Durerea de picioare, cauze si tratament

Durere de picioare: cauze si tratament naturist

Durere de picioare: cauze și tratament naturist

Ce cauze are durerea de picioare și ce creme ori tratament naturist putem folosi pentru a scăpa de dureri?

Picioarele și gleznele pot fi afectate de mai multe tipuri de artrită, inclusiv osteoartrită și artrită inflamatorie.

Poate fi de vină artrita pentru durerile de picioare?

Laba piciorului are o structură complexă ce constă în 26 de oase, peste 30 de articulații mici (locul unde se întâlnesc oasele) și mulți mușchi, multe tendoane, ligamente și nervi. Problemele la picioare și glezne sunt frecvente, dar nu sunt asociate întotdeauna cu artrita. Majoritatea picioarelor au o formă de arc, distribuind greutatea corpului pe multe oase și articulații. Laba piciorului cu arc mai jos tinde să fie mai flexibilă, în timp ce piciorul cu arc mai înalt este mai puțin flexibil. Arcurile înalte sau joase nu sunt neapărat o problemă, însă cresc șansele apariției problemelor la laba piciorului. Structura acesteia se schimbă pe măsură ce înaintăm în vârstă sau dacă artrita afectează articulațiile piciorului și foarte multe persoane vor observa schimbările, mai ales la nivelul arcului piciorului. Durerea din zona gleznelor și călcâielor poate fi generată chiar de articulații sau de mușchii și tendoanele care sunt situate în jurul articulațiilor. Osteoartrita nu este foarte frecventă la gleznă, însă poate fi rezultatul unei accidentări anterioare sau provocată de artrita inflamatorie. Atunci când artrita inflamatorie afectează glezna, articulația poate fi dureroasă sau înțepenită la primele ore ale dimineții sau după o perioadă prelungită de odihnă.

Tratamentul naturist cu curcuma (turmeric)

Cel mai cunoscut tratament naturist pentru artrită este cel cu renumitul condiment de culoare galbenă curcuma (sau turmeric). Este un condiment ce poate fi adăugat în orice fel de rețetă de pilaf de orez, tocană de legume, sos de roșii, chiar și în lapte cu miere (pentru a face renumitul lapte de aur). Există numeroase studii referitoare la acțiunea turmericului și curcuminei care au confirmat că fie turmericul, sau principalul lui ingredient activ izolat, curcumina, acționează pentru a diminua inflamațiile.

Un studiu realizat în martie 2012 a folosit 45 de subiecți umani cu artrită reumatoidă activă și i-au separat în trei grupuri. Un prim grup a primit doar curcumină, 500 mg/zi, unui alt grup i s-a dat diclofenac sodic (un antiinflamator non-steroidal prescris pentru dureri articulare) iar cel de-al treilea grup a primit o combinație de turmeric și diclofenac sodic.
Grupul care a primit doar curcumină a obținut cea mai mare îmbunătățire a scorurilor, determinând cercetătorii să ajungă la următoarea concluzie: “studiul nostru oferă primele dovezi ale siguranței și superiorității tratamentului cu curcumina la pacienții cu artrită reumatoidă activă”.

De aceea, companiile acreditate au extras curcumina din turmeric, încapsulând-o pentru ca persoanele care doresc să urmeze un tratament naturist să aibă o modalitate mai ușoară de administrare. Deși curcuma (turmericul) poate fi consumat ca și condiment, persoanele active, care muncesc foarte mult și iau masa în oraș sau care nu au timp să gătească au la îndemână varianta de administrare a capsulelor, supliment naturist pentru tratamentul artritei și durerilor de picioare. Ce preț au capsulele de curcuma pentru tratamentul naturist al durerii de picioare: vezi detalii.

Curcuma, ingredientul activ din turmeric, are proprietăți antioxidante puternice și elimină radicalii liberi și alte chimicale toxice. Mai mult decât atât, ajută la reglarea inflamației și durerii asociate cu multe boli inflamatorii, cum ar fi artrita. Studii recente au demonstrat că turmericul este mai eficient decât o serie largă de medicamente pentru tratarea artritei.

Poate fi de osteoartrita motivul durerii de picioare?

Osteoartrita poate afecta orice articulație a piciorului. Osteoartrita este o problemă cronică ce poate cauza dureri episodice și umflături la una sau mai multe articulații; de asemenea, poate determina creșterea excesivă a osului. Odată cu înaintarea în vârstă, osteoartrita poate fi însoțită de schimbări ale formei piciorului, fapt ce poate duce la dureri.
Osteoartrita afectează adesea articulația degetului mare de la picior. Articulația va deveni mai înțepenită, iar gama de mișcare se va reduce. De multe ori oasele devin mai mari și noduroase din cauza creșterii excesive a osului nou. Aceste schimbări pot însoți montul (o umflătură laterală a articulației degetului mare de la picior). De asemenea, se poate observa și un mont pe partea laterală a degetului mic de la picior.
Descoperirile recente sugerează că osteoartrita se manifestă mai des în zona arcului piciorului. Ea se poate dezvolta și la gleznă, dar acest lucru vine de obicei în urma unei accidentări sau daune provocate de artrita inflamatorie. Osteoartrita la picioare însoțește adesea osteoartrita la celelalte articulații.

Artrita inflamatorie

Există mai multe forme de artrită inflamatorie ce pot afecta picioarele în feluri diferite.
Artrita reumatoidă poate afecta multe articulații ale piciorului.
Artrita reactivă afectează de obicei glezna sau zona din jurul călcâiului. De asemenea, poate afecta degetele piciorului, provocând dureri și umflături, în acest caz fiind cunoscută sub denumirea de dactilită.
Artrita psoriazică determină adesea apariția dactilitei.
Guta afectează frecvent articulația degetului mare de la picior. Este un tip de artrită extrem de dureros. Guta cauzează inflamație severă și face ca articulația să devină roșie, fierbinte și umflată în timpul atacului ce durează de obicei una până la două săptămâni. În lipsa tratamentului, atacurile repetate pot provoca articulației daune permanente și duc la osteoartrită. Guta este cauzată de acumularea de cristale urice în articulație. Oricum, guta poate fi ținută sub control cu medicație.
Spondilita anchilozantă afectează în principal coloana vertebrală, însă poate afecta și călcâiele.
În afară de problemele articulare, persoanele cu artrită inflamatorie pot prezenta inflamație și disconfort la tendoane și alte țesuturi moi de la picior. Partea situată dedesubtul sau în spatele călcâiului, unde tendoanele se atașează de osul călcâiului (tendonul lui Ahile), este astfel frecvent afectată.
Dactilita provoacă dureri și umflături, de obicei la unul sau două degete și uneori este numită „deget în cârnat”.


Boala țesuturilor conjunctive

Fenomenul Raynaud este o problemă de circulație care determină reducerea cantității de sânge din anumite părți ale corpului, mai ales în condiții de frig. Acesta afectează de obicei degetele mâinii, însă poate cauza schimbarea culorii degetelor de la picioare înghețate și amorțite în alb apoi albastru și apoi roșu. Aceste atacuri durează adesea doar câteva minute, iar mutarea într-un mediu mai cald oprește de obicei atacul. Purtarea mănușilor și șosetelor călduroase poate contribui la prevenirea atacului.
Fenomenul Raynaud poate avea loc alături de următoarele:
• Artrita reumatoidă
• Scleroderma
• Lupus eritematos sistemic (LES).
Trebuie să acordați atenție ulcerelor de la degetele picioarelor sau unei schimbări de culoare ce nu dispare la fel de repede ca de obicei. Aceste probleme sunt adesea foarte dureroase. Dacă vă apare unul dintre aceste simptome, ar trebui să consultați medicul de familie sau un asistent specialist în reumatologie cât mai curând posibil.

Uneori, cu lupus sunt afectate articulațiile și tendoanele și se poate observa că degetele își schimbă direcția către exterior, iar arcul piciorului se aplatizează. Acest lucru poate fi dureros și poate cauza o senzație de rigiditate după perioadele de odihnă.

De ce durerea de picior devine persistentă?

În majoritatea cazurilor, problemele la picioare nu vor persista. De exemplu, călcâiele dureroase se pot vindeca spontan chiar și după multe luni în care au creat probleme. Totuși, unele probleme ale piciorului vor persista, iar osteoartrita este un exemplu bun.
Dacă aveți simptome la nivelul piciorului care persistă mai mult de trei luni, trebuie să consultați opinia unui specialist.


Îngrijirea picioarelor

Este posibil să aveți nevoie de o îngrijire specială a picioarelor dacă suferiți de artrită, fie din cauza afecțiunii în sine, fie din pricina medicației pe care o urmați. Cel mai adesea, o rutină bună și regulată de îngrijire a picioarelor va ține sub control problemele:
Spălați picioarele zilnic și uscați-le bine, mai ales între degete.
Alcoolul sanitar ajută dacă pielea interdigitală devine albă și are un aspect umed. Nu-l aplicați pe piele inflamată sau crăpată.
• Folosiți o cremă pentru picioare cu o concentrație de uree de 100%, destinată pielii uscate.
• Tăiați unghiile la picioare la fiecare patru-șase săptămâni. Tăiați-le drept și folosiți o pilă pentru a nivela marginile ascuțite.
Tratați rănile minore, bășicile sau zgârieturile cu un pansament care să le mențină uscate. Dacă nu se vindecă în trei zile, consultați un specialist.
• Dacă suferiți de ulcere pe picioare, asigurați-vă că aplicați un pansament potrivit pielii lezate și ascultați sfatul medicului generalist, asistentului sau medicului reumatolog. Este posibil să aveți nevoie de antibiotice dacă ulcerele s-au infectat. Dacă luați medicamente biologice, consultați un medic în 24 de ore, din cauza riscului de infecție.
• Dacă aveți picior de atlet (o infecție fungică a pielii ce provoacă mâncărimi și uneori eczemă), spălați și uscați bine piciorul între degete. O cremă sau o pudră de la farmacie va accelera procesul vindecării.
• Unghiile de la picioare pot fi afectate de infecțiile fungice. Aplicarea locală a unui produs anti-fungic și/sau tratamentul oral cu anti-fungice pot fi prescrise de către medicul generalist.

• Folosiți creme speciale cu uleiuri esențiale și extracte de plante sau siliciu care va pot ușura durerea și vă pot conferi o senzație de bine.

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Plafar magazin naturist online cu livrare rapida


Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform EU Cookie LAW. info

1. Ce date colectam. Numele si adresa de email pentru formularul de comentarii (numele poate fi si pseudonim). Nu trimitem nici un fel de promotionale pe adresa de email si nici nu transmitem aceasta adresa catre terte parti. Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de traffic. Nu trimitem newslettere si nu primim plati online, deci nu colectam date de card bancar.
2. Cum sunt colectate datele. Colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare. Datele colectate in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate timp de 50 de luni. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.
3. De ce colectam datele. Din motive de securitate pe website si trasabilitate.
4. Cine proceseaza datele. Google Analytics, Adwords si Google Search Console pentru servicii de analiza a traficului. Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.
5. Link-uri catre alte website-uri. Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.
6. Cum sunt protejate datele mele. Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din puct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.
7. Care sunt drepturile tale. Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.
8. Transferul datelor in afara UE. Datele colectate de magazinul online sunt gazduite pe servere aflate la Hetzner (https://www.hetzner.de/) si sunt localizate in Frankfurt Germania. In calitate de prestator de servicii european, Hetzner este supus si el normelor GDPR. Terții (Google, Facebook si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.