Grau spelta

Graul SPELTA (caruia i se mai spune si grau Alac) are un gust delicios, amintind de cel de nuca. Multi cititori ai revistei online Prodieta au vazut reclame la paine din sau cu grau spelta si ne-au cerut un articol in care sa explicam ce este graul spelta si cum poate fi consumat. Prodieta.ro vi-l recomanda cu incredere. Trebuie sa stim ca graul Alac (graul spelta) are un continut mare de acizi grasi nesaturati, indeosebi de acid linoleic.

fulgi_grau_miereGraul spelta fiert poate inlocui cu succes pastele in diverse retete. Daca acestea din urma au prea putine proprietati nutritive si mai mult amidon, ei bine graul spelta fiert poate reprezenta o baza extrem de nutritiva pentru o salata delicioasa dupa o reteta mediteraneana! Iar daca doriti o varianta mai usoara de a manca grau spelta va recomandam si fulgii de grau spelta cu miere la micul dejun. Sunt atat de usor de consumat si plini de substante nutritive! Click aici sau pe fotografie pentru a cumpara online >>

Reteta de salata italiana cu grau spelta (grau alac):
Ingrediente: 300gr grau spelta, sare, piper proaspat macinat, rosii, 250gr mozzarella sau orice tip de branza care va place, ceapa verde, frunze de busuioc proaspat, 40gr capere, 90ml ulei de masline sau ulei de canola, sucul de la o jumatate de lamaie.
Mod de preparare a salatei cu grau spelta:
Puneti graul spelta intr-o oala cu apa si clatiti de mai multe ori. Fierbeti apoi pana cand bobul se inmoaie si se intrevede miezul alb (aproximativ 40 de minute). Treceti graul spelta fiert prin mai multe ape pana se raceste, scurgeti-l si transferati-l in vasul pentru servit.
Adaugati rosiile taiate, mozzarella cuburi, ceapa verde tocata, frunzele de busuioc taiate fasii, caperele, sarea, piperul, sucul de la o jumatate de lamaie si uleiul. Amestecati bine si serviti salata cu grau spelta. Fiti creativi! La reteta noastra de salata puteti adauga si alte ingrediente pe care le aveti prin casa, spre exemplu: file de ansoa, masline verzi, ardei gras rosu, piper cayenne si orice va face placere si vi se pare ca se asorteaza. Beneficiile acestei salate (vitaminele continute, enzimele si fitonutrientii) depasesc cu mult pe acelea ale unor paste carbonara sau alte tipuri de paste.

Reteta de desert cu grau spelta (grau alac):
Ingrediente: 200 gr grau spelta, 120 gr nuca macinata sau taiata bucati mici, scortisoara, miere sau zahar brun.
Mod de preparare al desertului cu alac (grau spelta):
Puneti graul spelta intr-o oala cu apa si clatiti de mai multe ori. Fierbeti apoi pana cand bobul se inmoaie si se intrevede miezul alb (aproximativ 40 de minute). Treceti graul spelta fiert prin mai multe ape pana se raceste, scurgeti-l si transferati-l in vasul pentru servit.
Adaugati peste graul spelta fiert nuca macinata, miere sau putin zahar brun si scortisoara (nucsoara daca aveti in casa si daca va place). Reteta este delicioasa si plina de nutrienti!
Aceasta reteta poate fi asociata cu iaurt si astfel ati constituit o masa consistenta, bogata in carbohidrati cu eliberare prelungita, proteine de buna calitate, grasimi bune in special acid linoleic.
Desertul este recomandat si copiilor dupa varsta de doi ani pentru ca graul spelta este foarte usor digerabil si are foarte putin gluten!

>> De unde putem cumpara grau spelta si diverse produse cu grau spelta alac: prodietaBIO.ro <<