aveți nevoie de o plantă care să vă scadă pofta de dulce. Consultați întotdeauna medicul înainte de a lua remedii vegetale pentru a trata problemele de sănătate. Femeile însărcinate trebuie să fie întotdeauna precaute atunci când iau medicamente pe bază de plante.
Efecte secundare. Sunt necesare mai multe studii de cercetare pentru a stabili efectele secundare ale gymnemei, însă după cum se știe în prezent, gymnema poate afecta abilitatea de a gusta alimentele dulci. Totodată, această plantă scade nivelul glicemiei și crește puțin tensiunea arterială sistolică, conform unui studiu din numărul din iunie 2013 al revistei Indian Journal of Medical Research.
Interacțiuni cu alte medicamente. Gymnema sylvestre poate interacționa cu anumite medicamente, în special cu cele prescrise pentru tratarea diabetului. Dacă luați gliburidă, glipizidă, insulină sau orice alt medicament pentru diabet, discutați cu medicul înainte de a utiliza gymnema sylvestre.

Dovezi și studii privind fapul că Gymnema sylvestre jută la slăbire

Un studiu asupra combinației de crom legat cu niacină, acid hidroxicitric și extract de gymnema sylvestre raportează că utilizarea sa poate duce la reducerea indicelui de masă corporală și greutății, potrivit numărului din mai 2004 al publicației „Diabetes, Obesity and Metabolism”. De asemenea, au fost raportate și efecte benefice asupra lipidelor din sânge. Un alt studiu efectuat pe cobai, publicat în decembrie 2013, în „Drug Research”, a descoperit că această plantă medicinală poate preveni luarea în greutate dacă este utilizată pe termen lung alături de o dietă bogată în grăsimi.

Dozare corectă a capsulelor de Gymnema sylvestre

Conform Swedish Medical Center, o doză recomandată este de 400-600 miligrame pe zi de extract standardizat ce conține 24 la sută acid gimnemic.

Scrie un raspuns: