Agar agar

Care este scopul principal atunci când pregătim rețete de dulceață de casă? Acela de a mânca sănătos și curat cu fructe vitaminizante! Dar prin fierbere se pierd vitaminele și adăugând mult zahăr ajungem la rezultate nedorite... Soluția pentru rețeta perfectă de dulceață de casă este gelifiantul fără zahăr și fără fierbere!

Agar agar (Gracilaria sp.) este un gelifiant natural, vegetal, organic, fără gust sau miros. Are o foarte mare putere de gelifiere și a câștigat tot mai mult teren în fața gelifianților cu E-uri din magazinele standard. Deși acești gelifianți se promovează ca fiind din pectină, au în plus acidifiant E330, dextroză, agent de gelificare E440, detalii care pot fi citite pe etichetă. Agar agar este în schimb BIO, 100% natural și fără E-uri sau alte ingrediente.  

Putem pregăti gem sau dulceață fără fierbere pentru a păstra gustul dar și vitaminele fructelor. Amestecăm fructele în blender cu gelifiantul german fără fierbere sau cu agaragar.
Putem pregăti gem sau dulceață fără fierbere pentru a păstra gustul dar și vitaminele fructelor. Rețeta este simplă: amestecăm fructele în blender cu gelifiantul german fără fierbere sau cu agaragar.

Întâlnim recomandarea de a consuma agar agar în foarte multe diete celebre, inclusiv dieta Dukan, și asta pentru că ajută la slăbire. Puteți pune agar agar în orice gem sau dulceață preparați în casă, chiar și înghețată, jeleu, creme de tort sau prăjituri. Fiind vegetal, confortul dvs culinar este mult mai mare decât în cazul gelifiantului clasic din comerț procesat și extras din cartilagii de origine animală, a căror asociere cu fructe și creme de tort nu pare tocmai îmbietoare… În plus, agar nu dezvoltă bacterii ca alți gelifianți, drept pentru care gemurile și dulcețurile dvs vor rezista mai bine în timp!

Slăbim ușor cu agaragar

Cum ne ajută agar agar să slăbim? Prin faptul că după ce este consumat, are proprietatea de a absorbi lichidele și de a-și mări volumul, formând astfel un gel care captează grăsimile și zaharurile. Din 100 gr de agar agar, 86,2 sunt numai fibre despre care știm foarte bine că stimulează tranzitul intestinal, ceea ce înseamnă că grăsimile și zaharurile vor fi rapid eliminate din corp, iar noi nu ne mai îngrășăm! În plus, datorită puterii foarte mari de gelifiere, agar agar-ul permite limitarea cantității de zahăr pe care o punem în dulciuri. Agar are o structură mai consistentă decât pectina și constă în principal din galacta monozaharide, explică doctorii Mary Campbell și Shawn Farrell în cartea lor “Biochimie“.

Japonezii utilizează acest gelifiant de sute de ani, iar după ce studiile au dovedit ajutorul în slăbire și nutriționiștii l-au promovat, agar agar-ul a cucerit piața produselor naturale americane și europene, fiind extrem de mediatizat în ultimii ani! Agar este o substanță naturală, bogată în minerale, extrasă din alge roșii care se găsesc în apele din întreaga lume. Este o substanță insipidă folosită ca stabilizator natural, agent de gelifiere și îngroșare. Acționează ca un inhibator al apetitului, devinde gelatinos atunci când este adăugat în lichide și taie pofta de dulciuri. Agar este solubil în apă și o sursă foarte bună de fibre care nu se digeră, dar în trecerea lor prin organism absorb cantități mari de zaharuri și grăsimi, ceea ce favorizează curățarea intestinelor, slăbirea și menținerea siluetei. Mai mult decât atât, agar are și o utlizare terapeutică laxativă, fiind folosit de decenii ca un tratament pentru constipație cronică.

Puteti găsi agar agar în magazinul online www.prodietabio.ro. Are un conținut valoros de fibre dietetice și foarte puține calorii! 2 gr de agar agar înseamnă mai puțin de 4 calorii! Dozare: 2 gr (cca 1 linguriță rasă) de agar-agar corespunde la 6 foi de gelatină și gelifiază 500 ml lichid. Produs de Biovegan GmbH, Krugbäckerstr. 12, 56235 Ransbach-Baumbach Germania. Este foarte simplu de folosit: adăugați conținutul plicului în lichid și aduceți la fierbere amestecând continuu. Lăsați să se răcească. E gata! Fără grăsimi, bogat în fibre și fără gust, gelifiantul Agar-agar din gama BioVegan va da textură preparatelor și o bună senzație de sațietate, grație puterii de absorbție a zaharurilor și grăsimilor. Gemul și dulceața vor fi pregătite de acum încolo DIETETIC, cu agar, agar.

Agar Agar este un produs BIO de la firma germană BioVegan distribuit și pe site www.proDietaBio.ro. Citește mai multe informații și proprietăți nutritive valoroase.
Agar Agar este un produs BIO de la firma germană BioVegan distribuit și pe site www.proDietaBio.ro. Citește mai multe informații și proprietăți nutritive valoroase.

Shhh! Secretul nostru! Cea mai eficientă cură de slăbire: agar agar + suc de grapefruit >> gheață

Iată ce ne-a scris pe email o cititoare: “Am citit că mulți sportivi, dar și vedete apelează la cuburi de gheaţă pentru a slăbi. Am combinat această idee cu agar agar-ul bogat în fibre care ține de foame. Am amestcat sucul de grapefruit (750 ml), cu agar agar, l-am îndulcit cu stevia (nr. îndulcitor natural fără calorii disponibil pe site-urile naturiste) și, după răcire, am pus ceea ce a rezultat în forma de cuburi la congelator. Zdrobesc cuburile și le mănânc. Am slabit într-o săptămână 5 kilograme fără alt efort! N-am mai avut cine știe ce poftă de mâncare dar nici nu pot să spun ca m-am abținut când mi-a fost poftă de ceva.”

Într-adevăr, dieta cu gheaţă porneşte de la faptul că organismul consumă foarte multe calorii pentru a încălzi mâncarea din stomac, în timpul procesului de digestie. Stomacul este anesteziat de lichidul foarte rece și arde calorii pentru a-l încălzi. Dacă mai are și fibre precum cele din agar agar care absorb lichide, zaharuri și grăsimi, atunci succesul slăbirii pare promițător!

Păstrează vitaminele atunci când faci dulceață și gem! Prin fierberea fructelor, vitaminele se pierd în mare parte. Gospodinele moderne știu însă rețeta perfectă pentru a face dulceața fără fierbere! Alegem gelifiant Bio german, fără zahăr, ideal pentru preparate raw food. NU necesită nici o preparare termică. Gemurile sunt preparate rapid și mai mult decât atât, ingredientele active din fructele proaspete sunt păstrate intacte. Nu conține acid citric, doar lămâi bio. Gelifiantul German BIOVegan este disponibil pe site www.proDietaBio.ro magazin online cu livrare rapidă.

Fostul campion mondial Leonard Doroftei a divulgat că o parte din strategia alimentară pusă la cale de Interbox împreună cu antrenorul şi nutriţionistul lui se baza pe gheaţă. “Patru zile înaintea meciurilor mă transformam în urs polar. Stăteam cu un prosop rece pe cap şi mîncam gheaţă”, a declarat fostul pugilist. De altfel, şi Lucian Bute a trecut printr-o astfel de dietă în 2011, înainte de cântarul oficial, pentru a intra în categoria supermijlocie, când a trebuit să dea 4 kilograme jos în doar 6 zile.(informație preluată din site-ul unica.ro). Actriţa Renee Zellweger este cunoscută pentru fluctuaţiile ei de greutate, ea fiind nevoită să se îngraşe vizibil pentru rolul din Bridget Jones, apoi să revină la silueta ei normală. Aşa că, pe lângă mese cu un nivel scăzut de carbohidraţi, actriţa mănâncă în loc de desert… cuburi de gheaţă.

2 Comentarii

  1. Din agar agar se poate prepara si un desert sanatos – jeleu de fructe. Fierbeti apa cu agar agar, lasati sa se racoreasca putin, amestecand in continuu. Pe fundul unor forme de silicon sau boluri din sticla puneti, dupa preferinta, fructe de padure/capsuni/zmeura/piersici/nectarine si turnati amestecul de agar agar. Pastrati la frigider pana se intareste. Pentru indulcire puteti folosi sirop de agave (are un indice glicemic mic) sau miere, pe care o adaugati in amestecul putin racit.

  2. Da, intr-adevar, agar-agarul este un produs care inlocuieste cu succes clasica gelatina de porc. Agar-agarul este mai sanatos, mai bun, mai sigur.

Scrie un raspuns:

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *