Dureri de spate, tratament naturist si mod de prevenire

Durerea de spate este durere intensă într-o regiune a spatelui. Durerea de spate este împărțită în dureri de spate cervicale, toracice, dureri de spate inferioare (lombare) sau dureri în zona sacrală. Episoadele durerii de spate pot fi acute, sub-acute sau cronice, în funcție de durată și intensitate.

Durerea de spate este o problemă frecventă, afectând 4 din 5 persoane la un moment dat în viață. Dureri de spate, tratament naturist, remedii naturale și mod de prevenire a problemelor acute de sănătate.

Dureri de spate, tratament naturist, remedii naturale și mod de prevenire a problemelor acute de sănătate.
Dureri de spate, tratament naturist, remedii naturale și mod de prevenire a problemelor acute de sănătate.

În loc să luăm un pumn de medicamente, preferăm desigur un tratament naturist cu arnică sau plante medicinale dar e bine să avem în vedere și metode de prevenire.

Cauze ale durerii de spate

Durerea de spate este provocată adesea de un simplu mușchi, de o întindere de tendon sau musculară și, în general, nu are drept cauză o problemă gravă. Durerea de spate poate fi acută, caz în care durerea se instalează repede, dar apoi scade după câteva zile sau săptămâni, sau cronică, caz în care durerea poate apărea și dispărea pe parcursul câtorva săptămâni sau chiar luni și ani. De multe ori, durerea de spate nu are o singură cauză simplă, fiind declanșată de o varietate de factori, printre care:
• postură greșită;
• lipsa exercițiilor fizice, de unde rezultă o coloană vertebrală rigidă;
• întinderi musculare sau entorse.

Pe lângă factorii enumerați mai sus, există și afecțiuni specifice care sunt asociate cu durerea resimțită în zona spatelui.

• Spondiloza. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, discurile intervertebrale devin mai subțiri, iar spațiile dintre vertebre devin mai înguste. Se pot forma pinteni osoși (osteofite) pe marginile vertebrelor și pe fațetele articulare. Acest fenomen poartă denumirea de spondiloză. Fiecare dintre noi va avea parte de astfel de schimbări la nivelul coloanei vertebrale odată cu înaintarea în vârstă, însă acestea nu vor provoca dureri în toate cazurile.

• Sciatica. Durerea de spate este legată uneori de durerea de picioare, la nivelul cărora pot fi resimțite amorțeală și furnicături. Aceasta este sciatica. Ea are drept cauză iritarea sau strivirea unuia dintre nervii spinali (numit nerv sciatic). Pentru majoritatea persoanelor care au sciatică, durerea de picioare tinde să fie cel mai supărător simptom și este posibil să nu aibă deloc dureri de spate.
Durerea trece în jos, spre picior, din pricina iritării nervului sciatic din regiunea lombară a coloanei vertebrale, însă nu piciorul nu are nicio problemă în sine. În majoritatea cazurilor, motivul iritării nervului este un disc bombat. Discurile sunt proiectate pentru a se bomba, dar uneori o umflătură se poate „prinde” de rădăcinile nervului sciatic provocând durere care se lasă în jos, pe picior, până la tălpi.
Sciatica este destul de rar întâlnită și din fericire majoritatea persoanelor își revin repede, deși în unele cazuri aceasta poate dura câteva luni. Aproximativ 60% dintre pacienții cu sciatică se fac bine după câteva săptămâni sau luni.
• Stenoza spinală. Stenoza spinală este o durere de spate corelată cu durerea de picioare, ce se manifestă la câteva minute după mers și tinde să se amelioreze foarte repede atunci când persoana afectată stă jos. Acest lucru poate avea loc încă din naștere sau se poate dezvolta odată cu înaintarea în vârstă.
Simptomele afectează adesea ambele picioare, însă unul dintre ele poate fi mai grav decât celalalt. De obicei durerea se atenuează atunci când se stă jos și în timpul odihnei, iar unele persoane resimt mai puțin disconfort dacă merg puțin aplecați. La fel ca în cazul sciaticii, problema principală tinde să fie mai degrabă durerea de picioare decât cea de spate.
Dacă simptomele vă provoacă multe dificultăți și vă afectează mult calitatea vieții, atunci ar trebui să consultați un medic pentru mai multe recomandări și pentru a discuta ce altceva mai poate fi făcut.
Alte cauze ale durerii de spate includ:
probleme osoase precum fracturile, adesea corelate cu subțierea oaselor (osteoporoză);
• o infecție;
• o tumoră;
• inflamația, precum spondilita anchilozantă.

Masajul cu ulei din plante medicinale poate ameliora durerile

Un masaj cu ulei din plante medicinale în zona afectata poate ameliora durerile și pune mai repede mușchii în funcțiune. Sunt recomandate uleiurile de masaj 100% naturale precum Uleiul concentrat din 36 de plante medicinale  100% natural din magazinul online www.prodietanaturala.ro >> vezi detalii <<

Exercițiile fizice sunt cea mai bună metodă de prevenire a durerii de spate

Efectuarea exercițiilor fizice reprezintă cea mai importantă cale prin care vă puteți ajuta dacă suferiți de dureri de spate. Cercetările arată că odihna la pat care durează mai mult de două zile nu ajută pe termen lung la ameliorarea durerilor de spate, ci dimpotrivă, le înrăutățește deoarece mușchii spatelui devin slăbiți și vă pierdeți forma fizică.
Totodată, exercițiile fizice eliberează endorfine, analgezicele naturale ale organismului.
Exercițiile v-ar putea cauza inițial dureri ușoare de spate, însă ele nu provoacă niciun rău. Începeți încet și creșteți treptat numărul de exerciții pe care le executați. De asemenea, ați putea încerca să luați analgezice înainte de antrenament. După un timp, spatele va deveni mai puternic și mai flexibil, iar acest lucru ar trebui să reducă durerea.

De multe ori, oamenii renunță la exerciții odată ce durerea de spate a dispărut, dar cel mai bine este să continuați exercițiile pentru a menține musculatura puternică, acest fapt contribuind la scăderea șanselor de revenire a durerii de spate.

Exercițiile care vă pot fi de folos includ: înotul, mersul pe jos, yoga sau Pilates, sportul sala de fitness.
Este posibil să nu se potrivească tuturor tipurilor de dureri de spate, astfel că este recomandat să obțineți sfatul unui medic sau fizioterapeut în privința exercițiilor specifice înainte de a începe un program de antrenament. Totodată, este important să continuați exercițiile chiar și după ce durerea de spate dispare.
Pentru majoritatea persoanelor, perspectiva de vindecare este bună, cu 75-90% din cazuri vindecate în câteva săptămâni. Totuși, durerea tinde să revină din când în când.

Supliment de magneziu

Deficitul de magneziu poate declanşa tensiuni, dureri musculare, spasme musculare, crampe și oboseală musculară. Carența de magneziu poate fi ușor combătută cu suplimentele alimentare de magneziu. Sunt recomandate cele combinate cu vitamina C naturală. Atât crema de arnică, uleiul de 36 plante medicinale cât și suplimentul de magneziu pot fi cumpărate cu livrare rapidă din magazinul online prodietanaturală.ro

Cura de 2 săptămâni cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea creatininei și acidului uric. Produs HERBARIA GERMANIA distribuit de proDietaBIO.ro în România. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale.
Cura de 2 săptămâni cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea creatininei și acidului uric. Produs HERBARIA GERMANIA în magazin proDietaNaturala.ro. Citiți mai multe informații despre bitter cu plante medicinale.

Tratament naturist pentru durere de spate

Cel mai cunoscut tratament naturist contra durerilor de spate este cel cu arnică! 

Arnica are efect antiinflamator. Uleiurile esenţiale şi flavonoidele din arnică pot neutraliza fosfolipaza, o enzimă care declanşează inflamaţia ţesutului osos. Crema care conține arnica favorizează consolidarea ligamentelor şi a oaselor şi activează circulaţia sanguină la locul dureros. De aceea, arnica este cel mai cunoscut și eficient tratament naturist contra durerilor de spate și a durerilor musculare, fiind în mod special foarte eficientă în atenuarea durerii de spate provocată de sciatică sau artroză.

În magazine naturiste precum prodietanaturala.ro regăsiți creme cu mai multe uleiuri esențiale și arnică de munte. Uleiurile esenţiale de camfor, cimbru, niaouli, gaultheria procumbens, terebentină împreună cu extractul de arnică de munte şi gelul de argilă verde sunt eficiente imediat pentru ameliorarea durerii din numeroase părţi ale corpului.

Arnica montana este o plantă medicinală recunoscută pentru beneficiile de tratament anti vânătăi, contuzii și dureri.
Arnica montana este o plantă medicinală recunoscută pentru beneficiile de tratament anti vânătăi, contuzii și dureri. Alege produse naturale cu livrare rapidă din magazinul proDietaBio.ro

Scrie un raspuns: