Vindecarea cu Coada Soricelului

Coada-şoricelului (Achillea millefolium) este o plantă europeană cunoscută din cele mai vechi timpuri. Originară din Europa, coada-șoricelului era folosită ca plantă medicinală încă din vremea grecilor şi romanilor, denumirea sa provenind chiar de la mitul conform căruia Ahile vindeca rănile luptătorilor săi cu această plantă.

Coada șoricelului este o plantă medicinală cu efect diuretic și numeroase beneficii pentru sănătate.
Coada șoricelului este o plantă medicinală cu efect diuretic și numeroase beneficii pentru sănătate.

Extractul de coada șoricelului este util ca tratament naturist pentru ameliorarea problemelor generate de apariția și instalarea menopauzei și sterilitate (fiind un progesteron-like natural). În plus, extractul BIO natural fără alcool din planta medicinală coada șoricelului ajută la detoxifierea organismului și la eliminarea surplusului de lichide, ceea ce implicit înseamnă că ajută și la slăbirea sănătoasă! Planta ajută la reducerea celulitei, reglează menstruația, este un foarte bun tratament naturist pentru infecții urinare și ameliorează eficient durerile menstruale.

Coada-şoricelului creşte în zonele aspre, stâncoase şi neîngrijite pe diverse continente, cum ar fi Europa, Asia şi America de Nord. Are tulpini înalte presărate cu frunze stufoase şi flori albe de dimensiuni mici.

Planta coada-șoricelului este recunoscută în toată lumea datorită puterii de vindecare a rănilor. 

Botanistul David Hoffmann subliniază în cartea sa “Medical Herbalism: Ştiinţa şi practica medicinei naturiste” importanţa utilizării plantei coada-şoricelului în tratarea hemoragiei uterine şi a menstruaţiei abundente. Coada şoricelului are acţiune astringentă și anti-inflamatorie datorată uleiului volatil, lactonelor, taninurilor și flavonoidelor. Hershoff şi Rotelli recomandă coada-şoricelului şi pentru hemoragia internă de la plămâni, vezică urinară, intestine şi alte leziuni interne.

Vindecarea plăgilor

Una dintre cele mai frecvente utilizări ale plantei coada-şoricelului este aceea de tratament naturist local pentru vindecarea rănilor externe. Revista Practical Herbalist menţionează faptul că planta are un efect uşor antiseptic ajutând la menţinerea plăgilor curate, dar şi o acţiune astringentă care ajută la încetinirea sângerării.

Relaxarea ţesuturilor musculare netede

Coada-şoricelului deţine anumite efecte de relaxare a ţesuturilor musculare netede, îndeosebi musculatura uterului şi cea a sistemului digestiv, lucru ce calmează crampele menstruale şi sângerarea, conform Centrului Medical al Universităţii din Maryland. Planta se consumă sub formă de extract lichid sau ceai prin introducerea a 1-2 linguriţe de coada-şoricelului uscată într-o cană cu apă fierbinte şi o infuzare de 10 minute. Această infuzie va avea un gust destul de amar dar știm deja că cele mai multe dintre plantele amare fac bine sănătății. Extractul BIO de coada șoricelului Schoenenberger Germania este recomandat şi în cazuri de incontinență și pentru diminuarea chisturilor ovariene. Poate regla digestia și scaunele alternative (diaree-constipație) și ameliorează crampele (vezi mai jos).

Remediu pentru răceală

Coada-şoricelului poate fi amestecată cu alte plante şi consumată sub formă de ceai sau extract pentru tratarea răcelii sau gripei. Ajută la producerea transpiraţiei care scade temperatura corpului şi micşorează febra; de asemenea, acţiunea sa astringentă va diminua producţia excesivă de mucus. Enciclopedia medicinei naturiste recomandă combinarea plantei coada-şoricelului cu mentă şi flori de soc. Din acest amestec se pune o linguriţă într-o cană cu apă fierbinte, se lasă 10 minute şi se repetă procesul de 3 ori pe zi.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Remedii naturiste pentru hemoragia menstruală

Coada-şoricelului poate micşora fluxul menstrual abundent dacă este administrat într-o perioadă premergătoare. Potrivit site-ului remediilor BHRT, coada-şoricelului conţine compuşi numiţi taninuri, care contractă vasele de sânge. Sursele BHRT afirmă că administrarea plantei coada-şoricelului cu câteva zile înainte de perioada menstruală diminuează cantitatea fluxului menstrual şi previne hemoragia abundentă.

Posibile contraindicaţii
Întotdeauna se recomandă consultarea medicului înainte de administrarea unui nou supliment alimentar. Potrivit Universităţii din Maryland, coada-şoricelului poate interacţiona cu sedative, medicamente pentru reducerea acidului din stomac şi medicamente pentru tensiunea arterială. De asemenea, nu este recomandat pentru femeile însărcinate sau cele care alăptează.

Detoxifiere pe bază de plante

„Detoxifiază sistemul limfatic cu plante amare și sudorifice”, precizează “Yoga plantelor”, un manual care descrie plante ayurvedice. Plantele sudorifice acţionează glandele sudoripare şi astfel corpul transpiră. Prin transpiraţie se elimină toxinele din limfă prin piele. Plantele amare, cum ar fi pătrunjelul, coada-şoricelului şi măcrişul galben, ajută la eliminarea reziduurilor din organism şi îl energizează. Cele mai bune plante pentru detoxifierea limfei sunt echinacea, goldenseal, coada-şoricelului, măcrişul galben şi efedra, conform manualului “Yoga plantelor”. Echinacea şi goldenseal sunt antibiotice naturale puternice ce ajută la curăţarea sistemului limfatic.

Aloe VERA Bio PUR, Seva de Mesteacăn, Tratament BITTER cu Anghinare, Păpădie și Suc PUR de Sfeclă ROȘIE, iată câteva ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr sau alcool, pure, pentru TRATAMENTUL NATURAL al ficatului, rinichilor, detoxifierea sângelui și circulație. Produse DISPONIBILE prin livrare rapidă în site www.proDIETAbio.ro

Coada-şoricelului este o plantă diaforetică, depurativă, ce tratează diverse infecţii printre care și infecția vezicii urinare. Măcrişul galben este o alternativă pentru coada-şoricelului, ajută la curăţarea sângelui şi a limfei. Efedra este cel mai puternic detoxifiant, dar trebuie administrată numai după sfatul medicului deoarece poate fi periculoasă pentru ţesuturi.

Scrie un raspuns: