Gem de cătină rețeta și beneficii

Gemul de cătină este ideal pentru micul dejun și pentru toate deserturile noastre. Alimentele pot fi și medicamente, iar cătina este reprezentativă în acest sens. Hippophae rhamnoides , cunoscută și sub denumirea de cătină este o specie de plantă cu flori din familia Elaeagnaceae. Fructul de cătină conține zaharuri naturale, vitamine (A, B1, B2, B6, C, E și K), polifenoli , carotenoizi , fibre, aminoacizi, minerale și steroli vegetali. Aciditatea tipică a fructelor se datorează conținutului ridicat de acid malic (0,8-3,2 g / 100 ml suc), în timp ce astringența este legată de acidul chinic (1,2-2,1 g / 100 ml de suc). Fructele plantei au un conținut ridicat de vitamina C – într-o gamă cuprinsă între 114 și 1550 mg la 100 de grame. Carotenoizii principali sunt beta-carotenul , zeaxantina și licopenul, în timp ce alfa-tocoferolul este compusul principal al vitaminei E.

Cum ajută gemul de cătina, ce beneficii aduce pentru o sănătate mai bună?

Gemurile, sucurile, ceaiurile care conțin fructe de cătină sunt sursă de vitamine, antioxidanți, proteine (aminoacizi), acizi grași și minerale. Complexul de vitamine și minerale din fructele de cătină ajută la îmbunătățirea tensiunii arteriale și scăderea colesterolului. În plus, sucurile și gemurile de cătină sunt recomandate pentru prevenirea și combaterea bolilor vaselor de sânge și pentru stimularea imunității. Gemul de cătină este gustos, poate fi integrat ușor în alimentația noastră zilnică și, astfel, pe termen lung reușim să combatem acumularea de colesterol sau trigliceride.

Gem BIO de catina cu putine calorii si FARA ZAHARA Adaugat! Vezi mai multe fructe, dulceata si gem fara zahar adaugat, pret si beneficii.
Gem BIO de cătină cu puține calorii și FĂRĂ ZAHĂR Adaugat! Vezi mai multe opțiuni de fructe, dulceață și gem fără zahăr adăugat, preț și beneficii.

Alegeți gem bio de cătină cu puține calorii, cu 70% fructe de cătină atent selecționate, provenite din culturi certificate ecologic, fără adaos de conservanți, coloranți sau potențiatori de aromă.

Rețeta de gem de cătină

INGREDIENTE pentru rețeta de gem de cătină:

1200 grame cătină
100 de mililitri lichior de portocale
1 kilogram zahăr brun sucanat

Etapele de pregătire a rețetei de gem de cătină

1. Clătiți cătina cu apă. Adăugați într-o cratiță suficientă apă pentru a acoperi. Gătiți la foc mic, până cand firb fructele. Treceți printr-o strecurătoare fină. Se amestecă fructul cu aceeași cantitate de zahăr, apoi se adaugă lichiorul de portocală. Aduceți la fiert într-un vas și gătiți timp de 3 minute.

2. Completați borcanele pregătite, apoi sigilați bine și întoarceți cu capul în jos. Răciți ușor, apoi rotiți partea dreaptă în sus și răciți complet.

Cura cu cătină vitaminizantă este ușor de urmat cu Sanddorn Rabenhorst. Suc de cătină de origine Germania, preț sticla brună.
Cura cu cătină vitaminizantă este ușor de urmat cu Sanddorn Rabenhorst. Nu vă plac pastilele deloc? Nu vreți vitamine de farmacie? Alegeți NATURAL, vitamine și tratamente naturiste din SUCURILE Haus Rabenhorst, Germania. VITAMINIZAREA este recomandată copiilor, adulților care se simt fără energie, persoanelor care au fost spitalizate, celor ce au nevoie să își întărească sistemul imunitar în mod natural. Detalii în magazin www.proDietaBio.ro

Scrie un raspuns: