Eucalipt ulei

Mirosul inconfundabil al uleiului esențial de eucalipt este familiar oricărei persoane care a utilizat loțiuni naturale pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii (răceli, gripă, nas înfundat), bronșite, epuizare. EucaliptMirosul intens și proprietățile de încălzire a pielii ale uleiului esențial funcționează în tratamentele casnice ale diferitelor afecțiuni respiratorii și cutanate. Uleiul esențial de eucalipt este dezinfectant și revigorant. Se obține natural, prin distilarea la vapori a frunzelor.

Frunzele de eucalipt conțin un compus chimic numit eucaliptol, care poate oferi beneficii antiseptice și antibacteriene. Eucaliptolul poate ajuta la prevenirea infectării arsurilor și zgârieturilor ușoare, după cum menționează Michael Castleman, autorul cărții „The New Healing Herbs”. De asemenea, poate ajuta la eliminarea bacteriilor de pe piele ce contribuie la formarea leziunilor acneice, punctelor albe și negre.

Uleiul de eucalipt poate avea și proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și analgezice. Multe persoane folosesc uleiul de eucalipt ca adjuvant în tratamentul unei game largi de probleme medicale. Este utilizat pentru ameliorarea simptomelor de răceală și se găsește în componența multor pastile și inhalanți pentru tuse.

Eucaliptul este un arbore nativ din Australia, deși acum este cultivat și în China și Guatemala. Deși eucaliptul este în principal cunoscut ca sursă de hrană pentru urșii koala, iată că frunzele acestei plante pot oferi o serie de beneficii și pentru sănătatea noastră.

Uleiul de eucalipt, proprietăți

Uleiul de eucalipt este produs din frunzele uscate ale eucaliptului. Uleiul este un lichid incolor, cu un miros puternic și dulce de lemn. Pentru extragerea uleiului, frunzele de eucalipt sunt distilate cu aburi.
Uleiul de eucalipt conține 70-85% 1,8-cineol (eucaliptol), un ingredient din unele soluții dentare sau de apă de gură. Uleiul are întrebuințări multiple. Adesea este un ingredient cheie în parfumuri și cosmetice datorită aromei sale unice, proaspete și curate. Este un bun solvent dentar sau industrial. În plus față de faptul că este utilizat pentru aroma sa, uleiul de eucalipt are și întrebuințări farmaceutice și antiseptice.

Uleiul de eucalipt este un ingredient ce se găsește de obicei în decongestionanții recomandați cu sau fără prescripție medicală pentru tratarea răcelilor, alergiilor și infecțiilor sistemului respirator superior.

Uleiul de eucalipt este unul dintre ingredientele active ce ameliorează nasul înfundat și durerile de cap (cu condiția să fie 100% natural!). Dacă nu puteți scăpa de tuse, beneficiile uleiului de eucalipt pot servi ca alternativă naturală, din moment ce este folosit și ca supresor sau expectorant în cazul tusei.

De obicei, este unul dintre ingredientele principale ce se găsesc în dropsurile cu aromă de fructe, precum și în gelurile sau cremele ce eliberează vapori atunci când sunt aplicate în zona gâtului sau pieptului. Majoritatea unguentelor locale și a celor destinate îndepărtării insectelor conțin ulei de eucalipt ca unul dintre ingredientele magice, astfel încât acestea sunt la îndemână atunci când se dorește vindecarea leziunilor minore, calmarea durerilor musculare și ținerea la distanță a insectelor. Uleiul de eucalipt se găsește și în produse de igienă personală, precum săpunurile sau loțiunile aromate, ce pot ajuta la exfolierea pielii.

Uleiul de eucalipt ameliorează simptomele tusei și nasului înfundat

Medicii laudă uleiul de eucalipt pentru proprietățile sale de dizolvare a mucusului, ceea ce-l face un remediu natural împotriva bronșitei, congestiei sinusurilor și tusei persistente. University of Maryland Medical Center (UMMC) recomandă pregătirea unei inhalații cu aburi pe bază de plante prin adăugarea a 5 până la 10 picături de ulei esențial de eucalipt în 2 cești de apă fiartă care a fost turnată într-un castron sau într-un vas. Țineți deasupra capului un prosop astfel încât să captați aburii și să inhalați vaporii pentru cel puțin 10 minute.

Alină durerile articulare și musculare

Physician’s Desk Reference precizează că uleiul esențial de eucalipt poate fi util în tratarea durerilor musculare printr-o aplicare locală, în timp ce UMMC declară că unii medici îl folosesc și împotriva durerii provocate de artrită. Deoarece uleiul de eucalipt poate irita pielea dacă nu este diluat într-un alt ulei, asigurați-vă că utilizați un raport adecvat între cele două uleiuri. Pentru a prepara un ulei pentru masaj, UMMC recomandă amestecarea a 15 până la 20 de picături de ulei esențial de eucalipt cu o jumătate de ceașcă de ulei de măsline, susan, migdale dulci sau orice alt tip de ulei de masaj preferați.

Uleiul de eucalipt și acneea

Acneea, o problemă dermatologică jenantă caracterizată prin apariția punctelor albe și negre, a coșurilor, pustulelor și abceselor, afectează între 40 și 50 de milioane de americani, după cum precizează American Academy of Dermatology. În vreme ce acneea este o afecțiune adesea tratabilă, Acne Resource Center declară că doar 11 procente din cei care suferă de această problemă caută un tratament. Deși sunt necesare mai multe analize clinice care să-i confirme eficiența, uleiul de eucalipt se poate dovedi benefic în lupta pentru alungarea petelor inestetice. Andrew Chevallier, botanist medical și autor al cărții „Herbal Medicine”, susține că cercetările clinice amănunțite referitoare la uleiul de eucalipt au arătat că acesta deține puternice proprietăți antiseptice ce contribuie la vindecarea afecțiunilor cutanate, precum acneea. Atunci când este diluat și aplicat la nivel local pe piele, uleiul ajută la uscarea bubelor și a coșurilor cu puroi. Uleiul de eucalipt deține calități antibacteriene care ajută la prevenirea erupției acneice. Potrivit lui dr. C. Norman Shealy, autor al cărții „Healing Remedies”, atunci când are loc o erupție, uleiul contribuie la calmarea inflamației și reducerea durerii asociate cu abcesele provocate de acnee.

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Facebook prodieta.ro

Smoothie slabire si detox

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Folosim cookie-uri pentru a imbunatati calitatea serviciilor. Va cerem acordul conform EU Cookie LAW. info

Utilizam cookie-uri pentru a face site-ul prodieta.ro mai usor de folosit. Continuand navigarea in site si dand click pe "ACCEPT" inseamna ca va dati acordul.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.