Coriandru proprietăți și beneficii

Coriandru este o plantă aromatizantă cu proprietăți nutritive valoroase și beneficii pentru sănătate.

Ce este coriandrul?

Coriandrul, cunoscut și sub numele de Cilantro, este o plantă aromată anuală (Apiaceae sau Umbelliferae) cultivată pentru semințele și frunzele sale care sunt folosite în întreaga lume precum condimente culinare, agent aromatizant și pentru diferitele sale aplicații medicinale / aromatice.

Coriandru este o plantă aromatizantă cu proprietăți nutritive valoroase și beneficii pentru sănătate..
Coriandru este o plantă aromatizantă cu proprietăți nutritive valoroase și beneficii pentru sănătate.

Proprietăți nutritive valoroase ale coriandrului

Frunzele de coriandru sunt o sursă foarte bună de fitochimicale, cum ar fi vitamina C (160 mg / 100 g FW), vitamina A (β-caroten 12 mg / 100 g FW) 1 și Vitamina B12 (60 mg / 100 g) 2, polifenoli și uleiuri esențiale. Coriandrul, la fel ca multe condimente, conține antioxidanți care pot întârzia sau preveni deteriorarea alimentelor condimentate cu el. Majoritatea studiilor pe coriandru s-au concentrat asupra semințelor sale și se acordă foarte puțină atenție componentelor din frunze, deși frunzele sunt populare pentru utilizarea lor versatilă în diferite tipuri de alimente.
Frunzele proaspete de coriandru conțin 2-decenal și 2-dodecenal, odoranți importanți. Un studiu a constatat că atât frunzele, cât și semințele conțin antioxidanți, dar frunzele au avut un efect mai puternic. S-a constatat că substanțele chimice derivate din frunzele de coriandru au activitate antibacteriană împotriva Salmonella choleraesuis și această activitate a fost determinată parțial de aceste substanțe chimice care acționează ca agenți tensioactivi neionici.

Diferite aspecte de creștere, dezvoltare și funcționale ale coriandrului
Diferite aspecte de creștere, dezvoltare și funcționale ale coriandrului: (A) răsaduri tinere; (B) creșterea pentru utilizarea plantelor verzi; (C) tranziția creșterii la etapa de creștere generativă; (D) stadiul de înflorire; (E) floare individuală; (F) albinele care colectează nectar de pe flori de coriandru; (G) fructe verzi de coriandru mature; (H) Fructe de coriandru complet maturate și uscate; (I) Uleiuri esențiale extrase din fructele de coriandru.

Beneficii pentru sănătate aduse de coriandru

Coriandrul a fost folosit ca medicament popular pentru ameliorarea anxietății și insomniei. Experimentele susțin utilizarea acestuia ca anxiolitic.
Coriandrul a fost documentat ca un tratament tradițional pentru diabet. Un studiu pe cobai a constatat că extractul de coriandru a avut atât activitate de eliberare a insulinei, cât și activitate asemănătoare insulinei.

Ceai de coriandru

Coriandrul ajută digestia și de ne scapă de gaze. De asemenea, coriandrul poate ajuta la controlul colesterolului și al diabetului. Pentru acest tratament, pregătiți pur și simplu un „ceai de coriandru” – fierbeți câteva frunze sau semințe de coriandru zdrobite în apă timp de câteva minute și apoi beți această apă.
Frunzele proaspete de coriandru sunt perisabile în natură și necesită prelucrare sau conservare imediată. Uscarea este tehnologia majoră de prelucrare practicată până acum pentru frunzele de coriandru.

Coriandru pentru pâine gustoasă

Aluatul de pâine de casă va fi mult îmbunătățit nutritiv, iar pâine va fi mult mai gustoasă dacă adăugați condimentele speciale pentru pâine franțuzească ce includ fenicul și coriandru.

Caută în magazinul de condimente ProDietaNaturala.ro

Scrie un raspuns: