Extract de Anghinare, beneficii pentru sanatate

Anghinarea sub formă de extract lichid sau capsule poate reprezenta un remediu natural din plante. În urma testărilor și experimentelor medicale, extractul de anghinare (Cynara scolymus) a dat rezultate favorabile în tratarea mai multor afecțiuni. S-a demonstrat că extractul de anghinare ajută ca tratament naturist în multe problemele medicale, de la diabet, obezitate, ficat gras până la o simplă mahmureală.

Unul dintre cele mai populare beneficii ale extractului de anghinare este capacitatea sa de fi un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus. Anghinarea a fost întotdeauna considerată ca fiind alimentul nr. 1 pentru slăbit datorită efectului diurectic și proprietății de ardere a grăsimilor și detoxifiere.

Extract de anghinare, potențiale beneficii:

  • Poate ajuta la buna funcționare a sistemului digestiv;
  • Poate regla secreția biliară. Anghinarea extract lichid sau capsule poate favoriza eliminarea sucurilor biliare în duoden;
  • Calmează durerile abdominale și senzația de vomă (efect antiemetic);
  • Reduce flatulența, balonarea;
  • Stimulează peristaltismul intestinal și ajută la reglarea tranzitului intestinal întârziat;
  • Reglează apetitul și poate ajuta implicit la slăbire;

  • Menține concentrația normala a acidului uric în sânge;
  • Anghinarea este “prietena ficatului” ajutând la regenerarea acestuia, la eliminarea colesterolului rău și la scăderea trigliceridelor. Extractul de anghinare susține funcția de detoxifiere a ficatului. Poate regla sinteza colesterolului căci reduce acțiunea enzimei HMG-CoA reductaza (hidroximetilglutaril-CoA reductaza), reduce oxidarea LDL colesterolului rău, crește nivelul HDL, respectiv colesterol bun. Extractul de anghinare poate crește descompunerea colesterolului în săruri biliare.
  • Are efect diuretic. Cu ajutorul extractului de anghinare obținut exclusiv prin presare la rece (cum este cazul produselor Schoenenberger Germania) corpul este drenat și detoxifiat iar sângele este curățat.

Ce este anghinarea?

Anghinarea este una dintre cele mai vechi legume cultivate cunoscute. Își are originea în Etopia, însă Italia este principalul producător mondial de anghinare. În antichitate, grecii și romanii foloseau anghinarea pentru a facilita digestia. Deoarece era o plantă rară, doar cei bogați aveau acces la ea. Francezii și spaniolii au adus anghinarea în Statele Unite. Astăzi, în California se cultivă cantități mari de anghinare.

Beneficii alimentare

Consumul de anghinare este un mod de a crește cantitatea de folat din alimentație. Această vitamină B nu este doar esențială pentru reproducerea celulară, alături de vitaminele B 6 și B 12, ci oferă și protecție împotriva bolilor de inimă, reglând nivelurile de homocisteină ale organismului. O floare anghinare de dimensiuni medii furnizează aproape 30% din cantitatea zilnică necesară de folat; o ceașcă de miez de anghinare oferă aproape 40% din doza zilnică recomandată.
Anghinarea este o sursă excelentă de vitamina C. Pe lângă rolul de antioxidant puternic, vitamina C susține sănătatea pielii, o vedere bună, vindecarea rănilor și absobția de fier. O floare medie de anghinare culeasă proaspăt furnizează în jur de 25% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C. Informațiile sunt valabile pentru anghinarea proaspătă datorită faptului că nutrientul hidrosolubil este sensibil la căldură.
Anghinarea este bogată în vitamina K, cunoscută adesea sub denumirea de „vitamina coagulantă”. Totodată, ea joacă un rol important în formarea și menținerea sănătății oaselor. O floare medie de anghinare, crudă sau gătită, oferă peste 20% din doza zilnică necesară de vitamina K; o ceașcă de miez de anghinare furnizează peste 30% din cantitatea zilnică recomandată.
Magneziul este un mineral important, căci organismul are nevoie de el în cantități relativ mari pentru a funcționa normal. Acest nutrient este vital pentru sănătatea oaselor, mușchilor, nervilor și inimii. De asemenea, acesta ajută la convertirea carbohidraților, proteinelor și lipidelor în energie. Veți obține aproape 20% din doza zilnică recomandată de magneziu consumând o porție de o ceașcă de miez de anghinare sau o floare crudă de anghinare, medie ca mărime. Anghinarea gătită conține cu aproximativ 30% mai puțin magneziu decât varianta sa crudă.
De asemenea, prin includerea anghinarei în alimentație, veți crește aportul de potasiu și fier. O floare de anghinare de dimensiuni medii sau o ceașcă de miez fraged furnizează cam 14% din cantitatea zilnică recomandată de potasiu. Leguma crudă oferă aproape 10% din doza zilnică necesară de fier, în vreme ce varianta gătită conține cam jumătate din această cantitate. Totuși, valoarea unei anghinare trece dincolo de conținutul de vitamine și minerale, fiind și o sursă excelentă de compuși antioxidanți și fibre alimentare. Potrivit U.S. Department of Agriculture, o anghinare de dimensiuni medii, gătită, conține mai mulți antioxidanți decât o ceașcă de afine, în timp ce o ceașcă de miez de anghinare furnizează aproape 60% din necesarul zilnic de fibre.

Anghinarea, diuretic natural

Potrivit The Essential Guide to Vitamins, Minerals, and Herbal Supplements, extractul de anghinare poate servi ca diuretic natural. Extractul poate contribui la prevenirea retenției de apă, precum și la buna funcționare a rinichilor. Diureticele naturale vă pot ajuta să slăbiți până la 5 kg în numai o săptămână, dacă luarea în greutate a fost cauzată de retenția de apă.

Suplimente sub formă de extract de anghinare

Extractul de anghinare se găsește în mai multe suplimente pentru slăbit de pe piață. Conform „The Essential Guide to Vitamins, Minerals, and Herbal Supplements”, extractul de anghinare ajută la susținerea secreției biliare, care se produce în ficat și este stocată în vezica biliară până când se amestecă cu alimentele ingerate. Prin mărirea vitezei de producere a bilei, cresc șansele să eliminați excesul de apă vinovat pentru kilogramele în plus. De asemenea, anghinarea este un laxativ natural, eliminând toxinele și substanțele nedorite din organism. Acest lucru poate ajuta la accelerarea procesului de slăbire.
Suc BIO obtinut prin presare din mugurii florilor de anghinare, cu adaos de lamaie pentru un gust bun. Se consuma in cadrul unei cure de detoxifiere si anti colesterol cate 30 ml pe zi, fiind așadar suficient pentru un tratament naturist de 11 zile.

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Smoothie slabire si detox

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Folosim cookie-uri pentru a imbunatati calitatea serviciilor. Va cerem acordul conform EU Cookie LAW. info

Utilizam cookie-uri pentru a face site-ul prodieta.ro mai usor de folosit. Continuand navigarea in site si dand click pe "ACCEPT" inseamna ca va dati acordul.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.