Extract de samburi de struguri

varice_picioareExtractul de sâmburi de struguri este eficient ca adjuvant în prevenirea și tratarea varicelor datorită efectelor de stabilizare și întărire a pereților venoși, reducerea vâscozității sângelui și fragilității capilarelor. Studiile arată că proantocianidele oligometrice complexe pot fi utile în tratarea problemelor venelor. În plus, substanţele antioxidante din sâmburii de struguri sunt foarte eficiente în oprirea proceselor degenerative ce afectează persoanele în vârstă .

Frunzele de struguri, sucul acestora, semințele și fructele întregi au fost folosite ca medicament încă din timpul imperiului grec. Diferite părți ale plantei au fost utilizate în mod tradițional pentru tratamentul natural al multor probleme de sănătate, cum ar fi iritarea pielii și a ochilor, sângerări, varice, diaree, cancer.
Interesul crescut în derivatele provenite de la struguri se datorează în mare parte francezilor. Paradoxul francez este că aceștia consumă foarte multe grăsimi și cu toate acestea au o rată extraordinar de mică a incidenței cancerului sau a bolilor de inimă. Studiile au dovedit că strugurii au foarte multe virtuți antioxidante, de prevenire a formării chegurilor de sânge și reduc semnificativ nivelul de colesterol rău.

Extractul de sâmburi de struguri este recomandat pentru multe boli datorită proprietăților antioxidante ale semințelor de struguri din proantocianidinele oligomerice complexe (OPC). Cercetările au demonstrat eficacitatea OPC din semințele de struguri pentru supapele deteriorate ale vaselor de sânge sau asupra vaselor de sânge slabe, pentru tratamentul în caz de retinopatie diabetică, edem (acumulare de lichid) la nivelul brațelor și picioarelor și colesterol mare. OPC par a fi bine tolerate, cu puține efecte secundare observate în cercetările disponibile.

Beneficiile pentru sănătate asociate cu extractul de semințe de struguri:

  • Vindecarea rănilor. Extractul din semințe de struguri poate vindeca rănile dermice. Un studiu publicat în revista Free Radical Biology and Medicine arată că “există dovezi concrete în susținerea ideii că administrarea extractului din semnițe de struguri reprezintă o abordare fezabilă și productivă pentru vindecarea rănilor.”
  • Îmbunătățirea rezistenței osoase. Dacă alegem să includem în dieta noastră extract de semințe de struguri alături de calciu vom “aduce beneficii asupra formării osoase și rezistenței osoase. Extractul poate fi util în tratamentul slăbiciunii osoase provocată de un nivel scăzut de calciu,” după cum menționează Journal of Musculoskeletal & Neuronal Interactions.
  • Beneficii cardiovasculare. Antioxidanții din extractul de semințe de struguri pot proteja vasele de sânge de la deteriorare, ceea ce poate preveni hipertensiunea arterială. Potrivit unui studiu publicat în revista Mutation Research/Fundamental and Molecular Mechanisms of Mutagenesis, “extractul de semințe de struguri proanthocyanidin (GSPE) oferă o protecție antioxidantă de o eficiență superioară comparativă cu vitaminele C, E și β-caroten.”
  • Reducerea edemelor (umflare). Administrarea de extract de semințe de struguri poate ajuta la reducerea umflăturii care apare după un traumatism sau după o intervenție chirurgicală. Un studiu dublu-orb, controlat cu placebo, a constatat că pacienții cu cancer la sân care au luat 600 mg de extract de semințe de struguri în fiecare zi, timp de 6 luni, au avut mai puțin edem, comparativ cu cei cărora li s-a administrat placebo.
  • Extract samburi de struguri
    Extract samburi de struguri >> vezi detalii si pret <<
  • Prevenirea declinului cognitiv. Extractul de semințe de struguri este foarte bogat în proantocianidine (oligomeri de polifenoli monomerici), care ar putea preveni declinul cognitiv. Un studiu a identificat “un rol critic al componentei proantocianidin din semințele de struguri, ca o neuroprotectant în hipocampus și în prevenirea pierderii cognitive ce poate surveni odată cu înaintarea în vârstă.
  • Ameliorarea simptomelor de insuficiență venoasă cronică.

Scrie un raspuns: