Glucomannan pentru slabire

Glucomannan este un supliment de fibre obținut din planta de konjac. Este 100% natural. Varianta pudră (numită și făină de konjac) este folosită în prepararea anumitor tipuri de tăiței dar este cunoscut și ca supliment capsulă pentru slăbit (acest tip de supliment alimentar poate fi eliberat fără rețetă).

Pastele din glucomannan, konjac sunt disponibile și în România în proDietaMagazin.ro
Pastele din glucomannan, konjac sunt disponibile și în România în proDietaMagazin.ro Ajută la slăbire prin tăierea drastică a caloriilor și a senzației de foame!

Konjac este considerat a fi un adevărat “burete pentru grăsimi”, preferat de toți cei care doresc să slăbească fără a pierde din masa musculară. Glucomannan poate fi administrat sub formă de capsule sau poate fi amestecat în mâncare ori băuturi. Glucomannan (capsule sau pudră) este disponibil în doze individuale sau vrac. Administrate treptat de-a lungul zilei înainte de mese, capsulele de glucomannan sunt considerate eficiente pentru slăbire.

“Da, glucomananul (sau konjac) poate ajuta la slăbire, din moment ce induce în mod eficient senzația de sațietate. Se poate folosi sub formă de pudră, comprimate sau diferite preparate. Fibrele solubile încetinesc digestia și prelungesc senzația de sațietate, ceea ce este un aspect esențial în orice program de slăbire. Înlocuirea unei mese cu acești tăiței, de exemplu, va mări aportul de fibre, atât de necesar, diminuând, în același timp, aportul caloric.” spune celebrul Dr. Dukan, autorul dietei Dukan.

Se consideră că glucomannanul ajută la slăbire datorită unor proprietăți și beneficii:

 • Glucomannan are un conținut caloric scăzut.
 • Ocupă spațiu în stomac și dă senzație de sațietate, reducând implicit consumul subsecvent de mâncare.
 • Întârzie golirea stomacului, contribuind la o senzație prelungită de sațietate.
 • Reduce absorbția de proteine și grăsimi.
 • De asemenea, hrănește bacteriile ”prietenoase” din intestin, care realizează o catenă de acizi grași (precum acidul butiric), a căror eficacitate împotriva luării în greutate s-a demonstrat în studii efectuate pe animale. Hrănirea acestor bacterii ”prietenoase” ale florei intestinale poate avea si alte beneficii. Studiile au arătat o co-relație între flora microbiană intestinală alterată și greutatea corporală.

Glucomannan: Capsule pentru slăbire

Fibrele oferă senzație de sațietate, ducând la un consum redus de mâncare și, implicit, de calorii. Asociația Dietetică Americană recomandă 25 g de fibre pe zi pentru femei și 38 g pentru bărbați cu vârsta până în 50 de ani și 21, respectiv 30 g după vârsta de 50 de ani. Glucomannan-ul reprezintă o metodă ușoară de a crește consumul de fibre și de a ajuta în demersul de a slăbi sănătos.
Glucomannan este regăsit în comerț ca pudră sau încapsulat. Glucomannan-ul nu are gust sau miros. De aceea, poate fi adăugat în orice fel de mâncare sau băutură, fie o cantitate sub formă de pudră, fie conținutul unei capsule. Va îmbogăți mâncarea fără a schimba gustul. Se îngroașă când este amestecat cu alimente în formă solidă sau lichidă.

Este important să beți multă apă când consumați glucomannan! Este recomandat să administrați glucomannan cu apă cu o oră înainte de masă. Astfel, dați timp capsulei să se dizolve, să absoarbă apa și să se îmbine cu aceasta pentru a forma o consistență vâscoasă (ca un gel).

Combinatie de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă.
Combinație de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă. Vezi ce contine Super Slim Mix, ce beneficii aduce, pret si mod de livrare în site proDietaMagazin.ro

Glucomannan-ul poate cauza efecte secundare la nivel abdominal, dar este sigur ca supliment pentru slăbit dacă nu uitați să beți apă. Este un produs natural fără stimulatori. Importante beneficii aduse de suplimentele de glucomannan sunt acelea că ajută la reducerea colesterolului și la reglarea nivelului de glucoză.

Glucomannan este o fibră solubilă, ceea ce înseamnă că este mai degrabă eliminat de organism, decât acumulat.

Dozajul poate fi stabilit în funcție și de toleranța individuală. Dacă se dorește, doza se poate mări treptat, dar fără a depăși doza maximă recomandată. Beți întotdeauna multă apă atunci când luați glucomannan.

Alte beneficii pentru sănătate aduse de glucomannan

Pe lângă eficiența sa în cazul pierderilor în greutate, glucomannan-ul poate ameliora o serie de factori de risc în ceea ce privește bolile de inimă.
Potrivit unei analize sistematice a 14 studii, glucomannan-ul poate:

 • Reduce nivelul colesterolului total până la 19 mg/dL (0,5 mmol/L)
 • Reduce colesterolul LDL (colesterolul ”rău”) până la 16 mg/dL (0,4 mmol/L)
 • Reduce trigliceridele până la 11 mg/dL (0,12 mmol/L)

Principalul mecanism prin care glucomannan reduce nivelul colesterolului din sânge este diminuarea absorbției de colesterol în intestin. Potrivit studiilor, adăugând glucomannan la dieta dumneavoastră, se poate reduce simțitor riscul de dezvoltare a unor boli cardiace și a diabetului de tip 2.

Fiind o fibră solubilă în apă, glucomannan-ul a fost folosit cu succes și în tratamentul constipației. Acesta este bine tolerat de organism și este considerat sigur. Totuși, dacă glucomannan-ul se extinde în organism înainte de ajunge stomac, poate cauza sufocare sau blocarea traheei și a esofagului (tub digestiv ce împinge mâncarea din gură spre stomac). Pentru a preveni asta, este bine să îl administrați cu 1-2 pahare de apă sau alt lichid.

Glucomannan & Psyllium

Atât glucomannan-ul cât și psyllium-ul sunt laxative folosite în tratarea constipației, potrivit PubMed Health. Glucomannan-ul și psyllium-ul absorb lichid din intestine, făcându-le să se mărească și să creeze scaune mai mari și mai ușor de eliminat. Glucomannan-ul este obținut din rădăcina unei plante de konjac, cunoscută sub denumirea de Amorphopallus konjac. Psyllium-ul se obține dintr-o plantă-arbust numită Plantago ovata, care se găsește oriunde în lume. Centrul Medical al Universității din Maryland declară că fiecare Plantago ovata poate produce până la 15000 de semințe din care se obține ulterior psyllium.
Ca fibre dietetice solubile, glucomannan-ul și psyllium-ul crează un scaun mai voluminos atunci când sunt combinate cu apă. Amestecul cauzează mărirea intestinului și îl stimulează să se contracte, ajutând scaunul să se miște mai ușor prin colon. De asemenea, face eliminarea acestuia din corp mai ușoară, solicitând mai puțină presiune și tensiune, înlăturând, deci, constipația.

Psyllium și tărâțe de ovăz regăsim în site ProDietaMagazin.ro, tratament naturist pentru constipație și DETOX
Secretul slăbirii sănătoase în mod natural este dat de tărâțe și fibre. De ce? Acestea lucrează în doi pași: 1. se umflă în stomac și taie senzația de foame cu aport mic de calorii. 2. conțin fibre dietetice care tranzitează corpul atrăgând după sine și eliminând ușor grăsimile și toxinele. Psyllium și tărâțe de ovăz regăsim în site ProDietaMagazin.ro, citește mai mult despre tratament naturist pentru constipație și DETOX

S-a demonstrat că glucomannan-ul reduce nivelul colesterolului din sânge și ajută la slăbit. Organizația PeaceHealth, care a inițiat și controlat mai multe proiecte de cercetare de tipul ”dublu-orb”, a descoperit că suplimentarea cu glucomannan a redus substanțial nivelul colesterolului total din sânge, colesterolul LDL și trigliceridele. Cercetătorii consideră că este eficient pentru slăbire pentru că în studiile efectuate, participanții au pierdut aproximativ 2,5 kg în perioada în care administrau glucomannan cu o oră înainte de masă – potrivit unui articol publicat în Ziarul Internațional al Obezității (International Journal of Obesity) în 1984.
Psyllium-ul și glucomannan-ul pot fi folosite și pentru a trata colonul iritabil, hemoroizii și alte probleme intestinale. Studii efectuate pe mase largi de populație au sugerat, de asemenea, că un consum sporit de fibre poate reduce riscul de cancer de colon; cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma aceste constatări.

Ce e special și de ce slăbim ușor? Pastele si orezul Diet Food au numai 6 calorii la 100 grame / fata de 350 calorii la 100 gr cat au pastele standard din grau! Pastele dietetice au ZERO carbohidrati / fata de 70% carbohidrati cat au pastele standard.

Paste dietetice fara calorii. Reteta spaghete konjac, glucomanan.
100 gr de spaghete konjac au numai 6,4 calorii, cu 0 carbohidrați. În plus, sunt bogate în fibre care dau sațietate. Puteți slăbi așadar prin simplul fapt că tăiați drastic din calorii! Este cel mai popular tip de paste și pot fi consumate doar cu sosul favorit. Disponibil în site proDietaMagazin.ro

3 Comentarii

 1. Iau Rădăcină de Konjac de aproape 2 ani. 2 capsule pe zi. Unul din beneficii a fost faptul că pastilele mi-au adus colesterolul la valori normale. Le iau înainte de mesele principale. Nu le iau și înainte de o gustare. De asemenea, ajută la tractul digestiv. Nu mi-a cauzat niciodată diaree. Suplimentul se extinde în stomac și reduce senzația de foame. Mă simt dintr-o dată sătulă și nu mai pot mânca altceva.

 2. am comandat prin AL***S 500 gr, pudra de glucomannan/konjac/
  dar nu stiu ce cantitate este indicata ca portie zilnica ?
  va rog raspundeti prin email /precizez ca am platit mult mai ieftin fata de pretul la farmacie
  Hary

Scrie un raspuns: