Durere de spate Tratament

Daca suferiti de durere de spate, pastilele nu sunt singura solutie. Durerile de spate sunt cauzate de cele mai multe ori de un amestec de motive. Durerea de spate poate avea origine nervoasă, musculară, osoasă sau articulară. Stabilirea unui diagnostic si a unui tratament potrivit depind foarte mult şi de regiunea în care sunt localizate durerile de spate, cât sunt de intense, daca sunt constante sau nu. Poate fi vorba despre dureri musculare “surde” in partea inferioara a spatelui sau despre o durere severa, ascutita, care afecteaza capacitatea de aplecare sau de a sta drept. De cele mai multe ori, durerile de spate sunt cauzate de muschii incordati si de ligamentele care inconjoara coloana vertebrala dar pot fi, de asemenea, cauzate si de probleme structurale ale oaselor coloanei vertebrale. Puteti apela la tratamente naturiste si masaj inainte de a recurge la medicamente. Cereti sfatul medicului.

Prevenirea este cel mai bun tratament natural pentru durerile de spate: exercitiile fizice, o forma fizica buna, mentinerea greutatii optime, o postura corecta a corpului atunci cand sunteti in picioare, la birou sau va desfasurati activitatile zilnice. Evitati suprasolicitarea spatelui.

Masajul cu ulei din plante amelioreaza durerile

Un masaj in zona afectata va ameliora durerile si va pune in functiune muschii mai repede. Va recomandam uleiurile de masaj 100% naturale.

Supliment de magneziu

Deficitul de magneziu poate declanşa tensiuni, dureri musculare, spasme musculare, crampe si oboseala musculara. Carenta de magneziu si/sau vitamina B6 pot aparea din cauza alimentatiei dezechilibrate sau in timpul curelor de slabire.  Consumul de alcool, stresul, efortul fizic prelungit si intens, tratamentul indelungat cu diuretice (pierderi excesive prin urina), tulburarile digestive si diabetul zaharat pot fi si ele vinovate pentru carenta de magneziu din organism.  Lista alimentelor bogate in magneziu si mai multe informatii puteti citi in articolul dedicat >> Magneziul <<

Exercitii fizice usoare la trezirea din pat

Dimineata, inainte de a va ridica din pat, stati pe spate si intindeti-va incet bratele deasupra capului. Trageti usor genunchii la piept, cate unul pe rand. Dupa ce va ridicati din pat, puneti-va mainile pe fese si lasati-va usor pe spate pentru a va intinde coloana vertebrala.

Repausul la pat nu este o solutie

Repausul la pat cand deja durerile de spate sunt suparatoare, nu reprezinta soluţia potrivită pentru durerile de spate, spun cercetătorii. Mult mai indicate sunt fizioterapia şi exerciţiile fizice de recuperare. Steve Tolan, un expert din cadrul Chartered Society of Physiotherapy, citat de descopera.ro afirmă: „Este îngrijorător cât de multe persoane recurg la repaus ca tratament pentru leziuni, când, de fapt, acest procedeu le agravează sau prelungeşte starea.” Fizioterapeutul Paul Hobrough ne sfatuieste: ”Oamenii ajung să fie prinşi într-un cerc vicios, deoarece lipsa de exerciţiu nu numai că sporeşte durerile şi înţepeneala, dar duce şi la atrofierea muşchilor. Prevenirea, tratamentul început de timpuriu şi urmărirea în continuare de către un specialist pot fi de mare ajutor în rezolvarea problemelor.”

Arnica: planta vindecatoare

Crema cu arnică este de asemenea bună pentru calmarea durerilor de spate, muşchi şi articulaţii şi poate fi aplicată de până la 3-4 ori pe zi în zonele dureroase. Arnica este un remediu naturist, este foarte cunoscuta ca tratament pentru vanati si contunzii dar o puteti folosi cu succes si pentru durerile de spate.

Crema cu nămol si arnica Argital Italia este eficientă în controlul durerilor corpului. Este recomandată in tratamentul naturist al durerilor de gât, umeri, spate, dureri articulare sau musculare. Crema cu namol si arnica poate fi folosită ca atare sau după folosirea pachetului cu nămol. Uleiurile esenţiale de camfor, cimbru, niaouli, gaultheria procumbens, terebentină împreună cu extractul de arnică de munte şi gelul de argilă verde sunt eficiente imediat pentru numeroase părţi ale corpului.


Tratament naturist pentru durerea de spate cu arnica: vezi mai multe tipuri de creme și unguente.Tratament naturist pentru durerea de spate cu arnica: vezi mai multe tipuri de creme și unguente, prețuri și mod de livrare.

Scrie un raspuns: