Colostrul reduce efectul negativ al antibioticelor

Colostrul este o sursă completă și naturală de sănătate. Timp de milioane de ani oamenii s-au născut fără asistență medicală, fără spitale, fără condiții igienice precum cele de astăzi. Unul dintre cei mai importanți factori care apărau bebelușul de contactul cu bacterii, microbi, viruși și paraziți la ieșirea din mediul steril al pântecelui era colostrul mamei.

Colostru supliment imunitateColostrul este supranumit primul aliment perfect al naturii. El furnizează elemente vitale ce asigură imunitatea și stimulează creșterea, alături de o combinație de vitamine și minerale ce asigură nou-născutului o stare bună de sănătate, vitalitate și o dezvoltare armonioasă. Se estimează că acesta declanșează cel puțin 50 de procese în organismul sugarului, incluzând transferul factorilor ce asigură imunitatea și memoria celulară provenite de la sistemul imunitar al mamei.

Structura moleculară a colostrului de vacă este identică cu cea a colostrului uman, potrivit NaturalNews.com. Așadar, colostrul recoltat de la vacă sau bovină poate fi utilizat pentru realizarea de suplimente alimentare pentru oameni. Colostrul bovin determină un sistem imunitar echilibrat și este o sursă naturală de vitamine, minerale, enzime, aminoacizi, uleiuri esențiale și anticorpi cunoscuți sub denumirea de imunoglobuline.

Colostrul reduce efectul negativ al antibioticelor

Dacă luați antibiotice pentru a combate o infecție, veți determina o slăbire a sistemului imunitar, în niciun caz o îmbunătățire. De asemenea, veți produce daune grave florei intestinale și veți distruge bacteria acidophilus care deține controlul asupra bacteriilor și ciupercilor dăunătoare din intestine. Colostrul bovin este folosit pentru a întări sistemul imunitar, pentru vindecarea rănilor, repararea unui sistem nervos afectat, pentru o mai bună dispoziție și pentru o stare generală de bine. De asemenea, el ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire și alterare a ADN-ului. Este totodată un agent care distruge bacteriile și ciupercile.

Preferat de sportivi

Mulți sportivi folosesc colostrul bovin pentru a arde grăsimile, pentru a crește masa musculară, rezistența și vitalitatea și pentru a-și îmbunătăți performanțele. Colostrul bovin nu se află pe lista medicamentelor interzise a Comitetului Internațional Olimpic pentru că este un aliment 100% natural și nu poate fi încadrat la dopaj. Dr. Jon Buckley, expert în nutriția sportivilor și profesor la Universitatea Australia de Sud, a studiat zeci de ani potențialele beneficii ale colostrului de bovine pentru sportivi. A concluzionat că suplimentând dieta unui sportiv cu 60 de grame de pudră concentrată de colostru bovin, se poate îmbunătăți performanța acestuia cu mai mult de 5 procente.
Cercetătorii au creat un sortiment aparte de colostru bovin numit „colostru bovin hiperimun”. Acest colostru special este produs de vaci care au fost vaccinate împotriva organismelor specifice cauzatoare de boli. În urma imunizării, vacile au dezvoltat anticorpi care să combată acele organisme specifice, iar aceștia se transferă în colostru.

Cum utilizăm colostrul

Potrivit Centrului Memorial Sloan-Kettering pentru Cancer, suplimentele din colostru pot fi utilizate pentru tratarea diareei, precum și pentru a reduce nivelurile proteinei C reactive din sânge, după o intervenție chirurgicală. Suplimentele din colostru se pot utiliza pentru tratarea colitei distale, precum și pentru a spori creșterea și dezvoltarea oaselor, după cum menționează NaturalNews.com.

Eventuale efecte adverse. Suplimentele din colostru nu sunt recomandate celor care prezintă intoleranță la lactoză deoarece conțin o anumită cantitate de lactoză și pot cauza reacții neplăcute.

Beneficii aduse pentru sănătate de colostru

Cele mai importante componente ale colostrului pot fi împărțite în trei mari categorii: factori ai sistemului imunitar, factori de creștere și componente nutriționale.

Factorii de imunitate prezenți în colostru sunt: polipeptidele bogate în prolină (PRP), imunoglobulinele, lactoferina, transferina, citochinele, lizozimele, enzimele, lactalbumina, glicoproteinele și alții. Polipeptidele bogate în prolină (PRP) acționează sistematic, ajustând complexul sistem imunitar, fiind așadar cel mai important ingredient al colostrului.
Factorii de creștere aflați în componența colostrului sunt: insulina, ca factor de creștere (IGF-1, IGF-2), factorul de transformare a creșterii (TGF-alfa, TGF-beta), factorul de creștere epidermică, factorul de creștere a fibroblastelor, factorul de creștere derivat din trombocite și alții.
Printre componentele nutriționale ale colostrului putem enumera: vitaminele, mineralele, aminoacizii, uleiurile esențiale.

Analizele de laborator atât ale factorilor de imunitate, cât și ale celor de creștere proveniți din colostrul bovin, arată că aceștia sunt identici cu cei găsiți în colostrul uman, cu excepția faptului că nivelurile acestor factori sunt în mod semnificativ mai ridicați în cazul colostrului bovin.

Suplimente cu colostru

Suplimentele din colostru bovin oferă beneficii precum creșterea energiei. De asemenea, ele reduc riscul unei infecții respiratorii superioare și vă protejează intestinele de daunele provocate de medicamentele antiinflamatorii. Mai mult decât atât, suplimentele din colostru ajută organismul să ardă grăsimile și cresc densitatea musculară. Însă pentru a maximiza beneficiile reducerii grăsimilor și dezvoltării musculaturii, trebuie să combinați administrarea suplimentelor din colostru cu exercițiile fizice regulate. Suplimentele din colostru ajută la creșterea masei musculare și de aceea este preferat de sportivi. Capacitatea de vindecare și rezistența pot crește și ele, ca rezultat al administrării de suplimente din colostru. Ele pot, de asemenea, încetini procesul de înaintare în vârstă.
Suplimentele din colostru sporesc eficiența cu care sunt asimilați aminoacizii și carbohidrații la nivelul intestinului, generând mai mulți nutrienți pentru celulele musculare, precum și pentru alte țesuturi vitale și organe.

Studii medicale independente arată că factorii de creștere produși de colostru aduc mai multe beneficii:

 • Regenerează și accelerează creșterea normală a mușchilor, oaselor, cartilajelor, colagenului din piele și țesutului nervos îmbătrânite sau accidentate.
 • Ajută la arderea grăsimilor, folosidu-le drept combustibil, în locul mușchilor, în timpul unei diete.
 • Ajută la construirea și menținerea masei musculare.
 • Repară ADN-ul și ARN-ul, vitale pentru organism.
 • Echilibrează și reglează nivelul de zahăr din sânge.
 • Colostru pentru imunitate Dr Wolz
  Colostru pentru imunitate Dr Wolz. Baza Olimpică Germană recomandă produsele Dr. Wolz.

  Dețin controlul asupra infecțiilor și durerii asociate cu gingivita, sensibilitatea dentară și lucrările dentare.

 • Ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge și a „substanțelor chimice din creier”, oferind vivacitate și o mai bună capacitate de concentrare.
 • Ajută la reglarea „stării de bine” a substanțelor chimice de la nivelul creierului pentru a vă însenina starea de spirit.

Mai mult, pe lângă toate aceste beneficii de necontestat, avantajul colostrului îl constituie faptul că el este o substanță complet naturală, care este supusă unei minime procesări.
Foarte mulți oameni au început să ia suplimente din colostru imediat după ce s-au publicat constatările comunității medicale de cercetare. Rezultatele precum stabilizarea nivelului glicemiei, creșterea armonioasă a masei musculare în urma antrenamentelor fizice într-un timp foarte scurt și starea generală de bine au fost încurajatoare.

Scrie un raspuns: