Tratamentul ficatului gras

Ficatul gras sau steatoza hepatică reprezintă o problemă de sănătate tot mai des întâlnită și, netratată la timp, poate reprezenta punctul de plecare al multor afecțiuni grave. Un stil de viață sănătos ce combină alimentația corectă cu activitatea fizică zilnică reprezintă principala modalitate de prevenire a acumulării de grăsime la nivelul ficatului.

Ficat gras: cauze posibile ale apariției acestei afecțiuni. Tratament natural cu vitamine și plante.
Ficat gras: cauze posibile ale apariției acestei afecțiuni. Tratament natural cu vitamine și plante.

Ne prețuim ficatul și dorim să evităm tratamentul acestuia cu medicamente. Suplimente naturale pe bază de vitamine și plante pot fi binevenite pentru un tratament natural, însă în cazul problemelor grave de sănătate sfatul medicului trebuie să fie prioritar!

Ficatul deține câteva funcții esențiale, are un rol major în metabolism, depozitează vitaminele și mineralele esențiale pentru eventuale utilizări, elimină toxinele din organism și ajută la procesarea medicamentelor. Boala ficatului gras, formarea depozitelor de grăsime în țesutul ficatului, poate apărea din cauza consumului excesiv de alcool, în timp ce boala ficatului gras non-alcoolic, sau BFGNA, nu are legătură cu abuzul de alcool.

Deși vitaminele nu tratează neapărat ficatul gras, acestea pot contribui la limitarea daunelor la nivelul ficatului sau la reducerea riscului de boală a ficatului gras.

Extract pur, suc de Anghinare obținut prin presare la rece. Fără conservanți! Doar cu suc de lămâie. Produs de Alnavit Germania, distribuit proDietaBio.ro. Citiți mai multe informații și beneficii pentru sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor.
Extract pur, suc de Anghinare obținut prin presare la rece din plante crescute în ritmul lor NATURAL, ORGANIC, pe câmpuri netratate. Suc fără conservanți! Doar cu suc de lămâie. Produs de Alnavit Germania, distribuit de proDietaBio.ro. Citiți mai multe informații și beneficii pentru sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și detoxifierea organismului, tratament naturist de 11 zile per sticlă.

Vitamina E

Inflamația asociată cu boala ficatului gras determină țesuturile ficatului să devină neobișnuit de rigide și fibroase. Pe măsură ce acest lucru progresează, ficatul poate suferi daune permanente, neputând să-și îndeplinească funcțiile, adică producerea de substanțe folosite în digestia alimentelor, organizarea prelucrării globulelor roșii, depozitarea vitaminelor, construirea proteinelor și eliminarea din sistem a toxinelor, precum alcoolul și bacteriile. Vitamina E este un antioxidant, ceea ce înseamnă că aceasta ajută la reducerea inflamației. Într-un studiu publicat pe 6 mai 2010, în „New England Journal of Medicine”, 84 de pacienți cărora li s-au administrat zilnic 800 unități internaționale de vitamina E au prezentat o îmbunătățire a numărului de enzime din ficat și o ameliorare a inflamației, cu toate că nu s-a descoperit nicio îmbunătățire a fibrozei hepatice.

Vitamina C

Vitamina C este un alt antioxidant. Un studiu din 2005 apărut în „Turkish Journal of Gastroenterology” a descoperit că administrarea unei combinații de vitamine C și E este un tratament bun pentru boala ficatului gras.

Niacina B3

Niacina sau vitamina B3 poate ajuta și ea în lupta cu boala ficatului gras. Aceasta contribuie la diminuarea nivelului crescut de trigliceride din sânge, explică University of Massachusetts Medical School. Deoarece numărul mare de trigliceride crește riscul de boală a ficatului gras, utilizarea niacinei pentru menținerea sub control a acestora poate aduce beneficii ficatului. Totuși, dozele ridicate de niacină necesare reducerii trigliceridelor din sânge pot avea efecte secundare, cum ar fi înroșirea feței, iar suplimentele contaminate de niacină, derivată din zorele sau gloria dimineții, pot chiar să dăuneze ficatului. Asigurați-vă că discutați cu medicul dacă vă interesează niacina sub formă de supliment alimentar.

Suc cu provitamina A, vitaminele B1, B2, B5, B6, B12, C, E, niacină, acid folic și biotină.
Rabenhorst a remarcat că foarte multe persoane nu vor să ia pastile, capsule (mai ales copiii). Înțeleg nevoia de suplimente sănătoase dar nu vor capsule. De aceea, pe baza studiilor, cercetătorii au elaborat formula de multivitamine în sucuri de fructe fără zahăr adăugat.
Ingrediente suc Multivitamine: suc de pere, mere, portocale și fructul pasiunii, nectar de banane, mango și caise, suc de ananas, nectar de acerola, nectar de guave, suc de grapefruit, provitamina A, vitaminele B1, B2, B5, B6, B12, C, E, niacină, acid folic și biotină. 150 ml pe zi / 5 zile. Vezi preț și mai multe informații.

Anumite plante pot ajuta la tratarea ficatului gras.

Anghinare

Anghinarea, cunoscută și drept Cynara scolymus, este un ciulin peren originar din sudul Europei și regiunea mediteraneană. Anghinarea are o rădăcină tuberoasă și muguri mari de flori. Frunzele bazale uscare sau proaspete ale plantei sunt comestibile. Întreaga plantă are un miros neobișnuit și un gust intens. Extractele obținute din frunzele plantei sunt folosite în scopuri medicinale, sub forma suplimentelor vegetale, ca adjuvant în tratamentul mai multor probleme medicale, printre care și boala ficatului gras.

Armurariu

Armurariul, membru al familiei Asteraceae, este un supliment vegetal ce poate contribui la tratamentul naturist al ficatului gras. Potrivit US National Center for Complementary and Alternative Medicine, armurariul, cunoscut și ca Silybum marianum, a fost utilizat timp de secole în tratamentul multor probleme de sănătate, mai ales ale ficatului. Armurariul este un remediu folosit mai ales pentru ficat, pe care îl ajută să se regenereze și să-și formeze noi celule.

În general, boala ficatului gras poate fi ținută sub control prin adoptarea de obiceiuri alimentare sănătoase care mențin greutatea corporală la valori scăzute și controlează trigliceridele și glicemia. Numai în cazuri rare, boala ficatului gras progresează până ce devine o problemă medicală gravă, însă dacă aveți sau bănuiți că aveți această afecțiune, prezentați-vă la medic.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Scrie un raspuns: