Orezul din konjac tine de foame si nu are calorii

Știm că orezul clasic nu este recomandat atunci când ținem cură de slăbire pentru că duce la creșterea glicemiei, are multe calorii și îngrașă. Nutriționiștii recomandă pentru slăbire orezul konjac fără carbohidrați și cu uimitor de puține calorii. Konjac este o rădăcină comestibilă a arborelui asiatic cu același nume.

Rețeta de orez dietetic konjac

Rețeta de orez dietetic are în prim plan tipul de orez. Respectiv, orezul din konjac. De ce ajută acesta la slăbire? Pentru că nu are carbohidrați iar caloriile sunt numai 6/100 gr față de 230 cât are de obicei orezul standard.

Și vedetele sau manechinele slabe mănâncă, dar au în farfurie mâncare cu foarte puține calorii. Iată care este secretul de pe masa manechinelor: mâncarea din konjac (orez sau tăiței) care ține de foame, nu are prea multe calorii și nu îngrașă! Celebrul dr. Dukan a făcut celebru konjac-ul recomandând în dieta sa alimente constituite din acest aliment. Glucomanan-ul are o capacitate foarte mare de a absorbi lichidele și de a umple stomacul, conferind mult dorita senzație de sațietate.

La fel ca și tăițeii, orezul conține konjac glucomanan, o fibră hidrosolubilă provenită din rădăcina plantei Konjac (săracă în calorii și în carbohidrați).
Acest orez este mai dificil de mestecat decât sortimentele obișnuite de orez, lucru benefic de altfel căci vă va ajuta să mâncați mai puțin, determinând creierul să creadă că ați consumat o masă bogată.

O singură porție din acest orez va ajuta la menținerea unei stări convenabile de sațietate pentru aproape patru ore.

Acest orez sănătos are în componența sa o rădăcină asiatică cunoscută drept konjac. Konjac-ul ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, previne starea de foame și împiedică supraalimentarea.

Învățăm japoneză? Ce inseamnă konjak și glucomanan?

Mâncarea preparată din rădăcina acestei plante este cunoscută sub denumirea sa japoneză, konjac. Deși inițial a fost gătită și consumată în principal în această țară, occidentalii au perceput repede beneficiile și avantajele acesteia și au început să introducă această legumă în meniul zilnic..
Gustul este aproape neutru, putând fi asociat cu un gust sărat. Konjacul este apreciat în principal pentru textura sa și pentru beneficiile pe care le aduce organismului, asociat fiind și cu slăbirea sănătoasă.

Ce este konjac

Konjac (Amorphophallus konjac) este o rădăcină vegetală asiatică, a cărei textură seamănă cu cea a cartofului, dar fără carbohidrații, proteinele sau kilojoulii din amidon. Cunoscut și sub denumirile cartoful konnyaku, limba diavolului, taro-ul diavolului sau yam-ul elefant, konjac este cunoscut de sute de ani în China, Coreea, Japonia și majoritatea țărilor din Asia de Sud-Est. Rădăcina de konjac este alcătuită din apă și fibre. Poate fi măcinată și transformată în făină, fiartă și modelată astfel încât să poată constitui un înlocuitor pentru pastele din grâu sau tăițeii din orez. De exemplu, japonezii prepară în mod tradițional tăiței konnyaku sau shirataki amestecând făină de konjac cu apă și cu o soluție naturală pe bază de calcar (hidroxid de calciu). Amestecul este apoi fiert și răcit pentru a căpăta o stare solidă sub formă de tăiței sau orez.

Ce este glucomanan

Aproximativ 40% din compoziția konjac-ului o reprezintă un tip de fibră solubilă denumită glucomanan, una dintre cele mai dense fibre cunoscute, având, dintre toate fibrele alimentare, cea mai mare capacitate de stocare a apei. Aceste calități de stocare puternice sunt foarte căutate și sunt adesea folosite drept înlocuitor vegetarian pentru gelatină.

Ca și alte fibre solubile, cum ar fi guar sau psyllium, glucomananul are capacitatea de a încetini trecerea alimentelor prin tractul digestiv și de a scădea colesterolul. Orezul din konjac vă ajută să vă simțiți rapid sătui după o masă, deci e mai puțin probabil ca după cină să dați buzna în ciocolată sau dulciuri. Mai multe studii le atestă puterea de a întârzia absorbția. Aceste fibre sunt recomandate cu acordul medicului și în dietele diabetice și pentru slăbire sănătoasă.

Prevenirea bolilor. Rezultatele unui studiu medical arată că mananul natural din konjac ajută la prevenirea bolilor. Mananul și-a demonstrat pe deplin caracteristicile: proprietăți ce ajută la scăderea colesterolului, diminuarea lipidelor din sânge, diminuarea zahărului din sânge, dilatarea vaselor de sânge, prevenirea arteriosclerozei și a altor boli cardiovasculare.
Anti-diabet. S-a dovedit că, din punct de vedere medical, fibra plantei anti-diabetice konjac echilibrează nivelul de insulină din sânge, scade zahărul din sânge, previne și tratează diabetul.
Consumul echilibrat de sare. Echilibrul cantității de sare din organism poate fi reglat cu ajutorul plantei konjac. Cantitatea zilnică recomandată de sare nu trebuie să depășească 10 g.
Calciu. Alimentele ce au în componența lor konjac conțin în mod natural cam 43 mg de calciu pe porție. Acesta prezintă în componența sa elemente cu calciu foarte solubil care este absorbit ușor de organism. O porție de orez din konjac, echivalentă cu 250 g, asigură 20% din cantitatea zilnică recomandată de calciu.

Rețetă specială cu Orez dietetic (vegană)

Ingrediente:

  • O bucată de tofu tare;
  • 1/4 ceașcă drojdie nutritivă;
  • 1 legătură sparanghel;
  • 1 morcov mare;
  • 1 pachet orez dietetic din konjac;
  • 1/2 avocado;
  • 1 vânătă mică;
  • 4 lingurițe turmeric (curcuma);
  • Piper negru proaspăt măcinat;
  • Câteva semințe de fenicul;
  • Câteva semințe de muștar;
  • Puțin cardamom.

Mod de pregătire a rețetei cu orez din konjac. Tăiați vânăta în felii de 1.5 cm grosime și coaceți-le fără ulei până când capătă o culoare aurie și devin ușor moi. Tofu se fărâmițează cu ajutorul unei furculițe și se prăjește fără ulei până ce i se reduce dimensiunea în mod semnificatif și se aurește. Adăugați amestecul de condimente peste tofu și mențineți la foc potrivit până i se poate simți aroma. Luați amestecul de pe foc și adăugați-i drojdia nutritivă. Tăiați sparanghelul, morcovul și vânăta în cuburi. Clătiți în câteva ape orezul dietetic și încălziți-l în apă fierbinte pentru 2 minute. Combinați toate ingredientele și decorați cu avocado.

Rețeta de budincă de orez dietetic cu scorțișoară

Ingrediente:

  • 1 pachet orez dietetic;
  • 1 ceașcă lapte de orez (sau de migdale/de soia/lapte de ovăz etc.);
  • 2 linguri făină (integrală de năut/de orez etc.);
  • 1 lingură scorțișoară;
  • 1/2 linguriță nucșoară;
  • 2 lingurițe extract de vanilie;
  • Stevia după gust;
  • 1 coșuleț de căpșuni sau alte fructe cu indice glicemic mic.

Mod de pregătire a rețetei cu orez din konjac. Combinați laptele, scorțișoara, nucșoara, vanilia și stevia. Puneți amestecul la foc mic și adăugați făina în ploaie în timp ce amestecați. Creșteți temperatura până amestecul se îngroașă. Clătiți bine orezul dietetic. Adăugați-l în sos și lăsați-l să se încălzească timp de 2 minute. Tăiați fructele și cu ajutorul lor decorați farfuria.

Cum vă place să mâncați orezul din konjac? Ați încercat și alte rețete? Scrieți-ne la comentarii mai jos în site sau pe facebook.com/prodieta

Puteti posta comentarii mai jos .


Slabire cu paste fara calorii. Orez fara calorii.

Magazin online cu produse din catina

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Folosim cookie-uri pentru a imbunatati calitatea serviciilor. Va cerem acordul conform EU Cookie LAW. info

Utilizam cookie-uri pentru a face site-ul prodieta.ro mai usor de folosit. Continuand navigarea in site si dand click pe "ACCEPT" inseamna ca va dati acordul.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.