Fructele de Aronia sunt deosebit de benefice sănătății

Dintre cele 3 specii, Aronia arbutifolia, Aronia prunifolia și Aronia melanocarpa, cea din urmă are cel mai mare conținut de antioxidanți valoroși pentru sănătate.

De ce sunt atât de populare fructele de aronia? Pentru că fructele de aronia s-au clasat pe locul întâi în topul cercetărilor referitoare la cantitatea de antioxidanți organici. Antioxidanții ajută în ameliorarea bolilor cardiovasculare, în lupta contra cancerului și a bolilor inflamatorii. Compușii nutritivi valoroși sunt prezenți și în fructele deshidratate de aronia și în sucul obținut prin presare la rece.

 1. Ce este aronia? Profilul fructului.
 2. Fruct apreciat de nutriționiști ca fiind vital pentru sănătatea astronauților în spațiu
 3. Compoziție fructe de ARONIA: nutrienți valoroși pentru sănătate.
 4. De ce sunt importanți antioxidanții din aceste fructe?
 5. Indicații pentru tratamentul naturist al diabetului.
 6. Recomandări pentru combaterea cancerului de colon.
 7. Obținem o imunitate mai bună cu fructe de aronia și suc obținut prin presare la rece.
Aronia sunt fructe cu numeroase beneficii pentru sănătate. Sunt bogate în nutrienți valoroși, antocianine și polifenoli cu proprietăți antioxidante.
Aronia sunt fructe cu numeroase beneficii pentru sănătate. Sunt bogate în nutrienți valoroși, antocianine și polifenoli cu proprietăți antioxidante.
Profilul fructului de ARONIASunt mai multe tipuri de Aronia melanocarpa: unul cu fructe negre (denumit popular și Scoruș negru) și altul cu fructe roșu-închis spre maro. Pentru producția de fructe, tipul cel mai productiv este Aronia Nero. Arbustul are înălțime între 1,5-3 m, iar fructele au diametrul de 10-12 mm.
Latină:Aronia melanocarpa
Numit și:Chokeberry negru, „fructul cosmonauților”, aronic.
Familie:Rosaceae, genul Aronia.
Înflorire:la mijlocul lunii mai pentru aproximativ 10 zile.
Fructe:fructe coapte, violet închis din august.

Fruct apreciat de nutriționiști ca fiind vital pentru sănătatea astronauților în spațiu

Fructele de aronia au devenit celebre după ce cosmonauții ruși l-au adus în Europa, în anii ’50, și după ce s-au descoperit beneficiile importante aduse sănătății și prevenirii bolilor. Printre beneficiile apreciate de nutriționiști referitor la fructele de aronia amintim:

 • Detoxifierea organismului datorită conținutului de catehina și luteină sau caroten.
 • Îmbunătățirea sistemului imunitar, stimulând activitatea celulelor albe și ajutând la producerea de colagen. Colagenul repară organele, celulele și vasele de sânge și previne îmbătrânirea prematură (un efect deteorit al petrecerii timpului în spațiu).
 • Susține funcția cognitivă prin creșterea activității neuronale și reducerea stresului oxidativ din creier.
 • Reglarea tensiunii arteriale datorită conținutului optim de potasiu.
 • Combaterea infecțiilor bacteriene care pot apărea la nivelul aparatului respirator.
 • Beneficii pentru diabetici pentru că fibrele dietetice din fructele de aronia pot ajuta la menținerea echilibrată a zahărului din sânge și previn creșterile bruște ale glicemiei.

Compoziție fructe de ARONIA: nutrienți valoroși pentru sănătate

Fructele de chokeberry, așa cum se numește și aronia, sunt extrem de bogate în antociani, substanțe tanante, vitaminele C, E, acizi organici, microelemente, carotenoide, zaharuri etc. Fructele de aronia conțin de 15 ori mai mulți antioxidanți decât afinele. Vitamina C susține producerea de colagen, ajută în ridicarea imunității și reduce inflamațiile organismului. Mai mult, conține și vitamina K, vitamina A, vitamina E și B9. Asta înseamnă că oasele vor fi protejate, ochii vor păstra vederea bună, iar pielea va fi și va arăta sănătoasă.

Mai presus de toate, fructele de aronia au polifenoli, care nu numai că sunt ideali pentru sistemul imunitar, dar au și un efect de reglare a tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge. „Aceste ingrediente sunt responsabile de culoarea albastră extrem de închisă”, explică Jörg Holzmüller de la asociația Aroniabeere din Dresda. În plus, polifenolii sunt antioxidanți, anticarcinogeni, antimicrobieni și antitrombotici. Proporția polifenolilor deosebit de mare poate reduce stresul oxidativ responsabil de îmbătrânirea prematură și de apariția bolilor cronice.

De ce sunt importanți antioxidanții din aceste fructe?

Procesul de oxidare are loc în mod natural în organism, atunci când glucoza se transformă în energie, atunci când sistemul nostru imunitar se luptă cu o bacterie sau când ne simțim stresați fizic sau psihic. Cu cât avem mai mulți antioxidanți, cu atât vom fi mai capabili să contracarăm aceste procese oxidative.

La testul ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) nivelul înregistrat oficial de antioxidanți ai fructelor de aronia este de 16062 pentru 100 g. Aceasta este una dintre cele mai mari valori dintre 277 de alimente. SURSA: Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) of Selected Foods, Release 2 (2010) http://www.ars.usda.gov/Services/docs.htm?docid=15866

O vitamină conținută de aceste fructe și apreciată pentru prevenirea bolilor grave este vitamina P. Aceasta ajută la fixarea vitaminei C în organism. Doza de vitamina P este mai ridicată la aronia decat în orice alt fruct.

Fructele de aronia sunt un bun ajutor pentru tratamentul naturist al diabetului

Fructele proaspete de aronia sunt hipotensive și, datorită conținutului de inulină, sunt recomandate pentru diabetici. Cercetările realizate au arătat efectul hipoglicemiant al acestor fructe la pacienții cu diabet de tip 2. Sursa: ^ Effects of Aronia melanocarpa juice as part of the dietary regimen in patients with diabetes mellitus. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12580526 Din fructele de aronia se obține suc prin presare la rece identic fructelor proaspete din punct de vedere al structurii chimice și întrebuințării.

Cutia de 3 Litri de suc de Aronia din culturi certificat Aronia Germania.
Cutia de 3 Litri de suc de Aronia din culturi certificat Aronia Germania. Sticle brune de 350 ml sau 700 ml suc de Aronia, ceai, gem, dulceață, batoane. Vânzare directă în România din magazin naturist proDietaBio.ro cu livrare în 1-3 zile lucrătoare. Cost transport, numai 10 lei.

Mod de administrare suc de aronia. Este recomandat ca sucul de aronia sa fie consumat cu aproximativ 30 de minute înainte de masă. Se recomandă consumarea unei cantități de 50 ml de trei ori zilnic, pe o perioadă de o lună pentru persoanele sănătoase și o cantitate mai mare pentru persoanele cu afecțiuni preexistente.

Combaterea cancerului de colon

Sucul și fructele de aronia reglează tranzitul intestinal și nu permit apariția contipației cronice. Un studiu al Departamentului de Nutriție și Știința Alimentelor de la Universitatea din Maryland a analizat extracte bogate în antociani din struguri, afine și aronia pentru activitatea lor chemo-preventivă împotriva cancerului de colon. Toate cele trei extracte s-au dovedit a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, dar extractul de Aronia a fost cel mai puternic inhibator. Un alt studiu a cercetat influența fructelor de Aronia în dezvoltarea unor tumori specifice. De exemplu, pentru un cancer de esofag, rata de dezvoltare a tumorii a fost redusă cu 60%, iar tumoarea de colon a fost redusă cu 80% cu ajutorul extractului.

În plus, aronia protejează împotriva virusurilor și a dezvoltării Staphylococcus sau Escherichia coli, atât de rezistenți la antibiotice sintetice. Alegeți fructe deshidratate sau sucuri fără zahăr adăugat pentru a crește imunitatea organismului la maximum.

Fructe deshidratate de Aronia

Fructele deshidratate de aronia pot fi consumate ca gustare sănătoasă între mese, adăugate la iaurt ori granola la micul dejun sau la deserturi diverse. Pot fi puse și puse într-o infuzie cu apă fierbinte pentru a obține un ceai sănătos plin de antioxidanți. După ce beți ceaiul mâncați și fructele rehidratate.

Fructe de aronia de la producătorul ARONIA ORIGINAL Germania. Putem comanda cu livrare rapidă pe site: https://prodietabio.ro/aronia-proprietati-aronia-bogata-vitamina-p

Fructele pot fi consumate și ca atare, deși sunt astringente, motiv pentru care sunt preferate sub formă de gem, sirop, vin sau în diverse preparate ori sub formă de pudră ce poate fi adăugată, spre exemplu, în iaurturi și salate.

O imunitate mai bună cu fructe de aronia și suc obținut prin presare la rece

Cultură de Aronia în Germania.
Cultură de Aronia în Germania. Produsele originale din Aronia, respectiv suc inclusiv cutia de 3L , ceai, dulceață sau fructe deshidratate sunt disponibile și în România prin magazinul proDietaBio.ro cu livrare rapidă.

După apariția pandemiei din 2020, am început să înțelegem mai bine cu toții cât de important este să avem un sistem imunitar bun și să prevenim apariția bolilor asociate cu virozele. Fructele de aronia și sucul de aronia original întăresc imunitatea. Asociația Aroniabeere e.V. din Germania a publicat recent un studiu prin care stabilește o legătură între aportul de suc de aronia și răspândirea virușilor de tip ”corona”, precum și a virusului gripal.

Comunicat de presă al Asociației Aroniabeere e.V. Germania

”Studii recente de laborator indică faptul că sucul de Aronia poate ajuta la prevenirea virusului SARS-CoV-2 și al virusului gripal. Dintre produsele naturale testate în laborator, sucul NFC al boabei de Aronia Melanocarpa s-a dovedit a fi surprinzător de antiviral. Testele de laborator in vitro au arătat că sucul de boabe de aronia este capabil să omoare rapid coronavirușii și virușii gripali și, prin urmare, este ideal pentru prevenirea unor astfel de infecții virale. Aceasta a fost descoperirea cercetătorilor într-un studiu de laborator realizat de Institutul de Virologie Moleculară de la Centrul Medical al Universității Ulm, Prof. Laboratorul Dr. G. Enders MVZ din Stuttgart și CogniVerde GmbH din Groß-Umstadt, specializat în dezvoltarea produselor fitoterapeutice. Studiul care a inclus sucul de aronia, și care s-a dovedit a fi cel mai eficient, a testat, de asemenea, sucul de rodie și ceaiul verde.

<<Proprietățile antivirale puternice dovedite ale sucului de aronia sunt, într-adevăr, foarte promițătoare!>> a spus prof. dr. med. Dr. rer. nat. Bernhard Uehleke. Medicul și omul de știință a fost membru al „Comisiei E” pentru evaluarea fitofarmaceuticelor de la Institutul Federal pentru Medicamente și Dispozitive Medicale și membru al consiliului de administrație al Asociației de Fitoterapie (fitomedicină) și al Asociației Medicilor din Berlin Brandenburg pentru Tratamente Naturopatice. Uehleke este familiarizat deja de mulți ani cu boabele de aronia ca hrană sănătoasă, datorită proprietăților sale antioxidante și capacității sale de a întări vasele de sânge. De la începutul anului, profesorul a cerut acum ca anumite plante să fie investigate pentru capacitatea lor de a ajuta la prevenirea SARS-CoV-2 – mai întâi în testele de laborator și apoi în studiile clinice (pe oameni).

Cu proprietățile sale antivirale și viricide prezentate în testele in vitro, Uehleke crede într-o utilizare plauzibilă a sucului de boabe de aronia. Sucul de aronia este capabil să inactiveze virusul și să prevină procesul de andocare în punctele de contact în care virusul încearcă să pătrundă în celulele somatice, în special în zona orofaringiană. Pentru un astfel de efect local, el recomandă următoarele: „Sucul trebuie să fie bine clătit în cadrul întregii cavități bucale și făcut cu el gargară cât mai mult posibil. Sucul trebuie apoi băut în înghițituri cât mai mici. Gargara, clătirea și înghițirea acoperă aceste posibile puncte de contact pe care le întâlnește virusul și le protejează intacte pentru o perioadă de timp care trebuie încă examinată în continuare”, spune expertul.

Produsele Aronia Original din Germania (suc de aronia, fructe deshidratate, ceai, gem, vin) sunt disponibile și în România. Comandă online cu livrare rapidă (transport 9.99 lei sau GRATUIT pentru comenzi cu valoare de 250 lei): https://prodietabio.ro/aronia-proprietati-aronia-bogata-vitamina-p

Uehleke estimează că acest efect antiviral local ar putea dura „de la una la două ore bune”, dar cel puțin atât timp cât durează senzația astringentă ușor „aspră” de pe mucoasa bucală. După ce studiul actual a fost realizat în condiții de laborator într-un mod cât mai similar cu situația din viața reală (virușii au fost confruntați cu sucul de aronia, într-o concentrație similară ca și când cineva și-ar clăti gura sau ar face gargară) – dar nu direct pe persoanele testate, afirmațiile referitoare la protecția împotriva infecțiilor la om erau anterior fundamentate numai pe baza unor considerații de plauzibilitate. În principiu, această procedură de tratament ar putea fi aplicată de mai multe ori pe zi, de exemplu înainte sau după cumpărături, după o călătorie cu autobuzul sau la locul de muncă. Grupurile cu risc ridicat, cum ar fi personalul din grădinițe, profesorii sau personalul sanitar, ar putea folosi sucul de aronia mai frecvent, deoarece sucul este bine tolerat.

Uehleke recomandă clătirea gurii și gargară cu 20 de mililitri de suc de aronia (aproximativ o gură) timp de un minut imediat după ce te-ai trezit dimineața și înainte de culcare. De asemenea, este important să înghițiți sucul pentru a acoperi zonele adânci ale gâtului care nu vin în contact cu sucul în timpul gargarei. În cazul persoanelor care sunt deja infectate, înghițirea sucului de aronia poate ataca și virușii care au fost înghițiți îpreună cu saliva și care sunt deja în stomac, dacă nu există suficient acid gastric pentru anihilarea acestora. Uehleke subliniază faptul că sistemul imunitar corelat cu intestinul devine activ împotriva virușilor care au fost uciși sau care ajung aici.

Potrivit profesorului Uehleke, un alt aspect important este că persoanele care își administrează blocanți ai acidului gastric (așa-numitele medicamente PPI) pot avea un nivel scăzut de aciditate în stomac, ceea ce ar putea duce la un număr mai mare de viruși încă activi care ajung în intestin unde ar putea provoca o infecție în tractul gastro-intestinal, posibil chiar într-o formă severă, dacă nivelul virusului este ridicat. Din acest motiv, Uehleke recomandă persoanelor care iau astfel de medicamente sau celor care prezintă simptome ale unei infecții gastrointestinale, să bea frecvent suc de aronia pentru a asigura o concentrație mai mare de suc în intestin, fapt care i-ar proteja.

Studii suplimentare sunt necesare pentru verificarea constatărilor de mai sus

Uehleke solicită virologilor din întreaga lume să confirme acest prim studiu in vitro și să înceapă studii adecvate pe oameni pentru a măsura efectul acestei posibilități suplimentare în prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Profesorul intenționează să inițieze un studiu de observație cu persoanele testate pentru a evalua semnificația constatărilor studiului de laborator în ceea ce privește pandemia actuală. Expertul în medicină naturistă consideră că, dacă s-ar consuma mai mult sucul de aronia în situația actuală, se va fi adus o contribuție suplimentară la alte măsuri preventive care ar putea duce la o ridicare mai timpurie a restricțiilor în viața socială și financiară.”

SURSA publicația originală: https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.10.30.360545v1

Gunther Schnatmann DIF Deutsches Institut für Forschungskommunikation GmbH

Sucul de aronia deosebit de bogat în antioxidanți este combinat cu suc de sfeclă roșie probiotic benefic sănătății. Preț sticlă 700 ml/ Producător: Aronia ORIGINAL Naturprodukte GmbH, Germania. Suc Bio de aronia și suc de sfeclă fermentată lactic 100% pur.
Comandă online cu livrare rapidă: https://prodietabio.ro/aronia-proprietati-aronia-bogata-vitamina-p

Scrie un raspuns: