Dieta de micsorare a stomacului

Micșorarea stomacului fie printr-o dietă specială, fie prin intervenție chirurgicală, reprezintă o cale sigură pentru a slăbi. Să mâncăm puțin și echilibrat, iată care este secretul pentru slăbire și în general al oricărei siluete frumoase.

Dieta de micșorare a stomacului fără operație.
Dieta de micșorare a stomacului fără operație. Regim alimentar pentru slăbire. Meniul zilnic ce include alimente cu puține calorii, fără zahăr adăugat.

Multe persoane pur și simplu nu pot scăpa de senzația aproape continuă de foame, de impulsul de nestăvilit de a mânca mult și des.

Pentru cei ce ajung în stadiul de obezitate morbidă, intervenția chirurgicală de micșorare a stomacului pare unica soluție. Nu este ușor însă nici după operație, căci tot vor trebui să urmeze o dietă drastică. Dieta recomandată persoanelor care fac operația de micșorare a stomacului este simplă și poate fi un model de regim alimentar și pentru persoanele care chiar vor să slăbească, au ambiție și nu recurg neapărat la proceduri chirurgicale.
Da, am spus un cuvânt important, și anume AMBIȚIE. Ușor în teorie, greu în practică. Puteți încerca totuși! De multe ori nu urmăm o dietă din lipsă de informare și organizare, nu neapărat pentru că nu suntem ambițioși.
De aceea, inspirați fiind de modelul de regim alimentar al celor ce fac operația de micșorare a stomacului, putem încerca și noi să slăbim. În acest articol, regăsim mai jos exemple de meniuri recomandate persoanelor care vor să slăbească la fel de mult precum cei ce fac intervenție chirurgicală de reducere a stomacului.
Chirurgia bariatrică reprezintă o opțiune pentru cei care au încercat nenumărate diete dar care ajung în stadiul de obezitate avansată și nu mai pot face nici un efort pentru a slăbi, nici alimentar dar nici fizic.

Mulți aleg așadar să facă o intervenție chirurgicală pentru a limita cantitatea și / sau tipul de calorii alimentare pe care le puteți consuma. Procesul reduce fizic dimensiunea stomacului și cantitatea de calorii pe care o consumați și face ca supra-alimentarea să fie inconfortabilă. După intervenția chirurgicală bariatrică, vă simțiți sătui mult mai repede și păstrați acel sentiment de plin în stomac pentru mai mult timp.

Iată trei tipuri de intervenții bariatrice:
– Gastric bypass-reduce dimensiunea stomacului și redirecționează sistemul digestiv.
– Banda gastrică reglabilă – o bandă siliconică reglabilă este amplasată în jurul capătului superior al stomacului, reducând capacitatea stomacului și restricționând consumul de alimente.
– Gastrectomia manșonului – elimină o secțiune de 60-70% din stomac, provocând o reducere a consumului de alimente.

După intervenția chirurgicală anumiți pași trebuie respectați cu strictețe. Iată câteva PRINCIPII DE BAZĂ obligatorii care pot fi urmate însă și de persoanele care nu fac operația dar au suficientă motivație interioară:

 • Este recomandat să consumăm numai alimente cu puține calorii și să mestecăm încet.
 • Vom evita toate produsele care conțin zahăr adăugat (sucuri, prăjituri, batoane, etc.) În acest sens vom citi cu atenție etichetele pentru că multe produse la care nu ne-am fi așteptat au de fapt zahăr adăugat (exemplu: conservele de pește, porumbul fiert, mezelurile, pâinea, cerealele musli, etc).
 • O singură lingură de ulei are 100 calorii. Aceste calorii se ard în circa 20 minute de alergare, asta ca să vă dați seama cât de important este să evităm grăsimile şi prăjelile. Sunt o sursă majoră de calorii.

Cei care fac operația sunt sfătuiți să nu mănânce peste măsură pentru că, în timp, stomacul se va lărgi la loc. Pentru o persoană care nu face operația, marea ambiție trebuie să fie aceea de a-și micșora stomacul în mod natural. În acest sens, cel mai important lucru este să mâncăm cantități mici de alimente alese în așa fel încât să nu ni se facă totuși foame în scurt timp (în acest articol vom afla care sunt acele alimente).

Combinatie de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă.
Combinație de chlorella, spirulină, fructe și proteine de cânepă care ajută la slăbirea sănătoasă. Vezi ce contine Super Slim Mix, ce beneficii aduce, pret si mod de livrare în site proDietaMagazin.ro

Chirurgia bariatrică funcționează prin schimbarea chirurgicală a stomacului pentru a limita cantitatea de hrană pe care o persoană o poate mânca. După operație, stomacul va conține numai cantități mici de alimente. Persoana se va simți sătulă alimantar mai devreme, deoarece stomacul este mai mic. Persoanele care fac această operație nu vor mai resimți foamea atât de intens ca înainte deoarece cea mai mare parte a țesutului care produce hormonul senzației de foame din stomac, numit ghrelin (grelină), va dispărea. Prin urmare, cu aceste modificări de anatomie și fiziologie, o persoană poate slăbi mult. Acest lucru se va întâmpla numai dacă se respectă principiile de bază, liniile directoare după intervenția chirurgicală.

Aceste principii de bază pot fi urmate și de către cei care au găsit înăuntrul lor ambiția de a urma un regim alimentar care să aibă ca finalitate pierderea în greutate fără operație.

 • Este bine să ne oprim din mâncat din momentul în care avem senzația confortabilă de sătul dar nu foarte plin. Cel care a făcut operația este nevoit să se oprească, pentru că altfel va vomita şi își va dilata stomacul.
 • Este recomandat să bem 6-8 pahare de lichide zlnic. Dar: nu bem lichide cu 15 min înainte de mese. Reîncepem să bem lichide la 30-40 min după masă.
 • Este de preferat să mâncăm bariatrică . Însă nu toate alimentele sunt la fel. Vom alege alimente bogate în substanţe nutritive și proteine. Fiecare masă ar trebui să conțină: proteine, legume, cereale integrale.
 • Mişcarea este esenţială pentru orice persoană și în special pentru cei ce țin cură de slăbire. Mers pe jos în ritm alert, urcare și coborâre scări, iată câteva idei care funcționează. Urcatul și coborâtul scărilor consumă chiar mai multe calorii decât alergarea.

Cei care fac operația de micșorare a stomacului vor avea voie numai lichide în prima săptămână și numai piureuri în cea de-a doua. Vor primi regimul de la doctor și îl vor urma cu strictețe. Cei care aleg să slăbească fără operație de micșorare a stomacului nu vor putea urma regimul primelor două săptămâni pentru că este prea drastic, dar se pot ghida după regimul ce începe de la săptămânile 3-4.
Nu țineți alimente tentante în casă. Este bine să avem în casă numai următoarele alimente și să le consumăm în cantități mici și moderate:

Xilitol Finlanda este numit și zahăr de mesteacăn. Are un indice glicemic scazut ( GI = 7 ) și cu 40% mai puține calorii decât zahărul. Este natural.
Xilitol Finlanda este numit și zahăr de mesteacăn. Are un indice glicemic scazut ( GI = 7 ) și cu 40% mai puține calorii decât zahărul. Este disponibil cu livrare din magazin www.proDietaMagazin.ro
 • Carne roşie şi de pasăre fiartă sau la grătar. Ouă fierte moi.
 • Brânză de vaci slabă. Iaurt neîndulcit, budinci fără zahăr.
 • Gem sau dulceață fără zahăr adăugat în cantități mici și moderate.
 • Legume uşor înăbuşite sau pe plită fără grăsimi adăugate.
 • Cereale integrale neîndulcite (fulgi de quinoa, amarant, ovăz, musli).

Exemple de meniu, regim de slăbire, dietă.

Grupă alimenteOpţiuni
Pâine, cereale, paste şi orez
1- 2 porţii/zi
1 porţie = 1/4 de ceaşcă
Cereale integrale neîndulcite cu lapte degresat.
Fructe 
1- 2 porţii/zi
1 porţie = 1 de ceaşcă
Gem neîndulcit, piure de fructe fără zahăr adăugat suplimentar (natur).
Legume 
1- 2 porţii/zi
1porţie  = 1 ceaşcă
Orice fel de legume (cu excepţia porumbului), înăbuşitefără ulei sau pe plită.
Carne, pasăre, peşte, nuci, leguminoase şi ouă
2-3 porţii/zi
Ouă fierte moi tăiate bucăţele sau omletă cu puțin ulei/unt. Carne de pasăre, file de peşte înăbuşite sau pe plită (amestecate cu lămâie, un sos uşor, puţin ulei).
Salată de ton în suc propriu. Tofu.
Lapte, brânza și iaurt
3- 4 porţii/zi
Lapte degresat. Brânză de vaci slabă sau degresată, şarlote şi budinci fără zahar, iaurt degresat şi neîndulcit.
Grăsimi și uleiuriReduse. Cât mai puține. Nu uitați: o lingură de ulei are circa 100 calorii (pe care le ardeți în 20 minute de alergare, deci cu efort).
Diverse
2-3 porţii/ zi
Supă la plic, supă lichidă precum cele din prodietamagazin.ro
Lichide 6-8 pahare zilnicApă plată, lapte parţial/total degresat, cafea decofeinizată , ceai, supe, orice băutură fără zahăr, apă de cocos, sevă de mesteacăn.

Exemplu de meniu recomandat persoanelor care vor să slăbească la fel de mult precum cei ce fac intervenție chirurgicală de reducere a stomacului.

Mic-dejun ora 7 sau 8
1/2 ceaşcă de cereale neîndulcite.
1/2 ceaşcă de lapte semi-degresat sau fără grăsime.
1/4 ceaşcă de iaurt neîndulcit
1 -1/2 ceaşcă de brânză de vaci degresată.
1 ou fiert moale.
1 ceaşcă de gem neîndulcit.
Gustare ora 10
1 ceaşcă lapte degresat, amestecat cu 1 măsură de pudră proteică acceptată1 ceaşcă lapte degresat amestecat cu 1 măsură de pudră proteică acceptată1 ceaşcă lapte degresat amestecat cu 1 măsură de pudră proteică acceptată
.
Prânz Ora 12 sau 13
1 – 1/2 ceaşcă de iaurt fără zahăr.
Paste dietetice din konjac cu sos alb dietetic sau din legume. Acestea pot fi achiziționate din >> website www.proDietaMagazin.ro <<
Pește la grătar/plită sau piept de curcan/pui.
1 salată cu verdețuri, legume și maioneză dietetică.
*Maioneză dietetică regăsim în website-ul www.proDietaMagazin.ro
1-1/2 farfurie de supă de legume.
1 salată verde cu ton organic și maioneză dietetică.
Gustare Ora 14 sau 15
1-1 /2 ceaşcă de gem neîndulcit.1 ceaşcă de brânză de vaci sau tofu.1-1 /2 ceaşcă brânză slabă cu scortişoară.
Cină Ora 18 (sau cel puțin 3 ore înainte de culcare)
1-1/2 ceaşcă de supă (cu proteină) .
Legume (nu porumb) la grătar.
1-1/2 ceaşcă sufle .
1 ceaşcă piure cartofi.
50 g file de peşte .
1 ceaşcă de piure de legume.
Gem de fructe crescute în ritm natural, în agricultura organică. Gemul PROBIOS ITALIA este realizat FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, FĂRĂ PECTINĂ!
Gem de fructe crescute în ritm natural, în AGRICULTURA ORGANICĂ. Gemul PROBIOS ITALIA este realizat FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, FĂRĂ PECTINĂ! Zeci de sortimente de gem de fructe sunt disponibile în magazin www.proDietaMagazin.ro cu livrare rapidă și cos curierat numai 9.99 lei. Este gemul cu cele mai puține calorii!

Nu consumați deloc alimente precum: sucuri de fructe (nici chiar naturale fresh), gogoși, prăjituri, produse de patiserie, mezeluri, cereale îndulcite sau glazurate, înghețate, zahăr (nimic cu zahăr adăugat), miere, siropuri.
Puteți consuma produse îndulcite cu stevia sau xilitol. Acest tip de îndulcitori pot fi folosiți și atunci când vă pregătiți cafea, ceaiuri sau mâncare de casă.

Sunt recomandate aprox. 50-70 gr. proteine zilnic. În vederea atingerii acestui scop, shake-urile proteice vor fi incluse în meniul zilnic. Fie amestecați câteva lingurițe de pudră proteică de in / cânepă/ mazăre / semințe de dovleac cu lapte degresat și îndulcitor sau fructe, fie apelați la shake-urile gata preparate.

Sfaturi generale

Cel mai bun sfat pe care un nutriționist îl poate oferi este acela de a păstra controlul greutății și echilibrul minte-corp. În al doilea rând, fiți activi fizic. Este bine să aveți cel puțin 30 de minute de activitate fizică în fiecare zi, chiar dacă este ceva simplu precum mersul pe jos sau urcatul și coborâtul scărilor. Exercițiile fizice ajută pentru a obține și menține un corp puternic, slab și în cele din urmă o viață mai lungă. Nu vă neglijați sănătatea, faceți testele medicale de rutină și, urmând un stil de viață sănătos puteți evita boli cum ar fi cancerul și bolile de inimă, înainte de a deveni prea grave pentru a le trata. Cele cinci valori numerice pe care trebuie să le știm cu toții în urma măsurătorilor banale și analizelor medicale sunt: greutatea, mărimea taliei, tensiunea arterială, colesterolul și zahărul din sânge în repaus alimentar.

Urmăriți câștigul de sănătate vs. pierderea în greutate! Există o mulțime de modalități de a pierde în greutate, însă unele pot compromite sănătatea (alimentația de proastă de calitate, fast-food, săritul peste mese). Dacă ne concentrăm asupra câștigului de sănătate (alimente ecologice bogate în fibre și proteine de cea mai bună calitate), slăbirea vine de la sine iar kilogramele în plus nu vor reveni, vom rămâne supli.

Scrie un raspuns: