CusCus vs. Orez

Când vine vorba de idei rapide și ușoare de rețete culinare, cele care au cușcuș sunt pe primul loc. Cuscus retete rapideTot ce trebuie să faceți este să turnați apă fiartă peste cușcuș, să-l lăsați la înmuiat 5 minute, iar apoi îl puteți consuma. Pentru a obține o salată simplă de cușcuș, doar adăugați legume; sau combinați cușcușul (mai ales salatele de cușcuș) cu carne de pui sau vită la grătar pentru a-l transforma într-o masă principală. Pentru un rezultat similar, combinați-l cu tofu ori brânzeturi precum halloumi sau feta. De asemenea, puteți consuma cușcușul simplu sau drept garnitură, ca în cazul orezului. Aceste rețete de cușcuș rapide și ușoare (alături de cele cu quinoa, freekeh și farro) sunt alegerea perfectă pentru orice masă, de la picnicuri și petreceri, până la idei de cină în mijlocul săptămânii.

Există foarte multe variante de cușcuș pentru rețete delicioase:

  • Cușcuș alb cu preparare instantanee.
  • Cușcuș cu flori. Ingredientele acestei delicatese vorbesc de la sine despre calitatea și savoarea acestui produs natural originar din Franța: griș alb de grâu dur bio, fulgi de năut bio, sare marina, morcovi bio, flori bio(1%) (hibiscus bio, trandafir de Damasc bio, albastrele bio, lavanda bio), uleiuri esentiale bio (agave bio,uleiuri esentiale de citrice bio), ceapă bio, pătrunjel bio, leurda bio, usturoi bio, curcuma bio.

  • Cușcuș fără gluten cu preparare instantanee realizat din porumb și orez. Un preparat instant ce poate reprezenta o garnitură ideală lângă un platou de legume sau carne. Este recomandat și copiilor mici. Se poate consuma cald sau rece la micul dejun sau cină. Acompaniază cu succes crudități, fructe, legume, pește.
  • Cușcuș de porumb și orez parfumat cu lămâie, îmbogățit cu semințe de chia bogate în Omega 3.
  • Cușcuș integral din griș de grâu dur integral bio. Preparare: puneți un volum de apă fiartă și sărată peste 1 volum de cușcuș. Acoperiți și lăsați să se umfle timp de 5 minute și apoi aerați cu furculița.
  • Cușcuș cu cereale, plante aromatizante și legume pentru o delicatesă ce poate fi gata în numai 5 minute (pentru 4 – 6 persoane). Ingrediente: cuscus multicereale bio 88% (griș alb și integral de grâu dur bio, kamut bio, spelt bio, porumb bio), fulgi de azuki bio, kasha bio, concentrat vegetal bio (ceapă bio, coriandru bio, curcuma bio, țelină bio, ulei de măsline bio, morcov bio, usturoi bio, praz bio, piper bio, patrunjel bio), sare marina. Acest produs poate fi cumpărat din magazinul online prodietamagazin.ro.
  • Cuscus cu quinoa și spelt (alac, strămoșul grâului de astăzi) pentru o garnitură hrănitoare ce poate fi gata in numai câteva minute.
  • Cușcuș cu cânepă. Acest preparat instant valorifică proprietățile nutritive ale cânepei pentru a prepara o garnitură la un platou de legume sau carne. Semințele de cânepă decorticate sunt foarte fragede și conferă cuscusului aroma sa delicata de nucă. Acest preparat ușor de pregătit (5 minute) valorifică din plin calitățile nutritive foarte valoroase ale canepei.
  • Cuscus Marocan cu Legume si Condimente. Ingrediente: Griș de grâu integral bio (cu stafide bio, morcovi bio, ulei de măsline extravirgin bio, fulgi de năut bio, condimente bio 2,6 % ( boia de ardei bio, scorțișoară bio, cuișoare bio, piper negru bio, nucșoară bio, chimen , turmeric bio, ghimbir bio, piper bio), sare de mare, ceapă bio, usturoi bio, pătrunjel bio,extract de rozmarin bio.
  • Tabouleh cu legume Bio in stil Francez preț 300 gr (pentru 4 – 6 porții) cu preparare instant. Iată o rețetă de garnitură sofisticată și simplă în același timp, colorată, aromată și răcoritoare, gata în 5 minute, ușor de realizat de către oricine, ideală pentru o masă sănătoasă, elegantă, preaparată rapid. Ingrediente: griș alb de grâu dur bio, roșii bio, sare de mare, ceapă bio, pătrunjel bio, mentă bio, morcov bio.
    Preparare: puneți conținutul de tabouleh din punga intr-un castron adânc sau o cratiță. Adaugati 500 ml apa fierbinte. Acoperiti si lasati sa se umfle 5 min dupa care aerati cu furculita. Adăugați 2 linguri de ulei de măsline. Acoperiti si lasati cateva minute sa se patrunda. Cand s-a umflat bine, aerisiti cu o furculita. Adaugati suc de lamaie dupa gust si puneti preparatul la rece. Puteti adauga mici cubulete de castravete, de rosii, menta proaspata, creveti.

Puteți cumpăra foarte multe varietăți de cuscus și multe alte alimente integrale bio din magazinul online prodietamagazin.ro: vezi detalii.

În România consumăm mult orez însă rețetele cu orez sunt puțin mai greu de pregătit decât cele cu cușcuș. Orezul este cultivat și consumat în toată lumea, fiind cea mai populară cereală de pe glob. Potrivit Duke University, pentru oamenii care trăiesc în Asia, orezul reprezintă 35 până la 80% din aportul caloric.

Cușcușul își are originea în Africa de Nord și deține un rol principal în bucătăria Orientului Mijlociu. De asemenea, este întâlnit adesea și în gastronomia mediteraneană, iar popularitatea rețetelor cu cușcuș continuă să crească în toată lumea. Puteți folosi alternativ orezul și cușcușul în multe rețete, însă există diferențe care nu pot fi neglijate între aceste două produse pe bază de cereale.

Consumarea cușcușului vă oferă nutrienți esențiali care ajută la menținerea sănătății. Cușcușul se aseamănă cu pastele, fiind produs din griș, o formă de grâu. Poate fi consumat pe post de garnitură, în salate sau deserturi, și puteți să-l folosiți pentru a înlocui orezul sau quinoa. Dacă mâncați cușcuș, beneficiați de o sursă bună de proteine vegetale slabe. O porție de o ceașcă de cușcuș gătit vă oferă 6 g proteine, adică 12% din necesarul zilnic din acest nutrient. Organismul se bazează pe proteinele din alimentație pentru a susține sănătatea pielii, mușchilor, organelor și a altor țesuturi ale corpului. Alegerea unor surse de proteine slabe contribuie la asigurarea necesarului zilnic de proteine fără a consuma grăsimi în exces. O porție de cușcuș conține sub 0,5 g lipide, ceea ce înseamnă că este foarte slab.
Cu fiecare ceașcă de cușcuș consumată, se adaugă 2 g de fibre alimentare.

Vitamine și minerale în cușcuș

Când cerealele sunt procesate, majoritatea nutrienților se pierd. De obicei, alimentele din cereale integrale vă oferă mai multe vitamine, minerale și fibre la o porție decât cerealele rafinate.

Cușcușul este un produs din cereale integrale și o sursă excelentă de vitamine din complexul B necesare menținerii sănătății. Acesta ne oferă în special tiamină, niacină, riboflavină, vitamina B6, folat și acid pantotenic. Acești nutrienți ajută la metabolizarea energiei, menținerea sănătății globulelor roșii, prevenirea anumitor defecte din naștere și susținerea unei funcționări corecte a creierului, sistemului nervos, sângelui, pielii, inimii și a sistemului imunitar.

De asemenea, mineralele nu lipsesc nici ele din cușcuș, în care le găsim în cantități variabile. O porție din aceste paste furnizează 61% din doza zilnică necesară de seleniu. Conform Office of Dietary Supplements, seleniul joacă un rol esențial în sănătatea sistemului reproducător, în metabolismul hormonilor tiroidieni, în sinteza proteinelor și în prevenirea deteriorării produse de radicalii liberi. De asemenea, o ceașcă de cușcuș conține 7 procente din doza zilnică recomandată de mangan. Deși zilnic este necesară doar o doză mică de mangan, acesta joacă un rol important în menținerea sănătății oaselor, sângelui, hormonilor, celulelor nervoase și în buna funcționare a creierului, precum și în reglarea metabolismului și a nivelului de glucoză din sânge.

Rețeta de salată rapidă cu cuscus

INGREDIENTE
200 g cușcuș gata de gătit (instant)
250 ml apă sau supă fiartă
150 g roșii cherry tăiate pe jumătate
1 small cucumber diced
1 ardei roșu tocat
O mână de stafide
1 ceapă roșie mică tăiată în rondele fine
5 linguri oțet balsamic
1 lingură ulei de măsline
Frunze de coriandru pentru servire
MOD DE PREPARARE
Puneți cușcușul într-un vas mare și turnați peste el apa sau supa fiartă. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați-l așa pentru 5 minute sau până când lichidul este absorbit, iar apoi treceți cu furculița prin el.
Amestecați cușcușul cu roșiile cherry, castravetele, ardeiul, stafidele și cu ceapa roșie.
Preparați un dressing amestecând și agitând uleiul cu oțetul balsamic până când acestea se combină perfect.
Asezonați cu sare și piper negru proaspăt măcinat și stropiți salata cu o parte din dressing.

Rețeta de pește cu cuscus

INGREDIENTE
• 675 g pește cu carnea albă și fermă tăiat în cubulețe
• 75 ml ulei de măsline
• 1 ceapă tocată mărunt
• 1 ardei gras roșu curățat și tăiat
• 1 linguriță (5 ml) cumin măcinat
• 1/2 linguriță (2,5 ml) boia de ardei dulce
• 1/2 linguriță (2,5 ml) turmeric măcinat
• 1 dovlecel verde tăiat cubulețe
• 2 căței de usturoi tocați fin
• 2 linguri (30 ml) pastă de tomate
• 2 linguri (30 ml) suc de lămâie
• 1 linguriță (5 ml) sos harissa sau după gust
• 1 conservă de 540 ml de năut clătit și scurs de lichid
• 2 cești (250 ml) supă de pui
• 1/4 ceașcă (60 ml) coacăze
• 2 cești (500 ml) cușcuș
• 3/4 ceașcă (180 ml) pătrunjel tocat
• Sare și piper
MOD DE PREPARARE
Într-o cratiță mare sau wok, rumeniți jumătate din cantitatea de pește în jumătate din cantitatea de ulei. Asezonați cu sare și piper. Repetați acțiunea cu peștele rămas. Lăsați-l apoi deoparte, pe o farfurie.
În aceeași cratiță, căliți ceapa, ardeiul gras și condimentele în uleiul rămas. Adăugați dovlecelul verde, usturoiul, pasta de tomate, sucul de lămâie și sosul harissa. Gătiți totul timp de 2 minute, amestecând continuu. Lăsați ca amestecul să fiarbă înnăbușit pentru aproximativ 2 minute. Adăugați cușcușul și peștele, amestecând pentru a le combina. Acoperiți totul și îndepărtați cratița de pe foc. Lăsați să stea astfel pentru 5 minute. Adăugați sare și piper dacă mai este necesar.
Serviți pe un platou mare. Presărați pătrunjel și decorați cu felii de lâmâie.

Puteți cumpăra foarte multe varietăți de cuscus și multe alte alimente integrale bio din magazinul online prodietamagazin.ro: vezi detalii.

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Smoothie slabire si detox

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Folosim cookie-uri pentru a imbunatati calitatea serviciilor. Va cerem acordul conform EU Cookie LAW. info

Utilizam cookie-uri pentru a face site-ul prodieta.ro mai usor de folosit. Continuand navigarea in site si dand click pe "ACCEPT" inseamna ca va dati acordul.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.