Goji suc natural cu proprietati valoroase

Sucul de Goji Berry este obținut din boabele proaspete ale plantei Lycium barbarum sau Lycium chinense. Goji Berry, numit și wolfberry, este un fruct de culoare roșu-portocaliu intens cu un gust dulce acrișor.

Goji sunt fructe de pădure cu proprietăți nutritive valoroase. Sucul de goji berry aduce multe beneficii sănătății.
Goji sunt fructe de pădure cu proprietăți nutritive valoroase. Sucul de goji berry aduce multe beneficii sănătății prin combinația sa unică de polizaharide și antioxidanți.

Goji sunt fructe de pădure și pot fi consumate crude, fierte, deshidratate sau uscate (ca stafide), sub formă de pudră sau tablete. Goji se găsesc și sub formă de suc, vin și suplimente nutritive. Cel mai adesea, goji sunt consumate ca suc sau în muesli, în mixul de cereale de dimineață pentru vitaminizare naturală și energie.

Goji a câștigat foarte multă popularitate în ultimii ani, fiind promovat ca un SUPER ALIMENT. Multe site-uri web și reviste de specialitate promovează sucul bio de goji nu numai în calitate de tonic pentru sănătate, ci și pentru prevenirea cancerului și a altor boli grave. Consultați un medic specialist calificat dacă aveți probleme importante de sănătate și căutați un tratament.

Sucul de goji și fructele deshidratate de goji stimulează sistemul imunitar pentru că sunt foarte bogate în vitamina C și antioxidanți, protejează împotriva bolilor de inimă și diabetului.

Care sunt beneficiile aduse de fructele deshidratate de goji și de sucul de goji?

V-ați întrebat probabil care sunt proprietățile nutritive și beneficiile pentru sănătate aduse de fructele goji și de sucul goji? Este clar că sunt deosebit de bogate în vitamine și nutrienți dar care sunt adevăratele beneficii care au cucerit toată lumea occidentală pasionată de alimentație sănătoasă? Unii susțin chiar că boabele goji sunt o adevărată fântână a tinereții.

De mii de ani, oamenii au folosit boabele de fructe goji pentru ameliorarea inflamației, durerilor, iritațiilor pielii și sângerărilor nazale și, de asemenea, ca un sedativ. Medicina chineză include sucul de goji cu alte componente pe bază de plante pentru tratarea tusei, anemiei și a problemelor de vedere.

Unele studii realizate pe baza sucului de boabe goji au descoperit posibile beneficii privind obținerea unui sentiment de calm, o performanță mai bună pentru sportivi și pasionați de fitness, o calitate mai bună a somnului și pierderea în greutate, slăbirea echilibrată.

Ceea ce este unic referitor la fructele de pădure goji, este faptul că acestea conțin antioxidanți specifici numite polizaharide, despre care studiile arată că oferă o varietate de beneficii impresionante pentru sănătate. În plus, boabe de goji au 11 aminoacizi esențiali, mai mult decât alte fructe comune.

Suc de goji: preț, proprietăți, listă beneficii pentru sănătate.
Suc de goji: preț, proprietăți, listă beneficii pentru sănătate. Varietăți, prețuri și livrare rapidă din magazinul online www.proDietaBio.ro

Proprietăți antioxidante ale sucului de fructe goji

Cercetările de laborator au stabilit în mod clar că polizaharidele izolate din fructul goji Lycium barbarum au o activitate antioxidantă puternică, potrivit unui studiu publicat în revista “Journal of Ethnopharmacology” din 22 mai 2007. Daunele oxidative cauzate de radicalii liberi cresc odată cu vârsta. Radicalii liberi sunt un factor principal în multe tulburări de sănătate. În acest studiu, cercetătorii au evaluat efectul polizaharidelor din goji asupra stresului oxidativ la cobaii vârstnici care primeau substanța pe cale orală timp de 30 de zile. Componentele din goji păreau să readucă activitatea antioxidantă la normal și să optimizeze funcția imună la acești cobai. Adăugarea vitaminei C la polizaharidele din goji a crescut activitatea antioxidantă a goji.

Antioxidanții sunt așadar elemente cheie în prevenirea deteriorării celulelor noastre de către radicalii liberi din corpul nostru. Puterea totală antioxidantă a fructelor goji, conform testelor ORAC (capacitatea de absorbție a oxigenului radical), utilizată de Departamentul Agriculturii din SUA, este de aproximativ 10 ori mai mare decât cea a afinelor; este unul dintre cele mai înalte niveluri.

Prevenirea diabetului și scăderea colesterolului cu suc de goji

Goji Berry conține beta-sitosterol, o substanță care poate preveni absorbția colesterolului în tractul digestiv. Studiul cu iepuri publicat în revista Life Sciences din 26 noiembrie 2004 a constatat că extractele și fracțiile de fructe goji Lycium barbarum au scăzut semnificativ nivelul colesterolului și trigliceridelor totale din serul sanguin, crescând în același timp nivelurile de colesterol lipoproteinic de înaltă densitate, numit colesterol bun. Glicemia a scăzut, de asemenea.

Gem de fructe crescute în ritm natural, în agricultura organică. Gemul PROBIOS ITALIA este realizat FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, FĂRĂ PECTINĂ!
Gem de fructe crescute în ritm natural, în AGRICULTURA ORGANICĂ. Gemul PROBIOS ITALIA este realizat FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, FĂRĂ PECTINĂ! Zeci de sortimente de gem de fructe sunt disponibile în magazin www.proDietaMagazin.ro cu livrare rapidă și cos curierat numai 9.99 lei. Este gemul cu cele mai puține calorii!

Potențiale beneficii aduse de consumul de suc de goji împotriva cancerului

Polizaharidele izolate din Goji, Lycium barbarum par să aibă proprietăți anti-tumorigene, ceea ce înseamnă că pot inhiba formarea și creșterea tumorilor. Aceste polizaharide au, de asemenea, activitate benefică pentru un sistem imunitar puternic și sănătos.
Includerea sucului de fructe goji în dieta dvs. zilnică reprezintă o modalitate bună de a vă concentra eforturile spre un sistem imunitar sănătos. În plus, antioxidanții pot încetini procesul de îmbătrânire și pot ajuta organismul să facă reparații ale celulelor deteriorate.

Piele sănătoasă și strălucitoare cu sucul de goji

Sucul de fructe goji este deosebit de bogat în beta-caroten (un pigment găsit în plante și fructe) care ajută la obținerea unei nuanțe sănătoase și frumoase a pielii dvs.

Goji au o concentrație extraordinar de mare de nutrienți, comparativ cu alte alimente. Sunt o sursă bogată de vitamine A, C, B1, B2, B6 și E, minerale, inclusiv calciu, potasiu, seleniu și zinc; au mulți aminoacizi, proteine și fibre.

Scrie un raspuns: