Dieta de micsorare a stomacului

Micșorarea stomacului fie printr-o dietă specială, fie prin intervenție chirurgicală, reprezintă o cale sigură pentru a slăbi. Să mâncăm puțin și echilibrat, iată care este secretul pentru slăbire și în general al oricărei siluete frumoase. Multe persoane pur și simplu nu pot scăpa de senzația aproape continuă de foame, de impulsul de nestăvilit de a mânca mult și des.

Dieta de micșorare a stomacului fără operație.

Dieta de micșorare a stomacului fără operație. Regim alimentar pentru slăbire. Meniul zilnic ce include alimente cu puține calorii, fără zahăr adăugat.

Pentru cei ce ajung în stadiul de obezitate morbidă, intervenția chirurgicală de micșorare a stomacului pare unica soluție. Nu este ușor însă nici după operație, căci tot vor trebui să urmeze o dietă drastică. Dieta recomandată persoanelor care fac operația de micșorare a stomacului este simplă și poate fi un model de regim alimentar și pentru persoanele care chiar vor să slăbească, au ambiție și nu recurg neapărat la proceduri chirurgicale.
Da, am spus un cuvânt important, și anume AMBIȚIE. Ușor în teorie, greu în practică. Puteți încerca totuși! De multe ori nu urmăm o dietă din lipsă de informare și organizare, nu neapărat pentru că nu suntem ambițioși.
De aceea, inspirați fiind de modelul de regim alimentar al celor ce fac operația de micșorare a stomacului, putem încerca și noi să slăbim. În acest articol, regăsim mai jos exemple de meniuri recomandate persoanelor care vor să slăbească la fel de mult precum cei ce fac intervenție chirurgicală de reducere a stomacului.Chirurgia bariatrică reprezintă o opțiune pentru cei care au încercat nenumărate diete dar care ajung în stadiul de obezitate avansată și nu mai pot face nici un efort pentru a slăbi, nici alimentar dar nici fizic.

Mulți aleg așadar să facă o intervenție chirurgicală pentru a limita cantitatea și / sau tipul de calorii alimentare pe care le puteți consuma. Procesul reduce fizic dimensiunea stomacului și cantitatea de calorii pe care o consumați și face ca supra-alimentarea să fie inconfortabilă. După intervenția chirurgicală bariatrică, vă simțiți sătui mult mai repede și păstrați acel sentiment de plin în stomac pentru mai mult timp.

Iată trei tipuri de intervenții bariatrice:
– Gastric bypass-reduce dimensiunea stomacului și redirecționează sistemul digestiv.
– Banda gastrică reglabilă – o bandă siliconică reglabilă este amplasată în jurul capătului superior al stomacului, reducând capacitatea stomacului și restricționând consumul de alimente.
– Gastrectomia manșonului – elimină o secțiune de 60-70% din stomac, provocând o reducere a consumului de alimente.

După intervenția chirurgicală anumiți pași trebuie respectați cu strictețe. Iată câteva PRINCIPII DE BAZĂ obligatorii care pot fi urmate însă și de persoanele care nu fac operația dar au suficientă motivație interioară:

 • Este recomandat să consumăm numai alimente cu puține calorii și să mestecăm încet.
 • Vom evita toate produsele care conțin zahăr adăugat (sucuri, prăjituri, batoane, etc.) În acest sens vom citi cu atenție etichetele pentru că multe produse la care nu ne-am fi așteptat au de fapt zahăr adăugat (exemplu: conservele de pește, porumbul fiert, mezelurile, pâinea, cerealele musli, etc).
 • O singură lingură de ulei are 100 calorii. Aceste calorii se ard în circa 20 minute de alergare, asta ca să vă dați seama cât de important este să evităm grăsimile şi prăjelile. Sunt o sursă majoră de calorii.

Cei care fac operația sunt sfătuiți să nu mănânce peste măsură pentru că, în timp, stomacul se va lărgi la loc. Pentru o persoană care nu face operația, marea ambiție trebuie să fie aceea de a-și micșora stomacul în mod natural. În acest sens, cel mai important lucru este să mâncăm cantități mici de alimente alese în așa fel încât să nu ni se facă totuși foame în scurt timp (în acest articol vom afla care sunt acele alimente).


Chirurgia bariatrică funcționează prin schimbarea chirurgicală a stomacului pentru a limita cantitatea de hrană pe care o persoană o poate mânca. După operație, stomacul va conține numai cantități mici de alimente. Persoana se va simți sătulă alimantar mai devreme, deoarece stomacul este mai mic. Persoanele care fac această operație nu vor mai resimți foamea atât de intens ca înainte deoarece cea mai mare parte a țesutului care produce hormonul senzației de foame din stomac, numit ghrelin (grelină), va dispărea. Prin urmare, cu aceste modificări de anatomie și fiziologie, o persoană poate slăbi mult. Acest lucru se va întâmpla numai dacă se respectă principiile de bază, liniile directoare după intervenția chirurgicală.

Aceste principii de bază pot fi urmate și de către cei care au găsit înăuntrul lor ambiția de a urma un regim alimentar care să aibă ca finalitate pierderea în greutate fără operație.

 • Este bine să ne oprim din mâncat din momentul în care avem senzația confortabilă de sătul dar nu foarte plin. Cel care a făcut operația este nevoit să se oprească, pentru că altfel va vomita şi își va dilata stomacul.
 • Este recomandat să bem 6-8 pahare de lichide zlnic. Dar: nu bem lichide cu 15 min înainte de mese. Reîncepem să bem lichide la 30-40 min după masă.
 • Este de preferat să mâncăm bariatrică . Însă nu toate alimentele sunt la fel. Vom alege alimente bogate în substanţe nutritive și proteine. Fiecare masă ar trebui să conțină: proteine, legume, cereale integrale.
 • Mişcarea este esenţială pentru orice persoană și în special pentru cei ce țin cură de slăbire. Mers pe jos în ritm alert, urcare și coborâre scări, iată câteva idei care funcționează. Urcatul și coborâtul scărilor consumă chiar mai multe calorii decât alergarea.

Cei care fac operația de micșorare a stomacului vor avea voie numai lichide în prima săptămână și numai piureuri în cea de-a doua. Vor primi regimul de la doctor și îl vor urma cu strictețe. Cei care aleg să slăbească fără operație de micșorare a stomacului nu vor putea urma regimul primelor două săptămâni pentru că este prea drastic, dar se pot ghida după regimul ce începe de la săptămânile 3-4.
Nu țineți alimente tentante în casă. Este bine să avem în casă numai următoarele alimente și să le consumăm în cantități mici și moderate:

 • Carne roşie şi de pasăre fiartă sau la grătar. Ouă fierte moi.
 • Brânză de vaci slabă. Iaurt neîndulcit, budinci fără zahăr.
 • Gem sau dulceață fără zahăr adăugat în cantități mici și moderate.
 • Legume uşor înăbuşite sau pe plită fără grăsimi adăugate.
 • Cereale integrale neîndulcite (fulgi de quinoa, amarant, ovăz, musli).

Exemple de meniu, regim de slăbire, dietă.

Grupă alimente Opţiuni
Pâine, cereale, paste şi orez
1- 2 porţii/zi
1 porţie = 1/4 de ceaşcă
Cereale integrale neîndulcite cu lapte degresat.
Fructe 
1- 2 porţii/zi
1 porţie = 1 de ceaşcă
Gem neîndulcit, piure de fructe fără zahăr adăugat suplimentar (natur).
Legume 
1- 2 porţii/zi
1porţie  = 1 ceaşcă
Orice fel de legume (cu excepţia porumbului), înăbuşitefără ulei sau pe plită.
Carne, pasăre, peşte, nuci, leguminoase şi ouă
2-3 porţii/zi
Ouă fierte moi tăiate bucăţele sau omletă cu puțin ulei/unt. Carne de pasăre, file de peşte înăbuşite sau pe plită (amestecate cu lămâie, un sos uşor, puţin ulei).
Salată de ton în suc propriu. Tofu.
Lapte, brânza și iaurt
3- 4 porţii/zi
Lapte degresat. Brânză de vaci slabă sau degresată, şarlote şi budinci fără zahar, iaurt degresat şi neîndulcit.
Grăsimi și uleiuri Reduse. Cât mai puține. Nu uitați: o lingură de ulei are circa 100 calorii (pe care le ardeți în 20 minute de alergare, deci cu efort).
Diverse
2-3 porţii/ zi
Supă la plic, supă lichidă precum cele din prodietamagazin.ro
Lichide 6-8 pahare zilnic Apă plată, lapte parţial/total degresat, cafea decofeinizată , ceai, supe, orice băutură fără zahăr, apă de cocos, sevă de mesteacăn.

Exemplu de meniu recomandat persoanelor care vor să slăbească la fel de mult precum cei ce fac intervenție chirurgicală de reducere a stomacului.

Mic-dejun ora 7 sau 8

1/2 ceaşcă de cereale neîndulcite.
1/2 ceaşcă de lapte semi-degresat sau fără grăsime.
1/4 ceaşcă de iaurt neîndulcit
1 -1/2 ceaşcă de brânză de vaci degresată.
1 ou fiert moale.
1 ceaşcă de gem neîndulcit.

Gustare ora 10

1 ceaşcă lapte degresat, amestecat cu 1 măsură de pudră proteică acceptată 1 ceaşcă lapte degresat amestecat cu 1 măsură de pudră proteică acceptată 1 ceaşcă lapte degresat amestecat cu 1 măsură de pudră proteică acceptată
.

Prânz Ora 12 sau 13

1 – 1/2 ceaşcă de iaurt fără zahăr.
Paste dietetice din konjac cu sos alb dietetic sau din legume. Acestea pot fi achiziționate din >> website www.proDietaMagazin.ro <<
Pește la grătar/plită sau piept de curcan/pui.
1 salată cu verdețuri, legume și maioneză dietetică.
*Maioneză dietetică regăsim în website-ul www.proDietaMagazin.ro
1-1/2 farfurie de supă de legume.
1 salată verde cu ton organic și maioneză dietetică.

Gustare Ora 14 sau 15

1-1 /2 ceaşcă de gem neîndulcit. 1 ceaşcă de brânză de vaci sau tofu. 1-1 /2 ceaşcă brânză slabă cu scortişoară.

Cină Ora 18 (sau cel puțin 3 ore înainte de culcare)

1-1/2 ceaşcă de supă (cu proteină) .
Legume (nu porumb) la grătar.
1-1/2 ceaşcă sufle .
1 ceaşcă piure cartofi.
50 g file de peşte .
1 ceaşcă de piure de legume.

Nu consumați deloc alimente precum: sucuri de fructe (nici chiar naturale fresh), gogoși, prăjituri, produse de patiserie, mezeluri, cereale îndulcite sau glazurate, înghețate, zahăr (nimic cu zahăr adăugat), miere, siropuri.
Puteți consuma produse îndulcite cu stevia sau xilitol. Acest tip de îndulcitori pot fi folosiți și atunci când vă pregătiți cafea, ceaiuri sau mâncare de casă.

Sunt recomandate aprox. 50-70 gr. proteine zilnic. În vederea atingerii acestui scop, shake-urile proteice vor fi incluse în meniul zilnic. Fie amestecați câteva lingurițe de pudră proteică de in / cânepă/ mazăre / semințe de dovleac cu lapte degresat și îndulcitor sau fructe, fie apelați la shake-urile gata preparate.

Sfaturi generale

Cel mai bun sfat pe care un nutriționist îl poate oferi este acela de a păstra controlul greutății și echilibrul minte-corp. În al doilea rând, fiți activi fizic. Este bine să aveți cel puțin 30 de minute de activitate fizică în fiecare zi, chiar dacă este ceva simplu precum mersul pe jos sau urcatul și coborâtul scărilor. Exercițiile fizice ajută pentru a obține și menține un corp puternic, slab și în cele din urmă o viață mai lungă. Nu vă neglijați sănătatea, faceți testele medicale de rutină și, urmând un stil de viață sănătos puteți evita boli cum ar fi cancerul și bolile de inimă, înainte de a deveni prea grave pentru a le trata. Cele cinci valori numerice pe care trebuie să le știm cu toții în urma măsurătorilor banale și analizelor medicale sunt: greutatea, mărimea taliei, tensiunea arterială, colesterolul și zahărul din sânge în repaus alimentar.

Urmăriți câștigul de sănătate vs. pierderea în greutate! Există o mulțime de modalități de a pierde în greutate, însă unele pot compromite sănătatea (alimentația de proastă de calitate, fast-food, săritul peste mese). Dacă ne concentrăm asupra câștigului de sănătate (alimente ecologice bogate în fibre și proteine de cea mai bună calitate), slăbirea vine de la sine iar kilogramele în plus nu vor reveni, vom rămâne supli.

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Plafar magazin naturist online cu livrare rapida


Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform EU Cookie LAW. info

1. Ce date colectam. Numele si adresa de email pentru formularul de comentarii (numele poate fi si pseudonim). Nu trimitem nici un fel de promotionale pe adresa de email si nici nu transmitem aceasta adresa catre terte parti. Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de traffic. Nu trimitem newslettere si nu primim plati online, deci nu colectam date de card bancar.
2. Cum sunt colectate datele. Colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare. Datele colectate in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate timp de 50 de luni. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.
3. De ce colectam datele. Din motive de securitate pe website si trasabilitate.
4. Cine proceseaza datele. Google Analytics, Adwords si Google Search Console pentru servicii de analiza a traficului. Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.
5. Link-uri catre alte website-uri. Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.
6. Cum sunt protejate datele mele. Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din puct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.
7. Care sunt drepturile tale. Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.
8. Transferul datelor in afara UE. Datele colectate de magazinul online sunt gazduite pe servere aflate la Hetzner (https://www.hetzner.de/) si sunt localizate in Frankfurt Germania. In calitate de prestator de servicii european, Hetzner este supus si el normelor GDPR. Terții (Google, Facebook si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.