Dermatita seboreica tratament naturist

Dermatita seboreică poate avea și tratament naturist, pe care îl vom detalia în articol, dar trebuie să avem în vedere și un echilibru între alimentație, îngrijirea corectă a tenului și scalpului, activitatea fizică și relaxare.

Dermatita seboreica. Tratament naturist.

Dermatita seboreică. Tratament naturist.

Dermatita seboreică se poate manifesta prin pete roșii sau zone rozalii, scuame și exfolierea pielii pe față, în special în jurul nasului, sprâncenelor și pe frunte în zona apropiată părului (marginile scalpului). Se regăsește uneori și pe piept. Tenul se irită foarte ușor în cazul persoanelor care suferă de dermatită seboreică. Scalpul provoacă mâncărimi.

Scuamele problematice erup de multe ori în timpul perioadelor de oboseală și stres și de aceea, este bine să aveți în vedere și acest aspect. Simptomele eczemei seboreice sunt de cele mai multe ori înrăutățite de diferiți factori, precum stresul și schimbarea anotimpurilor. Tipurile de simptome care apar pot varia de la o persoană la alta. Este de asemenea posibil ca simptomele să se manifeste în diferite părți ale corpului.

Nu se cunoaște cauza exactă a dermatitei (eczemei) seboreice. Totuși, medicii sunt de părere că există doi factori majori care contribuie la dezvoltarea bolii.

  • Primul factor este supraproducția de sebum. O cantitate excesivă de sebum pe piele poate duce la iritații, pielea devenind roșie și grasă.
  • Cel de-al doilea factor este Malassezia, un tip de ciupercă ce se găsește în mod natural în uleiurile secretate de piele. Uneori se poate dezvolta anormal și să determine piele să secrete mai multe grăsimi ca de obicei. Producția crescută de sebum poate duce la eczema seboreică.

Eczema seboreică este o afecțiune cutanată cronică ce necesită un tratament de lungă durată. Totuși, adoptarea unei rutine bune de îngrijire a pielii și recunoașterea corectă și eliminarea factorilor declanșatori vă pot ajuta să controlați eficient problema.

Zonele afectate de dermatita (eczema) seboreică

Eczema seboreică tinde să apară în zonele cu piele grasă de pe corp. De obicei, aceasta afectează scalpul, dar poate să se dezvolte și în următoarele zone:
• în și în jurul urechilor
• pe sprâncene
• pe nas
• pe spate
• pe partea superioară a pieptului

Aspect și simptome

Eczema seboreică are un aspect și un set de simptome aparte:
• Apar pe piele pete foliforme care se decojesc. Petele pot avea o culoare albă sau gălbuie. Această problemă este cunoscută sub numele de mătreață. Poate să apară pe scalp, în păr, pe sprâncene sau barbă.
• Pielea din zona afectată tinde să fie grasă și uleioasă.
• Pielea din zona afectată poate să fie roșie.
• Pielea din zona afectată poate să dea mâncărimi.
• În zona afectată poate apărea căderea părului.

Tratamentele simple, naturiste sau naturale care vă pot ajuta să țineți sub control eczema seboreică includ:

• utilizarea cremelor antimicotice și împotriva mâncărimilor, eliberate fără prescripție medicală;
• utilizarea săpunului și detergentului hipoalergenic;
• clătirea eficientă a săpunului și șamponului de pe piele, respectiv scalp;
• raderea mustății sau a bărbii;
• purtarea hainelor largi de bumbac pentru a evita iritarea pielii.

Nu toate cazurile de eczemă seboreică se rezolvă exclusiv cu șampoane anti-mătreață cumpărate fără rețetă medicală. Medicamentele orale, șampoanele eliberate sub prescripție și cremele sau gelurile medicinale pentru scalp și alte zone ale corpului pot fi folosite pentru tratarea simptomelor severe și a altor cazuri grave. Dacă simptomele nu se atenuează cu aceste remedii simple, discutați cu medicul.

În general, ar trebui să vă faceți o programare la medic dacă:
• nu vă ajută șamponul obișnuit anti-mătreață;
• aveți zone care sunt extrem de roșii;
• aveți zone care sunt foarte dureroase;
• aveți zone care prezintă puroi sau cruste;
• aveți un mare disconfort și considerați necesară intervenția medicală.

Eczema seboreică este o afecțiune cronică, așadar va trebui să-i faceți față într-un fel sau altul pentru tot restul vieții. Este posibil să treceți prin perioade lungi în care să aveți puține simptome sau chiar deloc. De asemenea, cel mai probabil veți avea parte de episoade în care simptomele devin mai grave.
În timp, veți descoperi o rutină de îngrijire a pielii care să funcționeze pentru dumneavoastră, diminuând impactul bolii. Recunoașterea și eliminarea factorilor declanșatori vă va ajuta să controlați eficient eczema seboreică. Afecțiunea nu duce la probleme medicale grave sau la alte complicații.

Tratament naturist pentru dermatita seboreică

Uleiul din arbore de ceai este un tratament naturist care poate da rezultate foarte bune! Este obținut prin distilarea cu aburi a frunzelor de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia), originar din Australia. Utilizarea unui produs care conține ulei pentru a trata o problemă care în principal este cauzată de excesul de grăsime poate părea o contradicție, dar, potrivit University of Maryland Medical Center, uleiul din arbore de ceai tratează acneea la fel de eficient ca peroxidul de benzoil și are mai puține efecte secundare. Uleiul din arbore de ceai este 100% natural și constituie o alternativă ideală pentru chimicalele dure cu pielea. Realizați un test pe piele înainte de a-l aplica direct pe ten.

Pasul 1. Efectuați un test pe o porțiune de piele pentru a vedea dacă aveți sensibilitate la uleiul din arbore de ceai. Puneți două picături de ulei din arbore de ceai pe un bețișor cu vată steril și aplicați uleiul pe partea interioară a antebrațului. Dacă timp de două ore nu aveți senzație de arsură, mâncărime sau roșeață pe piele, puteți folosi cu încredere uleiul din arbore de ceai. Dacă prezentați și cea mai mică iritație, va trebui să diluați uleiul din arbore de ceai la cel puțin 50 la sută prin amestecarea a cinci picături de ulei cu cinci picături de apă caldă.
Pasul 2. Spălați tenul cu o soluție de curățare blândă și clătiți bine.
Pasul 3. Înmuiați bine un bețișor cu vată în ulei din arbore de ceai și aplicați uleiul direct pe erupția acneică. Nu necesită clătire. Efectuați procesul dimineața și seara.
Pasul 4. Preparați o soluție puternică de clătire prin adăugarea a patru picături de ulei din arbore de ceai într-o ceașcă de apă. Folosiți soluția nu mai mult de o dată pe zi.
Pasul 5. Preparați o mască facială pentru acnee prin amestecare a patru picături de ulei din arbore de ceai cu un albuș de ou. Bateți bine amestecul, apoi aplicați masca pe tenul curat. Lăsați să acționeze pentru 15 minute; apoi clătiți bine cu apă călduță. Folosiți masca facială cel mult o dată pe săptămână.
Atenționări. Opriți utilizarea uleiului din arbore de ceai dacă pielea începe să se înroșească sau să pară iritată.

De asemenea, puteți adăuga câteva picături de ulei din arbore de ceai în șampon și să tratați afecțiunile scalpului.

Deoarece uleiul din arbore de ceai este o substanță foarte concentrată în forma sa pură, poate fi necesar să utilizați un ulei purtător, precum uleiul de cocos.

Uleiul de cocos conține o cantitate semnificativă de acid caprilic. Iar acest acid gras unic și-a demonstrat eficacitatea puternică împotriva ciupercii malassezia.
Pașii simplificați ai curățării cu ulei de cocos sunt următorii:
1. Luați o jumătate de linguriță din uleiul de cocos preferat.
2. Masați în mâini uleiul de cocos, lăsându-l să se încălzească și topească (este indicat să vă spălați mâinile înainte de acest pas). Pentru o eficiență sporită a acestui tratament naturist, amestecați 2-3 picături de ulei de arbore de ceai cu ulei de cocos și aplicați amestecul acesta natural.
3. Folosind mâinile acoperite de ulei, masați tenul până ce uleiul pătrunde în piele.
4. Masați ferm, dar blând, timp de 2-3 minute.
5. Opriți masajul pentru a permite uleiului să intre în piele timp de 30-45 secunde.
6. Înmuiați un prosop în apă caldă (apa trebuie să fie doar suficient de caldă cât să înmoaie uleiul).
7. Așezați prosopul pe ten și lăsați-l așa pentru 10-20 secunde.
8. Folosind același prosop, ștergeți ușor îndepărtând uleiul de pe piele.
9. Continuați să clătiți prosopul și să ștergeți tenul până când îndepărtați tot uleiul.

Instrucțiuni de tratament al scalpului cu ulei de cocos.
Pentru a realiza un tratament naturist al scalpului cu ulei de cocos:
1. Începeți prin masarea în mâini a uleiului de cocos obținut prin presare la rece (o cantitate suficientă care să acopere tot scalpul).
2. Lăsați uleiul să se încălzească și topească.
3. Odată ce uleiul s-a topit, pur și simplu masați cu el părul și scalpul. Pentru o eficiență sporită a acestui tratament naturist, amestecați 3-4 picături de ulei de arbore de ceai cu ulei de cocos și aplicați amestecul acesta natural.
4. Spălați-vă mâinile și lăsați uleiul să acționeze pentru câteva minute sau chiar ore. După ce uleiul a pătruns în scalp și păr, îndepărtați-l pur și simplu cu șamponul preferat.

Toată lumea laudă pe internet uleiul de cocos pentru diferitele sale întrebuințări. Mai multe forumuri și bloguri susțin că acesta poate fi folosit pentru tratarea multor afecțiuni și chiar pentru slăbire. Iar toată puterea oarecum magică a uleiului de cocos se presupune că derivă din trigliceridele cu lanț mediu despre care se spune că au proprietăți antifungice și antibacteriene (mai ales acizii lauric și caprilic).
Iar aceste trigliceride cu lant mediu oferă uleiului conținutul de grăsimi extrem de saturat (chiar mai mult decât untul). Totuși, susținătorii uleiului de cocos spun că nu există motive de îngrijorare în privința acestei grăsimi saturate și este de fapt foarte sănătoasă pentru că este vegetală.

Uleiul de cocos este un tratament naturist pentru dermatita seboreică

Uleiul de cocos se poate utiliza atât extern dar și intern. Metoda principală prin care ni se recomadă să folosim ulei de cocos pentru tratarea dermatitei seboreice este prin consumul a una sau două linguri de ulei de cocos bio pe zi. Se presupune că acest ulei de cocos curăță sistemul și combate orice afecțiuni de natură fungică sau bacteriană care pot exista în organism (intern și extern).

Eczema seboreică, cunoscută și sub denumirea de dermatită seboreică, este o afecțiune a pielii frecventă ce determină apariția roșeții, petelor foliforme și a mătreții. Cel mai adesea, aceasta afectează scalpul, însă poate să apară și în zonele cu piele grasă de pe corp, cum ar fi tenul, partea superioară a pieptului și spatele. Nu trebuie să neglijați dermatita seboreică.

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Plafar magazin naturist online cu livrare rapida


Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform EU Cookie LAW. info

1. Ce date colectam. Numele si adresa de email pentru formularul de comentarii (numele poate fi si pseudonim). Nu trimitem nici un fel de promotionale pe adresa de email si nici nu transmitem aceasta adresa catre terte parti. Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de traffic. Nu trimitem newslettere si nu primim plati online, deci nu colectam date de card bancar.
2. Cum sunt colectate datele. Colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare. Datele colectate in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate timp de 50 de luni. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.
3. De ce colectam datele. Din motive de securitate pe website si trasabilitate.
4. Cine proceseaza datele. Google Analytics, Adwords si Google Search Console pentru servicii de analiza a traficului. Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.
5. Link-uri catre alte website-uri. Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.
6. Cum sunt protejate datele mele. Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din puct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.
7. Care sunt drepturile tale. Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.
8. Transferul datelor in afara UE. Datele colectate de magazinul online sunt gazduite pe servere aflate la Hetzner (https://www.hetzner.de/) si sunt localizate in Frankfurt Germania. In calitate de prestator de servicii european, Hetzner este supus si el normelor GDPR. Terții (Google, Facebook si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.