Floarea Pasiunii

Floarea Pasiunii  (Passiflora) este bine-cunoscută în întreaga lume pentru abilitatea sa de a ajuta la calmarea sistemului nervos. Floarea pasiunii este folosită în multe zone ca un tratament naturist eficient pentru probleme psihologice și neurologice. Preparatele din floarea pasiunii se folosesc pentru tratamentul stărilor de insomnie, anxietate, stres,însoțite adeseori și de încordare musculară, iritabilitate nervoasă, precum și în tratamentul gastritei, colitelor și nevralgiilor. Există mai mult de 400 de soiuri de floarea pasiunii în lume ceea ce înseamnă o diversitate extraordinară pentru o plantă. Puține flori au un efect atât de intens asupra noastră precum floarea pasiunii.

În cazul în care sistemul nervos este suprasolicitat, pot apărea simptome cum ar fi anxietate, insomnie și dureri cronice. Sistemul nervos este centrul de comandă care asigură coordonarea funcționării altor organe din corp. Când acest sistem extrem de complex devine suprasolicitat, provoacã ravagii în întreg organismul. Floarea pasiunii este un tratament naturist pentru calmarea sistemului nervos.

Denumirea de Floarea pasiunii ne poate duce cu gândul la dragoste, dar nu la cea dintre oameni ci la cea către religie. Spaniolii au descoperit floarea pasiunii atunci când au venit în America. Ei au văzut în frunzele si florile acestei plante simbolul răstignirii lui Hristos și au numit-o “pasiune” pentru Hristos. În India, floarea pasiunii este considerată reprezentativă pentru marea învățătură sanscrită “Mahabharata.” În unele părți ale țării, floarea se numește Krishnakamala, după Krishna, eroul divin de această poveste veche. Lord Krishna este văzut ca centrul acestei flori, în timp ce adepții și adversarii săi sunt reprezentați de către alte părți ale florii. Frunzele, tulpina și florile acestei plante au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri ca un sedativ natural în medicina nativ americană, în special în America Centrală și de SudAztecii au folosit floarea pasiunii ca sedativ și pentru a trata anxietatea, insomnia și nervozitatea. De altfel, floarea pasiunii are un loc consacrat în multe religii ale lumii. Simbolismul spiritual al florii are mare legătură cu utilizările sale medicinale. Aceasta plantă ajută la atenuarea anxietății și stresului. În Ayurveda, este utilizată pentru a trata multe probleme ale sistemul nervos.

Există două componente ale plantei pasiunii, care îi conferă acesteia un efect puternic asupra sistemului nervos. Primul constã în alcaloizii beta-carbolina, care se pot comporta ca inhibitori MAO. Inhibitorii MAO sunt medicamente moderne utilizate pentru tratarea depresiei și bolii Parkinson. Al doilea compus este crisina. Cercetãrile au aratat cã acest compus numit Crisina a fi eficace în ameliorarea anxietății.

Floarea pasiunii tratament naturist insomnie, nervozitate, stres >> vezi aici de unde poti cumpara capsule si pretul acestora <<
Floarea pasiunii tratament naturist insomnie, nervozitate, stres >> vezi aici de unde poti cumpara capsule si pretul acestora <<

Floarea Pasiunii ajută sistemul nervos să se relaxeze ușor pentru a intra într-o stare de echilibru normal. Floarea pasiunii nu duce la dependență. Benzodiazepinele sunt o clasă de sedative, care sunt folosite pentru condiții similare, dar au un risc mare de a da dependență. S-a dovedit că floarea pasiunii are efecte similare ca benzodiazepinele, dar fără aceleași riscuri de a da dependență. Floarea pasiunii este, de asemenea, utilizată pentru a ajuta persoanele dependente de droguri care se confruntă cu simptome de sevraj.

Floarea pasiunii poate fi regăsită ca ceai, sub forma de tablete sau ca un extract lichid. Discutați cu medicul dumneavoastră despre floarea pasiunii si interacțiunea cu medicamente pe care le luați în prezent. Trebuie evitată în timpul sarcinii. Puteți folosi floarea pasiunii pentru a vă ajuta să vă păstrați calmul și să vă odihniti bine, în mod 100% natural.

Scrie un raspuns: