Graviola beneficii

Graviola este numele portughez pentru o plantă tropicală ce este larg răspândită și consumată în America Latină.

Cum a ajuns graviola să cucerească Europa și să intre și în magazinele de produse naturale din România?

graviolaGraviola a intrat în atenţia tuturor, de la oameni de ştiinţă până la nutriţionişti şi persoane pasionate de viaţa sănătoasă datorită acetogeninelor, agenţi cu potenţial anti-cancer. Oamenii de știință cercetează potențialul compușilor bioactivi din frunzele Graviola, tulpini și semințe, numiți acetogenine annonaceous. Aceste acetogenine par a avea reale calități anti-tumorale și anti-cancer. Formele de cancere în care aceasta ar putea fi utilă sunt: de plămân, sân, prostată, colon, pancreas, ficat, limfom.Graviola face parte din familia ananasului Annonaceae. În țările vorbitoare de limba spaniolă, fructul graviola este numit guanábana. Alte nume comune pentru graviola mai sunt soursop, măr custard, copac al ploii, cherimoya sau paw paw brazilian. Indiferent de nume, acest copac tropical veșnic verde produce un fruct cu pulpă albă, cu multe semințe mari și cu un gust extrem de dulce, ușor acid. Deoarece este dificil să fie mâncat, pulpa sa este de obicei transformată în suc. Puteți încerca și dvs sucul acestui fruct pe site-ul cu produse autentice 100% naturale www.prodietanaturala.ro – vezi aici detalii si preț suc de graviola –.

Scurt istoric și beneficii aduse de graviola

Graviola este cunoscută de mai multe secole, fiind parte din medicina naturală și tradițională din America Centrală și de Sud și Caraibe. Are o gamă extrem de largă de proprietăți medicinale, în acest sens fiind folosite aproape toate părțile plantei. Sucul de fructe de graviola are utilitate ca ajutor digestiv, pentru a reduce febra, în caz de diaree și dizenterie și pentru a scăpa de viermi și alți paraziți. Semințele sunt, de asemenea, un antiparazitar puternic. Coaja, frunzele și rădăcinile pot fi folosite pentru un ceai medicinal liniștitor, cu efect sedativ sau antispasmodic. Cercetările derulate pe acest fruct confirmă utilizarea tradițională a ceaiului graviola ca un bun hipotensiv – un remediu pentru hipertensiune arterială. Coaja poate fi de asemenea utilizată pentru a trata febra, iar frunzele sunt utilizate pentru vindecarea rănilor.În lanțurile muntoase andine din Peru, frunzele de graviola sunt preparate pentru a trata răcelile și pentru a calma mucoasele inflamate. La est, în regiunea Amazonului, scoarța, frunzele și rădăcinile sunt folosite de către diabetici pentru stabilizarea glicemiei. Ceaiul de frunze este administrat ca un tonic cardiac în Guyana, ca un remediu pentru ficat în Brazilia și ca tratament pentru astm, tuse și gripa în Indiile de Vest. De asemenea, este utilizat pentru artrita și reumatism.

Tratament naturist cu graviola

New York Memorial Sloan-Kettering Cancer Center confirmă o serie de proprietăți benefice ale plantei, inclusiv antivirale, antiparazitare, antireumatice și antiemetice pe site-ul său [sursa: Memorial Sloan-Kettering ]. Rezultatele unui studiu neurologic, publicat în 1998, a constatat că graviola are capacitatea de a stimula receptorii din creier pentru a produce serotonină și poate avea un efect antidepresiv. Utilizarea tradițională susține această concluzie. Pentru a trata anxietatea, se comercializează și o tinctură de graviola combinată cu coajă de Mulungu, un alt copac pădurile tropicale [sursa: Amazon Botanicals ].
Studiile au arătat planta graviola este un hipotensiv (reduce tensiunea arteriala), vasodilatator (dilată vasele de sânge) și inhibitor cardiac (scade frecvența cardiacă și contractilitatea). Dacă utilizați medicamente pentru tensiune arterială mărită, atunci discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua graviola pentru ca aceasta să nu interfereze cu acţiunea medicamentelor.

Graviola şi lupta anti-cancer

Lucrul pentru care a devenit celebră de fapt graviola – capacitatea de luptă anti-cancer – vine în mare parte din capacitatea sa de a reduce aportul de adenozin trifosfat (ATP) în celulele canceroase. ATP-ul furnizează adesea energie metabolică celulelor sănătoase, fapt îndeplinit şi de unele suplimente nutritive, în special Coenzima Q10, care sunt cunoscute pentru creșterea ATP. Din acest motiv, CoQ10 poate neutraliza efectul graviola și nu ar trebui să fie luate împreună.
Cancerul pancreatic agresiv implică o activitate metabolică crescută și concentrație de glucoză în celula tumorală. Un studiu publicat în revista Cancer Letters a arătat că extractul de Graviola (care conține acetogenine) a redus producţia de ATP, astfel, ceea ce a condus la moartea celulelor canceroase. Mai mult, cercetătorii au descoperit că graviola nu afectează celulele sănătoase.

Sudii clinice în derulare

Institutul National de Cancer USA a observat prima activitate împotriva cancerului în frunzele de Graviola în 1976, într-un studiu intern care nu a fost lansat public. Cercetări ulterioare au fost realizate şi la Universitatea Purdue din Indiana. Rezultatele cercetărilor au generat un entuziasm extraordinar, precum și un efort de a comercializa suplimente pe bază de graviola. Graviola are un potențial important pentru viitorul medicinei. Cercetătorii explorează mecanismele prin care acetogeninele din graviola pot distinge celulele canceroase de la celulele sănătoase. Celulele canceroase au un nivel semnificativ mai mare a activității celulare. Acele acetogenine pot să recunoască, să selecteze şi să inhibe celulele canceroase.

Companiile farmaceutice au reușit să reproducă mai multe acetogenine annonaceous în laborator. Scopul acestora este de a crea acetogenine sintetice pe care să le breveteze şi să le pună în vânzare. Companiile farmaceutice nu pot breveta fitochimicale naturale, și, prin urmare, nu îşi pot asigura un profit din planta graviola ca atare. Acest lucru poate explica şi dilema de ce nu există mai multe studii clinice care să se fi derulat pe o astfel de plantă medicinală atât de promițătoare pentru sănătate. Uneori ne punem toată încrederea în produse farmaceutice, dar suntem foarte sceptici în privința naturii…

Beneficii suc de graviola, preț și alte detalii

Sucul de graviola se găsește acum și în România, unul dintre magazinele în care îl puteți găsi fiind www.prodietanaturala.ro » vezi aici mai multe detalii și preț ». Cura cu suc de graviola poate aduce foarte multe beneficii sănătății în general și în lupta anti tumori și anti cancer. În plus, sucul de graviola este eficient în inhibarea creșterii bacteriilor, virușilor sau paraziților. Sucul de graviola poate îmbunătăți digestia și regla tensiunea arterială.


Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Plafar magazin naturist online cu livrare rapida


4 Raspunsuri la discutia despre “Graviola beneficii”

 1. 4
  elena9 spune:

  Buna ziua

  Din pacate este o problema a societatii noastre aceea ca nu se realizeaza prea multe studii privind proprietatile si beneficiile plantelor. Nu este si cazul medicamentelor. Studiile costa foarte mult dar companiile farmaceutice au tot interesul de a realiza cercetari privind medicamentele pentru ca ulterior pot avea exclusivitate la comercializare. In ceea ce priveste plantele insa…profitul nu mai poate reveni unei singure firme pentru ca planta nu poate fi patentata ca si un medicament. Companiile farmaceutice nu pot breveta fitochimicale naturale, și, prin urmare, nu îşi pot asigura un profit din planta graviola ca atare. Acest lucru poate explica şi dilema de ce nu există mai multe studii clinice care să se fi derulat pe o astfel de plantă medicinală.
  Aceste informații sunt numai în scop informativ. Site-ul NU este destinat să ofere sfaturi medicale. Înainte de a urma orice tratament, cititorul trebuie să solicite sfatul medicului. Aceste informații nu înlocuiesc sfatul medicului. Înainte de a urma orice remediu natural sau din plante, trebuie să fim conștienți de faptul că multe dintre acestea nu au fost evaluate în studii științifice. Cu toate acestea, nu putem renunța la plante dar este întotdeauna recomandat să se vorbească cu medicul înainte de a începe orice tehnică terapeutică nouă.

 2. 3
  Paul spune:

  Am cautat studii stiitifice pe internet despre acest fruct si efectele lui, dar nu am gasit nimic concret. Nu stiu cine a scris acest articol,(nu semneaza nimeni), petru ca, as avea cateva intrebari, nelamuriri.. – pe ce va bazati cand faceti aceste afirmatii ? Publicati un studiu concret, nu mentionati doar cateva nume sonore de diverse institute de cercetare.. daca Institutul National de cancer USA nu si-au facut publice cercetarile, dumneavoastra cum ati aflat ce contin? Ati facut spionaj economic?:)
  Inteleg ca vreti sa va vindeti produsele, dar ar fi indicat sa va asumati si responsabilitatea pentru consecintele ce ar putea decurge din consumul acestor produse.. NU ??
  Pentru o informare corecta a eventualilor doritori, puteti sa va documentai putin de aici – http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/cancers-in-general/cancer-questions/can-graviola-cure-cancer

 3. 2
  Lucian spune:

  Un articol bine documentat, multumesc pentru informatiile relevante. As mai adauga la eficienta sa in lupta anti-cancer, ca substantele active din Graviola identifica si distrug celulele maligne in mai multe tipuri de cancer (peste 10), inclusiv cel de colon, de san, de prostata, pulmonar si cancer pancreatic.

 4. 1
  Graviola beneficii | Doctor Pronat spune:

  […] Articol preluat de pe https://www.prodieta.ro […]

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform EU Cookie LAW. info

1. Ce date colectam. Numele si adresa de email pentru formularul de comentarii (numele poate fi si pseudonim). Nu trimitem nici un fel de promotionale pe adresa de email si nici nu transmitem aceasta adresa catre terte parti. Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de traffic. Nu trimitem newslettere si nu primim plati online, deci nu colectam date de card bancar.
2. Cum sunt colectate datele. Colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare. Datele colectate in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate timp de 50 de luni. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.
3. De ce colectam datele. Din motive de securitate pe website si trasabilitate.
4. Cine proceseaza datele. Google Analytics, Adwords si Google Search Console pentru servicii de analiza a traficului. Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.
5. Link-uri catre alte website-uri. Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.
6. Cum sunt protejate datele mele. Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din puct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.
7. Care sunt drepturile tale. Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.
8. Transferul datelor in afara UE. Datele colectate de magazinul online sunt gazduite pe servere aflate la Hetzner (https://www.hetzner.de/) si sunt localizate in Frankfurt Germania. In calitate de prestator de servicii european, Hetzner este supus si el normelor GDPR. Terții (Google, Facebook si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.