Migrena tratament naturist.

Atacul de migrenă are o medicație specifică, denumită tratament acut. Tratamentul acut este administrat la primele semne de atac migrenos datorita caracterului sever al durerilor de cap.

Migrena este o suferinta cronica ce se descrie prin dureri de cap moderat-severe, recurente. Fiecare dintre noi ne dorim sa scăpăm de migrenă rapid. Migrena este supărătoare dar de multe ori nu dorim să luăm așa numitele ″medicamente de cap″ și căutăm un tratament naturist eficient pentru migrene sâcâitoare sau banale dureri de cap. Tratamentul migrenelor cu prea multe medicamente este riscant iar utilizarea prelungită de analgezice pe bază de prescripție medicală nu este de dorit. Toți cei care suferă de migrene știu că este dificil de găsit acel tratament care chiar funcționează.

Migrena este o suferință cerebrală, o afecțiune a anumitor părți ale creierului care se ocupă de procesarea durerii.
Migrena este o suferință cerebrală, o afecțiune a anumitor părți ale creierului care se ocupă de procesarea durerii. În timpul migrenei există atât modificări vasculare, cât și modificări neuronale ce implica un mecanism cu originea la nivelul nervului trigemen. Influența genetică în dezvoltarea migrenei este de aproximativ 50% în special la persoanele care suferă de migrenă cu aură.

Migrenele au tendința să reapară în mod constant și de aceea, dacă reușim să găsim un tratament funcțional (de preferat natural), atunci rezolvăm o situație de lungă durată.

Cea mai frecvent întâlnită este migrena comuna (fără aură).  Doar 10 % dintre persoanele afectate au  migrena cu aura si 20% au ambele tipuri. Mai rar se ăntâmplă să apară doar aura fara durere de cap, in special la persoanele in varsta.

Ce este aura la migrenă?

Aura reprezinta simtome neurologice care apar cu 10-60 de minute anterior durerii de cap, frecvent exprimate prin fenomene vizuale care apar la ambii ochi, pete negre, gri, tremorul imaginii, flashuri, linii colorate si prin fenomene senzitive, intepaturi, senzația de ace, amorteli care apar prima data la degete si apoi de intind la tot bratul si la fata.

Migrenele pot dura câteva ore sau chiar zile și pot fi însoțite de senzația de greață, de vomă sau de tulburări de vedere, sensibilitate la sunete puternice. Per ansamblu, 15-20% dintre bărbați și 25-30% dintre femei suferă de dureri de cap sau migrenă.

Dacă sunteți fumători e bine să știți că monoxidul de carbon și nicotina au efecte negative asupra vaselor de sânge și asupra circulației. Indiciile că suferiți de circulație proastă sunt: mâini și picioare reci, amorțeală, amețeli, migrene, varice.

În timpul unei migrene sau a unei simple dureri de cap, vasele de sânge din jurul creierul se extind, iritând țesutul și nervii din jurul lor. Putem încerca soluții naturale prin care să ajutăm la stabilizarea acestor vase de sânge pentru a scăpa de durerea atât de deranjantă.

Alimente recomandate. Putem preveni migrenele mâncând alimente bogate în magneziu și riboflavina.

Magneziul ajută la stabilizarea vaselor de sânge iar riboflavina este o vitamină B care ajută celulele creierului să primească energie. Consumul de alimente care conțin acești nutrienți ne poate ajuta să prevenim migrenele.

Încercați aceste combinații alimentare pentru a preveni migrenele: banane (magneziu) și migdale (riboflavină) ori spanac (magneziu) și ouă (riboflavină).

Citiți și articolul despre Magneziu și în ce alimente regăsim acest mineral.

Extract din flori de mușețel cu magneziu recomandat pentru copii (cu vârsta peste 1 an), adolescenți și adulți.
Extract din flori de mușețel cu magneziu recomandat pentru copii (cu vârsta peste 1 an), adolescenți și adulți. Tratament naturist pentru afecțiuni digestive și imunitate. Inflamaţiile gâtului, rinitele şi sinuzitele pot fi tratate cu formula germană cu mușețel și magneziu în suc de fructe. Citește mai multe informații și mod de administrare.

Citiți și articolul despre Riboflavină și în ce alimente regăsim această vitamină.

Beți ceai de ghimbir și adăugați ghimbir proaspăt în smoothie-uri și salate

Ghimbirul (numit și ginger) este eficient în tratamentul naturist al migrenelor și al răului de mișcare. Ghimbirul conține în mod natural substanțe anti-inflamatorii, care pot bloca durerea de cap. Un studiu a arătat că ghimbirul a fost la fel de eficient ca un medicament comercializat pentru tratarea simptomelor de migrenă. Beți ceai de ghimbir, adăugați ghimbir răzuit în salate și adăugați-l în smoothie-uri.

Ce să NU facem dacă avem migrene

American Headache Society (AHS) a lansat în noiembrie 2013 o listă de lucruri pe care medicii nu ar trebui să le facă pentru a trata migrenele. Lista include tratamente considerate o practică standard:
– Să nu se utilizeze  analgezice opioide sau barbiturice butalbitale pe termen lung. Deși funcționează pe termen scurt, aceste calmante pot da dependență și pot include riscuri grave pe termen lung. Mai ales că migrenele sunt de multe ori o tulburare cronică și mulți oameni luptă cu acestea timp de zeci de ani.
– Să nu se efectueze scanarea creierului la pacientii a caror dureri de cap sunt stabile. Și dacă este nevoie de o scanare, un RMN (rezonanță magnetică nucleară) este de preferat tomografiei computerizate (TC) în situații de non-urgență. Acest lucru se datorează faptului că TC implică o doză concentrată de radiații, care poate crește riscul de cancer.
– Utilizarea pe termen lung a medicamentelor pentru migrene ar trebui să fie descurajată. Aspirina sau ibuprofenul pot funcționa pentru dureri ocazionale, dar administrarea zilnică pe termen lung dăunează rinichilor, ficatului sau stomacului.
– În cele din urmă, Societatea a emis un avertisment cu privire la noile proceduri chirurgicale menite să calmeze migrenele. Procedurile chirurgicale presupun “dezactivarea” punctelor de declanșare a migrenei dar acest lucru este prea nou și nu ar trebui să se facă în afara unui studiu clinic. Procedura a fost descoperită după ce unii pacienți care au avut interventii chirurgicale cosmetice faciale au spus că durerile lor de cap au dispărut.

Alcoolul implică modificări ale tonusului vascular și dacă suferiți de migrene, ar trebui să limitați sau să evitați complet băuturile alcoolice de toate tipurile.

Gingko biloba pentru tratamentul migrenelor

Gingko Biloba – unul dintre cele mai populare remedii naturale din lume – a fost folosit de mii de ani ca tratament naturist pentru probleme de micro circulație. Gingko Biloba poate fi deosebit de eficient în tratamentul migrenelor, altor dureri de cap, pentru slaba circulație, tratarea pierderilor de memorie, anxietate, oboseală. Celebra Mayo Clinic mentionează pe site-ul său că diferite studii au examinat efectele ginkgo ca parte a tratamentului migrenei. În general, aceste studii sugerează că această plantă aduce beneficii la copii și femei.

Extractul din plante proaspete de ginkgo biloba, crude, are cele mai multe principii active! Este un adevărat tonic cerebral.
Extractul din plante proaspete de ginkgo biloba, crude, are cele mai multe principii active! Este un adevărat tonic cerebral. Produsul îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare, mărește randamentul intelectual, este recomandat pentru normalizarea circulației cerebrale, crește fluxul sangvin și nivelul de oxigenare al creierului. Este recomandat de medici și pentru tratamentul varicelor și afecțiunilor renale. Mai multe informații, preț și detalii în site proDietaBio.ro

Extractul obținut prin presare la rece de Ginkgo Biloba mărește circulația sângelui și a oxigenului către capilarele creierului, reducând astfel vâscozitatea sângelui, ceea ce îl califică precum un foarte bun stimulent cerebral.

Scrie un raspuns: