Arthur Agatston

Arthur AgatsonArthur Agatston a absolvit New York University School of Medicine, si-a facut stagiul de medicina interna la Albert Einstein College of Medicicine, iar practica de cardiologie la New York University. Timp de un an a facut parte din consiliul profesoral al acestei universitati. Este expert cnsultant pentru Clinical Trials Commitee of the National Institutes of Health, profesor asociat de medicina la University of Miami School of Medicine si director al prestigiosului “Simpozion de prevenire a bolilor cardiovasculare”, ce are loc anual. Practica clinică a dr. Agatston este dedicată în cea mai mare parte profilaxiei maladiilor cardiovasculare.
Dr. Agatston ţine nenumărate conferinte nationale şi internationale. Semnează în cele mai prestigioase publicaţii de specialitate, printre care The New England Journal of Medicine, Journal of the American College of Cardiology, Annals of Internal Medicine.
Impreuna cu colegul sau, Warren Janowitz, medic radiolog, e desfasurat cercetari in ce priveste masurarea cantitatii de calciu din arterele coronare (care reprezinta un indiciu al aterosclerozei, al atacului de cord si al celui cerebral). Este unul dintre cei care au pus bazele tomografiei cu fascicul de elctroni, o metoda computerizata de vizualizare, folosita pentru detectarea afectiunilor cardiace, recunoscuta in toata lumea si folosita in cele mai mari universitati si centre medicale, inclusiv Clinica Mayo si Johns Hopkins.

Cand renumitul cardiolog Arthur Agatston s-a apucat sa puna la punct un regim eficient pentru pacientii sai supraponderali bolnavi de inima, nu se astepta sa devina o vedeta in sudul Floridei. Dar vestile despre succesele spectaculoase ale pacientilor sai s-a raspandit rapid, intrecand cu mult hotarele cardiologiei. Tot felul de persoane au inceput sa se intereseze de regim, iar acesta a fost popularizat cu succes de ziarele si emisiunile locale. Foarte curand, tot orasul Miami a fost cuprins de “febra” dietei South Beach.

Si nu e de mirare. Persoanele care tin acest regim dau jos intre 4 si 7 kilograme in primele doua saptamani, fara sa sufere de foame. Programul dr. Agatston va permite sa mancati ce va place – carne si peste, branza, uleiuri sanatoase si nuci, legume, carbohidrati complecsi si dulciuri benefice. Nu este obligatoriu sa fecti exercitii fizice si niciodata nu o sa tanjiti dupa mai multa mancare.

Dieta South-Beach elaborata de Dr. Arthur Agatston se bucură de o popularitate foarte mare fiind urmata cu succes de numeroase personalitati de talie mondiala, printre care si fostul presedinte american Bill Clinton.

“Trebuie sa recunosc ca nu eram pregatit pentru atata publicitate. Acum ma opresc pe strada tot felul de oameni care m-au vazut la stirile de la televizor sau au citit despre succesul regimului in ziare si reviste. Dat fiind faptul ca orasul nostru (Miami) este o adevarata Mecca a frumusetii fizice, a preopcuparii fata de trup si a rolului sau ca avanpost in industria modei, m-am regasit intr-o postura cu totul inedita.
Nici una dintre dietele sarace in grasimi ale vremii nu s-a dovedit eficienta, mai ales pe termen lung. Ceea ce ma preocupa pe mine nu era infatisarea pacientilor: eu voiam sa gasesc un regim care sa previna sau sa vindece nenumaratele probleme cardiace si vasculare induse de obezitate.

N-am gasit un asemenea regim. In schimb, am creat unul.” scrie Arthur Agatston in cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, Editura Curtea Veche.

Doctorul cardiolog Arthur Agatston a testat dieta numita South Beach pe propria persoana, avand in vedere ca incepuse sa faca burtica. A renuntat la paine, paste fainoase, orez, cartofi, bere, si chiar la fructe in primele doua saptamani de dieta Dieta South Beach. Nu masoara si nu cantareste portiile, nu contabilizeaza caloriile, proportia de grasimi, carbohidrati sau proteine. Mai multe informatii puteti citi chiar pe site-ul nostru la pagina dedicata pentru DIETA SOUTH BEACH >>.

In cartea “Programul South Beach pentru sanatatea inimii”, dr. Agatston ofera informatii despre principalii pasi neinvazivi care pot preveni, trata si care pot chiar sa faca reversibile anumite boli cardiace. Doctorul Agatson dovedeste faptul ca analizele actuale de scanare a inimii pot evidentia problemele cardiace cu mult inaintea aparitiei simptomelor. Programul South Beach pentru sanatatea inimii propune un plan pentru o stare de maxima sanatate a inimii. Include un program alimentar bazat pe dieta South Beach, un program de exercitii fizice care sa mentina trupul si inima intr-o stare excelenta si sfaturi competente despre analizele si tratamentele potrivite.„Dr. Agatston este un cardiolog renumit, care a avut multe contribuţii în domeniul medical, dar s-ar putea ca regimul South Beach sã fie cel mai important. Dr. Agatston are un talent extraordinar de a ne explica importanţa tipurilor de alimente pe care le consumãm şi rolul acestora în prevenirea bolilor, cum sunt afecţiunile sistemului cardiovascular şi diabetul.” – Dr. Randolph P. Martin, directorul secţiei de cardiologie noninvaziva de la Spitalul Universitatii Emory din Atlanta.

Informatiile sunt redate din cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2007, carte pe care v-o recomandam pentru studiu amanuntit.

Scrie un raspuns: