Cum combinam alimentele pentru a slabi?

Când vine vorba despre slăbit, nu există nicio combinație magică de alimente sau de nutrienți care să ofere rezultate pozitive tuturor. Este posibil ca unii nutrienți să vă hrănească mai bine decât alții. Însă, dacă ținta este slăbitul pe termen lung, este inteligent să vă creați un plan de dietă care are un procent mare de proteine.

Combinarea corectă a alimentelor. Cum combinăm alimentele pentru a slăbi.
Combinarea corectă a alimentelor. Cum combinăm alimentele pentru a slăbi.

Citiți etichetele alimentelor pe care le consumați. Raionul biscuiți/napolitane/pâine nu va susține corect dorința dvs de a urma această dietă. În schimb raionul carne/lactate/pudre proteice din dovleac, in, cânepă, lupin (disponibile mai degrabă în magazinele naturiste precum prodietabio.ro) vor putea susține dieta de slăbire.

Proteine / Glucide (carbohidrați) / Lipide (grăsimi)

Conform Merck Manual Home Health Handbook, într-un plan tipic de alimentație sănătoasă, ar trebui să consumați 50-55% din caloriile zilnice din carbohidrați, 10-15% din calorii din proteine și nu mai mult de 30% din calorii din lipide. Indiferent de împărțirea în procentaje specifice, alimentele sănătoase pentru slăbit din fiecare grup de nutrienți conțin puține calorii per porție și multe vitamine și minerale.

Avocado are grasimi sanatoase
Avocado are grasimi sanatoase

Carbohidrații care se potrivesc în acest plan includ cerealele, fructele și legumele; proteinele ar putea include carnea slabă de pasăre, peștele, ouăle, iaurtul, tofu, fasolea, leguminoasele, soia, pudrele proteice; iar grăsimile sănătoase includ uleiurile fără colesterol pe bază de plante, măslinele și avocado.

Uleiul de AVOCADO este obținut prin presare la rece și are certificare BIO. Este deosebit de bogat în proprietăți nutritive valoroase și păstrează toate oligoelementele esențiale.
Uleiul de AVOCADO este obținut prin presare la rece și are certificare BIO. Este deosebit de bogat în proprietăți nutritive valoroase și păstrează toate oligoelementele esențiale. Ulei de avocado premium este disponibil în magazin cu livrare rapidă și plata la curier www.proDietaNaturala.ro

Proteinele care garantează sațietatea

Sațietatea este un factor foarte important în procesul de slăbire deoarece poate influența poftele și frecvența meselor, precum și cantitatea acestora. Proteinele reprezintă cel mai sățios tip de nutrienți și au potențialul de a menține starea de sațietate mai mult timp decât carbohidrații sau grăsimile.

Într-un studiu publicat în 2008, în „American Journal of Clinical Nutrition”, cercetătorii au descoperit că participanții la studiu care au ținut o dietă cu 30% proteine, 60% carbohidrați și 10% lipide, s-au simțit mai sătui de-a lungul zilei decât cei care au consumat 10% proteine, 30% carbohidrați și 60% lipide.

Un plan de alimentație bogat în proteine slabe poate contribui la consumarea unui număr mai mic de calorii, mai ales dacă sunt asociate cu multe fibre dietetice și grăsimi sănătoase. În 2005, „American Journal of Clinical Nutrition” a publicat rezultatele unui studiu în care participanții care aveau în meniul zilnic 30% proteine, 20% lipide și 50% carbohidrați se simțeau mai sătui și consumau zilnic, în medie, peste 400 de calorii în minus față de participanții care aveau o dietă cu 15% proteine, 35% lipide și 50% carbohidrați.

Caloriile contează

Indiferent de modul în care împărțiți dieta pe categorii de nutrienți, caloriile sunt cele care contează în procesul de slăbire. Pentru a elimina kilogramele în plus de-a lungul dietei, trebuie să ardeți constant mai multe calorii decât consumați, ceea ce se poate întâmpla fie că urmați o dietă bogată în proteine, fie una pe bază de carbohidrați, fie o dietă bogată în grăsimi. În plus, pentru a ține kilogramele în plus la distanță, este important să vă alcătuiți un plan de alimentație destinat menținerii greutății pe care să-l puteți urma pe termen lung.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Cum combinăm alimentele pentru a slăbi eficient?

Nutriționiștii sunt adesea întrebați: cum combinăm corect alimentele? Are importanță modul de combinare a alimentelor în dieta de slăbire?

Da, are importanță și modul de combinare a alimentelor. Cea mai simplă recomandare este următoarea: nu combinați grăsimile (lipidele) cu glucidele (carbohidrații). Produsele de cofetărie, patiserie, dulciurile sunt așadar din start eliminate căci făina și zahărul sunt combinate cu grăsimi. De altfel, grăsimile dau un plus de gust și savoare carbohidraților însă pe cât de delicioasă este combinația pe atât este de nesănătoasă. Știați că… natura nu prea combină grăsimi cu glucide? Alimentele au majoritar proteine și lipide (carnea, produsele de origine animală), carbohidrați și proteine (cerealele integrale, fructe, legume). Oleaginoasele sunt cele care au într-adevăr în mare parte combinația de glucide cu grăsimi (migdale, caju, alune, etc.) dar este știut faptul că au și foarte multe calorii și, dacă sunt consumate în cantități mari, îngrașă.

Prin urmare, cartofii prăjiți nu sunt recomandați pentru că reprezintă combinație de glucide cu grăsimi. Pâinea cu unt nu este recomandată din același motiv. Pilaful pregătit după rețete clasice presupune orez (carbohidrați) dar și grăsimi (legume trase în ulei).

Puteți urma Dieta Hipo Calorica axată pe Proteine de Calitate Superioară: Vezi aici Meniu pas cu pas pentru 30 zile

Scrie un raspuns: