Durerea de picioare, cauze si tratament

Ce cauze are durerea de picioare și ce creme ori tratament naturist putem folosi pentru a scăpa de dureri?

Picioarele și gleznele pot fi afectate de mai multe tipuri de artrită, inclusiv osteoartrită și artrită inflamatorie.

Durerea de picioare, cauze si tratament naturist.

Poate fi de vină artrita pentru durerile de picioare?

Laba piciorului are o structură complexă ce constă în 26 de oase, peste 30 de articulații mici (locul unde se întâlnesc oasele) și mulți mușchi, multe tendoane, ligamente și nervi. Problemele la picioare și glezne sunt frecvente, dar nu sunt asociate întotdeauna cu artrita. Majoritatea picioarelor au o formă de arc, distribuind greutatea corpului pe multe oase și articulații. Laba piciorului cu arc mai jos tinde să fie mai flexibilă, în timp ce piciorul cu arc mai înalt este mai puțin flexibil. Arcurile înalte sau joase nu sunt neapărat o problemă, însă cresc șansele apariției problemelor la laba piciorului. Structura acesteia se schimbă pe măsură ce înaintăm în vârstă sau dacă artrita afectează articulațiile piciorului și foarte multe persoane vor observa schimbările, mai ales la nivelul arcului piciorului. Durerea din zona gleznelor și călcâielor poate fi generată chiar de articulații sau de mușchii și tendoanele care sunt situate în jurul articulațiilor. Osteoartrita nu este foarte frecventă la gleznă, însă poate fi rezultatul unei accidentări anterioare sau provocată de artrita inflamatorie. Atunci când artrita inflamatorie afectează glezna, articulația poate fi dureroasă sau înțepenită la primele ore ale dimineții sau după o perioadă prelungită de odihnă.

Tratamentul naturist cu curcuma (turmeric)

Cel mai cunoscut tratament naturist pentru artrită este cel cu renumitul condiment de culoare galbenă curcuma (sau turmeric). Este un condiment ce poate fi adăugat în orice fel de rețetă de pilaf de orez, tocană de legume, sos de roșii, chiar și în lapte cu miere (pentru a face renumitul lapte de aur). Există numeroase studii referitoare la acțiunea turmericului și curcuminei care au confirmat că fie turmericul, sau principalul lui ingredient activ izolat, curcumina, acționează pentru a diminua inflamațiile.

Un studiu realizat în martie 2012 a folosit 45 de subiecți umani cu artrită reumatoidă activă și i-au separat în trei grupuri. Un prim grup a primit doar curcumină, 500 mg/zi, unui alt grup i s-a dat diclofenac sodic (un antiinflamator non-steroidal prescris pentru dureri articulare) iar cel de-al treilea grup a primit o combinație de turmeric și diclofenac sodic.
Grupul care a primit doar curcumină a obținut cea mai mare îmbunătățire a scorurilor, determinând cercetătorii să ajungă la următoarea concluzie: “studiul nostru oferă primele dovezi ale siguranței și superiorității tratamentului cu curcumina la pacienții cu artrită reumatoidă activă”.

De aceea, companiile acreditate au extras curcumina din turmeric, încapsulând-o pentru ca persoanele care doresc să urmeze un tratament naturist să aibă o modalitate mai ușoară de administrare. Deși curcuma (turmericul) poate fi consumat ca și condiment, persoanele active, care muncesc foarte mult și iau masa în oraș sau care nu au timp să gătească au la îndemână varianta de administrare a capsulelor, supliment naturist pentru tratamentul artritei și durerilor de picioare. Ce preț au capsulele de curcuma pentru tratamentul naturist al durerii de picioare: vezi detalii.

Curcuma, ingredientul activ din turmeric, are proprietăți antioxidante puternice și elimină radicalii liberi și alte chimicale toxice. Mai mult decât atât, ajută la reglarea inflamației și durerii asociate cu multe boli inflamatorii, cum ar fi artrita. Studii recente au demonstrat că turmericul este mai eficient decât o serie largă de medicamente pentru tratarea artritei.

Poate fi de osteoartrita motivul durerii de picioare?

Osteoartrita poate afecta orice articulație a piciorului. Osteoartrita este o problemă cronică ce poate cauza dureri episodice și umflături la una sau mai multe articulații; de asemenea, poate determina creșterea excesivă a osului. Odată cu înaintarea în vârstă, osteoartrita poate fi însoțită de schimbări ale formei piciorului, fapt ce poate duce la dureri.
Osteoartrita afectează adesea articulația degetului mare de la picior. Articulația va deveni mai înțepenită, iar gama de mișcare se va reduce. De multe ori oasele devin mai mari și noduroase din cauza creșterii excesive a osului nou. Aceste schimbări pot însoți montul (o umflătură laterală a articulației degetului mare de la picior). De asemenea, se poate observa și un mont pe partea laterală a degetului mic de la picior.
Descoperirile recente sugerează că osteoartrita se manifestă mai des în zona arcului piciorului. Ea se poate dezvolta și la gleznă, dar acest lucru vine de obicei în urma unei accidentări sau daune provocate de artrita inflamatorie. Osteoartrita la picioare însoțește adesea osteoartrita la celelalte articulații.

Artrita inflamatorie

Există mai multe forme de artrită inflamatorie ce pot afecta picioarele în feluri diferite.
Artrita reumatoidă poate afecta multe articulații ale piciorului.
Artrita reactivă afectează de obicei glezna sau zona din jurul călcâiului. De asemenea, poate afecta degetele piciorului, provocând dureri și umflături, în acest caz fiind cunoscută sub denumirea de dactilită.
Artrita psoriazică determină adesea apariția dactilitei.
Guta afectează frecvent articulația degetului mare de la picior. Este un tip de artrită extrem de dureros. Guta cauzează inflamație severă și face ca articulația să devină roșie, fierbinte și umflată în timpul atacului ce durează de obicei una până la două săptămâni. În lipsa tratamentului, atacurile repetate pot provoca articulației daune permanente și duc la osteoartrită. Guta este cauzată de acumularea de cristale urice în articulație. Oricum, guta poate fi ținută sub control cu medicație.
Spondilita anchilozantă afectează în principal coloana vertebrală, însă poate afecta și călcâiele.
În afară de problemele articulare, persoanele cu artrită inflamatorie pot prezenta inflamație și disconfort la tendoane și alte țesuturi moi de la picior. Partea situată dedesubtul sau în spatele călcâiului, unde tendoanele se atașează de osul călcâiului (tendonul lui Ahile), este astfel frecvent afectată.
Dactilita provoacă dureri și umflături, de obicei la unul sau două degete și uneori este numită „deget în cârnat”.

Boala țesuturilor conjunctive

Fenomenul Raynaud este o problemă de circulație care determină reducerea cantității de sânge din anumite părți ale corpului, mai ales în condiții de frig. Acesta afectează de obicei degetele mâinii, însă poate cauza schimbarea culorii degetelor de la picioare înghețate și amorțite în alb apoi albastru și apoi roșu. Aceste atacuri durează adesea doar câteva minute, iar mutarea într-un mediu mai cald oprește de obicei atacul. Purtarea mănușilor și șosetelor călduroase poate contribui la prevenirea atacului.
Fenomenul Raynaud poate avea loc alături de următoarele:
• Artrita reumatoidă
• Scleroderma
• Lupus eritematos sistemic (LES).
Trebuie să acordați atenție ulcerelor de la degetele picioarelor sau unei schimbări de culoare ce nu dispare la fel de repede ca de obicei. Aceste probleme sunt adesea foarte dureroase. Dacă vă apare unul dintre aceste simptome, ar trebui să consultați medicul de familie sau un asistent specialist în reumatologie cât mai curând posibil.

Aloe VERA Bio PUR, Seva de Mesteacăn, Tratament BITTER cu Anghinare, Păpădie și Suc PUR de Sfeclă ROȘIE, iată câteva ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr sau alcool, pure, pentru TRATAMENTUL NATURAL al ficatului, rinichilor, detoxifierea sângelui și circulație. Produse DISPONIBILE prin livrare rapidă în site www.proDIETAbio.ro

Uneori, cu lupus sunt afectate articulațiile și tendoanele și se poate observa că degetele își schimbă direcția către exterior, iar arcul piciorului se aplatizează. Acest lucru poate fi dureros și poate cauza o senzație de rigiditate după perioadele de odihnă.

De ce durerea de picior devine persistentă?

În majoritatea cazurilor, problemele la picioare nu vor persista. De exemplu, călcâiele dureroase se pot vindeca spontan chiar și după multe luni în care au creat probleme. Totuși, unele probleme ale piciorului vor persista, iar osteoartrita este un exemplu bun.
Dacă aveți simptome la nivelul piciorului care persistă mai mult de trei luni, trebuie să consultați opinia unui specialist.

Îngrijirea picioarelor

Fur GESUNDE GEFASSE = Pentru VENE SĂNĂTOASE. Comandați formula pentru vene sănătoase, prevenire varice sau tromboze venoase de la proDietaBio.ro
Haus Rabenhorst este o companie cu tradiție din Germania care combină sucuri de fructe vitaminizante cu extracte de plante și vitamine pentru a crea formule sănătoase. Fur GESUNDE GEFASSE = Pentru VENE SĂNĂTOASE. Comandați formula pentru vene sănătoase, prevenire varice sau tromboze venoase de la proDietaBio.ro

Este posibil să aveți nevoie de o îngrijire specială a picioarelor dacă suferiți de artrită, fie din cauza afecțiunii în sine, fie din pricina medicației pe care o urmați. Cel mai adesea, o rutină bună și regulată de îngrijire a picioarelor va ține sub control problemele:
Spălați picioarele zilnic și uscați-le bine, mai ales între degete.
Alcoolul sanitar ajută dacă pielea interdigitală devine albă și are un aspect umed. Nu-l aplicați pe piele inflamată sau crăpată.
• Folosiți o cremă pentru picioare cu o concentrație de uree de 100%, destinată pielii uscate.
• Tăiați unghiile la picioare la fiecare patru-șase săptămâni. Tăiați-le drept și folosiți o pilă pentru a nivela marginile ascuțite.
Tratați rănile minore, bășicile sau zgârieturile cu un pansament care să le mențină uscate. Dacă nu se vindecă în trei zile, consultați un specialist.
• Dacă suferiți de ulcere pe picioare, asigurați-vă că aplicați un pansament potrivit pielii lezate și ascultați sfatul medicului generalist, asistentului sau medicului reumatolog. Este posibil să aveți nevoie de antibiotice dacă ulcerele s-au infectat. Dacă luați medicamente biologice, consultați un medic în 24 de ore, din cauza riscului de infecție.
• Dacă aveți picior de atlet (o infecție fungică a pielii ce provoacă mâncărimi și uneori eczemă), spălați și uscați bine piciorul între degete. O cremă sau o pudră de la farmacie va accelera procesul vindecării.
• Unghiile de la picioare pot fi afectate de infecțiile fungice. Aplicarea locală a unui produs anti-fungic și/sau tratamentul oral cu anti-fungice pot fi prescrise de către medicul generalist.

• Folosiți creme speciale cu uleiuri esențiale și extracte de plante sau siliciu care va pot ușura durerea și vă pot conferi o senzație de bine.

Scrie un raspuns: