Faina fara gluten. Ce secrete aplicam pentru un aluat bun?

Făina de gom, guar sau xantan, iată câteva terminologii pe care persoanele care evită glutenul ajung să le cunoască. Făina de gom este esențială în alimentația fără gluten pentru că aduce elasticitate și efectul de legare pe care glutenul îl aduce în făina standard de grâu. Atunci când gătim aluaturi din făină fără gluten trebuie să știm cum să rezolvăm provocarea elasticității și a consistenței potrivite.

Este ușor să pregătim rețete din făină fără gluten atunci când cunoaștem câteva secrete. Ce este faina de guar? Ce sunt guma de gom și xantan? Sunt ele naturale?
Este ușor să pregătim rețete din făină fără gluten atunci când cunoaștem câteva secrete. Ce este faina de gom? Ce sunt guma de guar și xantan? Sunt ele naturale?

Pregătirea produselor de patiserie fără gluten implică anumite provocări. Elasticitatea și efectul de legare a oricărui aluat din făină fără gluten reprezintă aspecte greu de realizat fără un liant natural. Pastele, pâinea sau biscuiții fără gluten tind să fie sfărâmicioase și frimituroase dacă nu au făină de gom încorporată.

Făina de gom este relizată de obicei din psylium alb și guma de salcâm, ingrediente naturale, care dau în plus și senzația de plin în stomac, aduc sațietate. Acest gom este un liant ce asigura o textură aerată și moale pâinii și oricărui aluat fără gluten.

Persoanele care suferă de alergii, care au dereglări ale metabolismului sau întâmpină dificultăți atunci când este vorba despre sistemul imunitar, au foarte probabil recomandarea de a evita glutenul. Ori, în societatea noastră, evitarea produselor pe bază de grâu reprezintă o adevărată provocare. Glutenul nu se găsește numai în grâu, ci în multe alte produse. De aceea, alimentele speciale fără gluten au un însemn special, o indicație prin care persoanele cu alergii să știe că pot sta liniștite și pot mânca fără grijă. Atunci când o persoană este diagnosticată cu boala celiacă, întreaga organizare a meselor de familie este afectată! Dacă gestionarea alimentației și a gătitului acasă devine mai complexă, anumite produse pot fi de ajutor.

Vedeți și partea plină a paharului! Dieta fără gluten este inițial o constrângere, însă celiacii și persoanele sensibile la gluten o văd apoi ca pe o șansă de a se reconecta la rețetele de casă și de a-și schimba în bine obiceiurile alimentare. Toată lumea recunoaște că este mai bine să mâncăm rețete sănătoase pregătite chiar de noi acasă …

Ce este făina de gom?

Mix gom mai este numită făina de gom și reprezintă un amestec ce asociază psilium și guma de salcâm, doua fibre folosite de milenii pentru multiplele proprietăți nutritive datorate conținutului de mucilagiu benefic stomacului și intestinelor.

Mix’Gom de la proDietaMagazin.ro reprezintă o alternativă 100% vegetală pentru gluten, așa încât în alimentația dvs să nu se simtă diferența. Adăugat la făina fără gluten pentru prepararea pâinii sau a altor aluaturi albe, Mix’gom se umflă în combinație cu apa. Aluaturile vor fi aerate și compacte. Painea se va felia ușor, biscuiții vor fi frumos legați, aluatul de pizza va fi delicios și elegant.
Adăugat la făina fără gluten pentru prepararea aluatului pe plăcintă sau a altor aluaturi, făina de gom va oferi o structură elastică aluatului, ceea ce vă permite să fiți creativi în bucătărie fără riscul de fărâmițare.

Făina de gom este un liant natural. Este un amestec BIO ce asociază psilium și guma de salcâm.
Făina de gom este un liant natural. Este un amestec BIO ce asociază psilium și guma de salcâm. Este disponibilă în site cu alimente fără gluten proDietaMagazin.ro

Ge este guma de guar?

Guma de guar este o pulbere obținută prin măcinarea unei sămânțe de leguminoase (Cyamopsis tetragonoloba). Este în principal fabricat din fibre și amidon și nu are un gust deosebit. Guma de guar poate înlocui cu succes glutenul în preparatele dvs cu făină fără gluten ce au nevoie să se lege frumos.
Sub denumirea industrială de cod E412, guma de guar este utilizată ca aditiv în produsele industriale. Este un liant natural și conferă elasticitate preparatelor. De asemenea, face posibilă realizarea unor rețete “ușoare și dietetice” prin înlocuirea amidonului sau zaharurilor. Când se folosește la rece, se îngroașă instantaneu într-un preparat lichid, cum ar fi sosul, bulionul sau gemul.
Folosită la cald în brutărie sau patiserie fără gluten, guma de guar ajută să se formeze o coajă frumoasă și conferă flexibilitate aluaturilor, aerează miezul și se evită fărâmițarea. 2% de preparat din greutatea făinii folosite este suficient pentru a obține un miez de pâine aerat, ori blat de tort, chec, prăjitură, aluat de pizza (1 gr corespunde la aproximativ o jumătate de linguriță).

Ce este guma de xantan?

Guma de xantan este sub forma unei pulberi fine și are o textură puțin diferită de cea a gumei de guar. Aceasta provine din fermentarea glucozei sau a amidonului de către o bacterie numită Xanthomonas campestris. Este naturală.

Guma de xantan este utilizată în industria alimentară, sub numele de E415, pentru îngroșarea și puterea de gelifiere. Și când găsim acasă, guma de xantan poate crește volumul aluatului fără gluten. De obicei se pune o cantitate mică.

Rețeta de pâine fără gluten

Iată o rețetă aproape ideală de pâine fără gluten. În partea de sus nu este prea tare, iar miezul este moale și aerisit. Există mai mulți factori care o fac să funcționeze: drojdie, un amestec de făină fără gluten echilibrată cu puțin amidon de tapioca pentru liant și gumă de guar …

Pâine fără gluten. Ingrediente (pentru o pâine într-o formă de tort):

  • 400 g de făină fără gluten de la Ma Vie sans Gluten disponibilă și în România prin proDietaMagazin.ro
  • 20 g drojdie proaspătă (aproximativ 1/2 cub);
  • Ulei de măsline;
  • Apă (15 cl) și lapte cald (20 cl);
  • Gumă de guar, gom sau xantan;
  • Sare (1/2 linguriță).

Mod de preparare al rețetei de pâine fără gluten:

Se cântăresc / se măsoară lichidele și se încălzesc ușor. Se dizolvă drojdia cu puțin lichid luat din cantitatea anterioară (fiți atenți, o temperatură prea mare inactivează drojdia).
Într-un castron, se cântărește făina. Adăugați gumă de guar (gom sau xantan după preferințe), o lingură de ulei de măsline, sare, drojdie diluată cu lapte călduț și apă. Se amestecă totul până când obțineți un aluat neted.
Plasați un prosop umed peste partea superioară a vasului și lăsați aluatul să crească într-un mediu cald (20-40 ° C). Durează aproximativ 2 ore pentru a dubla volumul.

Se toarnă aluatul într-o formă acoperită cu hârtie de copt. Neteziți suprafața cu o spatulă umezită. Coaceți timp de 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C cu un vas care are la apă clocotită.
Desfaceți rapid pâinea fără gluten din hârtia de copt și lăsați-o să se răcească pe un suport de sârmă.

Alimentele fără gluten sunt recomandate de medicul specialist tuturor persoanelor care suferă de alergii alimentare sau au boala celiacă.
Alimentele fără gluten sunt recomandate de medicul specialist tuturor persoanelor care suferă de alergii alimentare sau au boala celiacă. Acum este ușor să alegem dintre sutele de sortimente de alimente fără gluten, ce nu cauzează alergii, la preț mic în magazin www.proDietaMagazin.ro cu livrare rapidă și plata la curier. Produse Ma Vie Sans Gluten Franța și ProBios Italia.
Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Plafar magazin naturist online cu livrare rapida


Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform EU Cookie LAW. info

1. Ce date colectam. Numele si adresa de email pentru formularul de comentarii (numele poate fi si pseudonim). Nu trimitem nici un fel de promotionale pe adresa de email si nici nu transmitem aceasta adresa catre terte parti. Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de traffic. Nu trimitem newslettere si nu primim plati online, deci nu colectam date de card bancar.
2. Cum sunt colectate datele. Colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare. Datele colectate in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate timp de 50 de luni. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.
3. De ce colectam datele. Din motive de securitate pe website si trasabilitate.
4. Cine proceseaza datele. Google Analytics, Adwords si Google Search Console pentru servicii de analiza a traficului. Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.
5. Link-uri catre alte website-uri. Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.
6. Cum sunt protejate datele mele. Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din puct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.
7. Care sunt drepturile tale. Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.
8. Transferul datelor in afara UE. Datele colectate de magazinul online sunt gazduite pe servere aflate la Hetzner (https://www.hetzner.de/) si sunt localizate in Frankfurt Germania. In calitate de prestator de servicii european, Hetzner este supus si el normelor GDPR. Terții (Google, Facebook si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.