0,1% grasime

Este solutia pentru slabi aceea de a consuma alimente fara grasimi? Cata mancare fara grasimi putem consuma pentru a nu ne ingrasa? Orice ati manca, formula ramane aceeasi: in cazul in care consumati mai multe calorii decat ardeti va veti ingrasa.

grasimiEtichetarea produselor cu termeni precum „fat-free”, „fara grasime” a fost un concept revolutionar in tehnicile de vanzari. Am auzit de atatea ori cum sa fii gras este rau, cum grasimea in sine este rea incat fara grasime nu poate sa sune decat bine.

Un gram de grasime contine 9 calorii in timp ce un gram de proteine sau carbohidrati contine numai 4 calorii.Mancarea fara grasimi implica mai putine calorii insa are in continuare calorii din proteine si carbohidrati.

Mai mult decat atat, produsele fara grasime au foarte mult zahar integrat pentru a mentine aroma odata ce a fost inlaturata grasimea. Si ca si cum asta nu ar fi fost suficient, fara grasimea care sa incetineasca procesul, zaharul va fi si mai repede absorbit in sange (asa cum se poate vedea in articolul despre zahar).

Foarte adesea produsele fara grasimi sunt tratate ca si cum ar fi fara calorii. Prin acest articol incercam sa atragem atentia asupra faptului ca lucrurile stau diferit. De cate ori n-ati auzit pe cineva spunand „lasa, e 0% grasime, pot manca linistit!” ? Si apoi se plang ca se ingrasa „cu aer”, nu-si pot explica de ce manacand atat de „slab” ei sunt totusi grasi…1 comentariu

  1. Sunteti primul site care sincer imi place ce spuneti. Tot respectul. De cand ziceam la toti chestia cu 0.1% grasime. De parca, oricum, grasimile din lactate ar fii problema.

Scrie un raspuns: