Dieta fără carbohidrați cu meniu mic dejun, prânz și cină

Dieta fără carbohidrați implică faptul că slăbim prin metabolismul grăsimilor. Dacă ne organizăm mesele, mic dejun, prânz și cină fără carbohidrați, atunci succesul dietei este asigurat. Dar carbohidrații sunt diferiți iar o cură de slăbire fără carbohidrați înseamnă planificarea meselor cu mult timp în avans.

Carbohidrații simpli îngrașă. Cei complecși în schimb, țin de foame și ajută la slăbire.
Carbohidrații simpli îngrașă. Cei complecși în schimb, țin de foame și ajută la slăbire.

Ce sunt carbohidrații?

Carbohidrații sunt unul dintre cele trei tipuri principale de nutrienți pe care organismul trebuie să îi primească pentru a funcționa corespunzător. Celelalte două sunt proteinele ​​și grăsimile. Carbohidrații dau energie organismului.  În cazul în care organismul nu are nevoie să utilizeze carbohidrații pentru energie imediat după masă, atunci stochează energia în mușchi și ficat pentru a o utiliza mai târziu. Însă, în cazul în care organismul nu utilizează acești carbohidrați stocați nici mai târziu, îi transformă în grăsimi. Dar dacă organismul nu primește carbohidrați, atunci nici nu face depozite și, mai mult, este nevoit să transforme grăsimea în energie. Ceea ce nouă ne convine căci silueta frumoasă se bazează pe arderea depozitelor de grăsime!

Ce poți mânca la o dieta fără carbohidrați sau zahăr?

În general, o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați se concentrează asupra proteinelor, legumelor fără amidon și grăsimilor sănătoase. O dietă cu conținut scăzut de carbohidrați exclude, în general, majoritatea cerealelor, leguminoaselor, fructelor, pâinii, dulciurilor, pastelor și legumelor cu amidon și, uneori, nucile și semințele. Majoritatea dietelor cu conținut scăzut de carbohidrați permit numai 20-50 grame de carbohidrați pe zi.

Concret, ce mâncăm când ținem dieta fără carbohidrați?

Alimentele fără carbohidrați sau cu foarte puțini sunt:

 • Carne;
 • Peşte;
 • Ouă;
 • Legume verzi;
 • Nuci și semințe, inclusiv uleiul de cocos;
 • Fructe cu indice glicemic foarte mic precum afinele și căpșunile;
 • Produse lactate neîndulcite, inclusiv brânza și iaurtul simplu sau grecesc;
 • Pastele din konjac, tăițeii și orezul de tip ”eat water” cu numai 9 calorii per 100 gr.

Ce fructe nu au deloc carbohidrați sau zahăr?

Acele fructe recomandate la dieta de slăbire sunt cu indice glicemic mic: lămâi, caise, căpșuni, grapefruit, mure, afine, zmeură, coacăze roșii. La 100 de grame, fiecare dintre aceste fructe oferă 10-12 grame de carbohidrați.

Ce gustări nu au deloc zaharuri sau carbohidrați?

Gustările ketogenice de la Diet Food sunt special concepute pentru dietă. Au foarte puțini carbohidrați pentru că au și fibre.

Nu toți carbohidrații sunt la fel. În nutriție e complicat… Carbohidrații rafinați și procesați, cum ar fi zahărul alb și făina albă, sunt carbohidrați simpli. Fibrele sunt carbohidrați dar fibrele nu îngrașă, ba chiar slăbesc! Ele tranzitează organismul și atrag cu sine grăsimile. Dar din punct de vedere al tabelului nutrițional sunt trecute la carbohidrați. Deci și carbohidrații aceștia sunt simpli și complecși.

Gustări ketogenice, special concepute pentru a ține mai ușor dieta ketogenică, regăsim la DIET FOOD în România prin www.proDietaMagazin.ro
Gustări ketogenice, special concepute pentru a ține mai ușor dieta ketogenică, regăsim la DIET FOOD în România prin www.proDietaMagazin.ro Plus mai multe produse fără carbohidrați, paste cu numai 9 calorii și fibre dietetice.

Fructele și legumele conțin vitamine și minerale esențiale. Alegeți gustările ketogenice gândite special pentru dieta fără carbohidrați (și ketogenică implicit). Planificarea meselor în avans ne poate ajuta să ținem o dietă până la capăt. Știind ce va mânca pentru prânz și cină o persoană să evite alegerea nesănătoasă a alimentelor sau oprirea la un  restaurant fast-food. Putem pregăti în avans masa de prânz și apoi o putem păstra în caserole. Același lucru este valabil și pentru cină.

Pastele dietetice și orezul cu 9 calorii de la Vitanu Germania
Pastele dietetice și orezul cu 9 calorii de la Vitanu Germania se găsesc și pe site-ul cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro. Transportul este 10 lei sau chiar GRATUIT în funcție de comanda. Comanzi ușor și slăbești ușor!

Exemplu de Mic Dejun la Dieta fără carbohidrați:

 • ouă prăjite în ulei de cocos (pot fi cu legume);
 • omletă cu bacon;
 • iaurt;
 • brânză cu ridichii, mozzarella;
 • cârnați;
 • semințe de cânepă, de in, de dovleac, migdale;
 • unt ghee;
 • semințe de chia în lapte vegetal;
 • avocado;
 • somon;
 • fulgi de cocos;
 • clătite din făină de cocos îndulcite cu stevia.
Ulei de cocos de calitate PREMIUM. Ulei tip MCT dar și mousse. Vezi mai multe varietăți de ulei și unt de cocos în www.proDietaMagazin.ro
Ulei de cocos de calitate PREMIUM. Ulei tip MCT dar și mousse. Unt ghee. Vezi mai multe varietăți de ulei și unt de cocos în site www.proDietaMagazin.ro

Fiecare dintre aceste mic dejunuri este bogat în proteine și grăsimi sănătoase și ar trebui să vă simțiți cu stomacul plin și energici mai multe ore.

O altă opțiune este să gătiți mai mult decât aveți nevoie la cină, apoi să o încălziți și să o consumați pentru micul dejun dimineața următoare.

Posibilitățile pentru mese sănătoase cu conținut scăzut de carbohidrați sunt nesfârșite, permițându-vă să găsiți cea mai bună mâncare pentru micul dejun, prânz, cină sau gustări.

Prânz și cină non carbohidrați și non caloric

Pentru a găti fără calorii trebuie să excludem pastele și orezul. Însă dacă alegem pastele și orezul din făină de konjac, atunci caloriile vor fi sub 300 per masă. Cea ce înseamnă că ne încadrăm în deficit de 1000 calorii pe zi. 7000 calorii deficit înseamnă că slăbim 1 kg. Nu e ușor, dar e realizabil!

Fiecare dintre produsele Vitanu include propriile rețete pentru prânz și cină.

Spaghete, tăiței, orez, paste dietetice și rețete cu foarte puține calorii.
Spaghete, tăiței, orez, paste dietetice și rețete cu foarte puține calorii. DOAR 9 CALORII per 100 gr! …față de 340 de calorii cât au pastele făinoase standard. Fiecare produs din site-ul www.proDietaBio.ro are câte 4-5 rețete de prânz și cină cu foarte puțini carbohidrați care vă vor inspira pentru a urma mai ușor cura de slăbire eficientă.

Desert fără carbohidrați și fără zahăr

Rețeta de Panna cotta raw vegană

Ingrediente necesare: 200 ml lapte de cocos, 100 ml lapte vegetal de soia sau de migdale, 20 g stevia granule și vanilie bio, agar agar 10 g.

Rețeta de panna cotta vegană cu lapte de cocos și agar agar este utilă ca desert în cura de slăbire fără carbohidrați.
Rețeta de panna cotta vegană cu lapte de cocos și agar agar este utilă ca desert în cura de slăbire fără carbohidrați.

Mod de pregătire: Punem în blender laptele de cocos împreună cu stevia, amestecăm și punem puțin la încălzit, dar fără să ajungă la punctul de fierbere. Apoi in laptele vegetal de migdale lăsăm agar agar-ul 5 minute și punem peste laptele de cocos de pe aragaz împreuna cu vanilia.

Laptele vegetal nu are colesterol, dar este bogat in proteine, calciu si minerale valoroase. Vezi peste 45 sortimente de lapte si smantana vegetala in magzinul online cu livrare rapida proDietaNaturala.ro
Laptele vegetal nu are colesterol, dar este bogat în proteine, calciu și minerale valoroase. Vezi peste 45 sortimente de lapte, unt și smântână vegetală în >> magazinul online cu livrare rapidă proDietaNaturala.ro

Răcim în forme de silicon pentru că se va desprinde foarte frumos apoi. Punem gem fără zahăr adăugat din fructe care nu îngrașă, precum afine negre, cătină sau căpșuni.

Gem de fructe crescute în ritm natural, în agricultura organică. Gemul PROBIOS ITALIA este realizat FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, FĂRĂ PECTINĂ!
Gem de fructe crescute în ritm natural, în AGRICULTURA ORGANICĂ. Gemul PROBIOS ITALIA este realizat FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, FĂRĂ PECTINĂ! Zeci de sortimente de gem de fructe sunt disponibile în magazin www.proDietaMagazin.ro cu livrare rapidă și cos curierat numai 9.99 lei. Este gemul cu cele mai puține calorii!

Scrie un raspuns: