Clorofila si chlorella

Clorofila este un punct comun al unor super alimente precum chlorella, iarba de grâu și de orz, urzicile, spirulina, varza kale, ceaiul japonez matcha sau banalele urzici. Clorofila este o substanță fitochimică ce oferă plantelor culoarea și pigmentul verde.

Clorofila în chlorella, iarba de grâu și de orz, spirulină, ceai verde Matcha, urzici.
Clorofila în chlorella, iarba de grâu și de orz, spirulină, ceai verde Matcha, urzici. Beneficiile aduse de clorofilă pentru sănătate.

Deși nu este foarte cunoscută în lumea nutriției, clorofila și-a câștigat meritele ca nutrient foarte prezent în mâncare, mai ales în legumele verzi, și prin faptul că ne oferă beneficii pentru sănătate bine documentate.
Așa cum organismul nostru se bazează pe mitocondriile din celule pentru producerea de energie, plantele se bazează pe cloroplaste, care reprezintă structuri generatoare de energie din celulele lor. Clorofila este molecula depozitată în interiorul cloroplastelor și permite plantelor să asimileze lumina solară și să o transforme în energie utilizabilă. Cu alte cuvinte, clorofila este unul dintre factorii cheie din viața plantelor!

Clorofila este cel mai probabil faimoasă pentru culoarea sa verde. Aceasta pentru că pigmenții clorofilei absorb undele roșii și albastre ale luminii, însă reflectă unde verzi. Atunci când un ardei gras verde începe să se facă roșu, ceea ce se observă este o descreștere graduală a cantității de clorofilă din ardeiul verde (care se descompune în timpul coacerii) și o creștere treptată a cantității de carotenoizi (mai ales capsantina, capsorubina și beta-criptoxantina). Măslinele tinere (în funcție de soi) par mai verzi deoarece conținutul de clorofilă îl depășește pe cel de carotenoizi. Atunci când devin violet-negre la coacerea deplină, această culoare se schimbă datorită sintezei crescute de pigmenți antocianici de culoare violet închis, care domină culoarea verde a clorofilei. Deși plantele pot avea mulți pigmenți diferiți (la ardeiul gras au fost analizați 64 de pigmenți diferiți), puteți fi siguri că o legumă de culoare verde aprins conține o cantitate considerabilă de clorofilă!

Spirulina și chlorella sunt disponibile cu livrare rapidă în www.proDietaMagazin.ro atât în varianta capsule cât și pudră pentru smoothie-uri și shake-uri. Simplu sau combinat!
Spirulina și chlorella sunt disponibile cu livrare rapidă în www.proDietaMagazin.ro atât în varianta capsule cât și pudră pentru smoothie-uri și shake-uri. Simplu sau combinat!

Clorofila are beneficii pentru sănătate?

Într-un singur cuvânt, „da”. Chiar dacă cercetările din sănătate asupra rolului clorofilei în nutriție se află la început, studiile au arătat în mod repetat beneficiile pentru sănătate ale consumului acestui fitonutrient. S-a demonstrat că clorofila are proprietăți antioxidante.

Oase sănătoase cu ajutorul clorofilei

Mineralele importante considerate a fi esențiale pentru menținerea sănătății oaselor sunt calciul, vitamina D și magneziul. Atunci când consumați plante verzi, asimilați o concentrație mare de magneziu, datorită conținutului de clorofilă pe care îl au plantele. Potrivit Office of Dietary Supplements, clorofila conține cantități mari de magneziu, ceea ce ajută la menținerea unor oase puternice. În organism, aproximativ 50 la sută din magneziu se află în oase, iar restul de 50 de procente se distribuie în celule, țesuturi și organe.

Mușchi puternici

Magneziul din clorofilă ajută și la contracția și relaxarea musculară și în menținerea unor mușchi puternici. Consumul insuficient de clorofilă vă lipsește de un aport uriaș de magneziu, iar deficitul vă poate slăbi musculatura. MedlinePlus recomandă evitarea gătirii excesive a legumelor verzi, fapt ce poate reduce cantitatea de clorofilă naturală.

Tensiunea arterială la valori normale

Unul dintre multiplele beneficii ale clorofilei este menținerea unei valori normale a tensiunii arteriale. Office of Dietary Supplements susține că persoanele care iau clorofilă, ce constituie o cantitate uriașă de magneziu, au o tensiune arterială mai scăzută decât persoanele care nu fac acest lucru. Aportul de clorofilă vă poate ajuta și în cazul în care suferiți de fenomenul Raynaud, o boală rară ce afectează vasele de sânge de la nivelul degetelor de la mâini și picioare și duce la circulație deficitară în aceste zone. Magneziul din clorofilă pare să contribuie la menținerea circulației sângelui la acești pacienți.

Vitamina K

Consumul legumelor cu frunze verzi vă oferă o cantitate considerabilă de vitamina K, o componentă importantă de care organismul are nevoie pentru coagularea normală a sângelui. Deficitul de vitamina K poate duce la sângerare excesivă. Dacă nu consumați suficiente legume cu frunze verzi, precum ridichile și spanacul, puteți achiziționa un supliment lichid de clorofilă, fără a fi necesară prescripția medicală.

Ce alimente conțin clorofilă și în ce cantitate?

Deși majoritatea alimentelor vegetale conțin cel puțin o cantitate mică de clorofilă, legumele verzi sunt o sursă concentrată în acest nutrient. Puteți găsi clorofilă în legume verzi precum broccoli, fasole verde și spanac proaspăt sau congelat. Una dintre plantele care merită menționate pentru conținutul de clorofilă este pătrunjelul. Acesta conține aproximativ 19 miligrame de clorofilă la o porție de jumătate de ceașcă. Iată o listă cu alimente foarte bogate în clorofilă:

SUPER SLIM MIX este un produs 100% natural si organic ce conține: proteine de canepa, chlorella, spirulina. Alege și cura DETOX de la DIET FOOD.
SUPER SLIM MIX este un produs 100% natural si organic ce conține: proteine de canepa, chlorella, spirulina. Alege și cura DETOX de la DIET FOOD. www.ProDietaMagazin.ro cu livrare rapidă și transport gratuit în funcție de comandă.

Detoxifierea ficatului cu clorofilă

Dietele detoxifiante devin tot mai populare ca metode de curățare a organismului, slăbire și tratare a unor boli precum steatoza hepatică (ficatul gras). O dietă tipică va consta într-un regim alimentar timp de două zile în care se consumă doar lichide sau într-o dietă raw compusă din sucuri verzi, de fructe și produse proaspete. Persoanele care urmează un astfel de program pot utiliza clorofila, precum și plante și alte suplimente care susțin curățarea organismului.

Suplimentele cu iarbă de grâu

Clorofila este ingredientul principal din suplimentele cu iarbă de grâu și, potrivit cărții lui Jonny Bowden, „Most Effective Natural Cures on Earth”, clorofila din iarba de grâu este benefică sănătății ficatului. Administrarea suplimentelor cu iarbă de grâu oferă organismului nutrienți esențiali, de exemplu calciu, fier, aminoacizi, magneziu, vitamina A, vitamina C, vitamina E și clorofilă.

Iarba de orz aduce un aport important de clorofilă

Iarba de orz se obține din frunzele verzi tinere ale plantei de orz. Iarba de orz poate contribui la diminuarea colesterolului deoarece este bogată în fibre.

Care este diferența dintre chlorella și clorofilă?

Chlorella și clorofila sunt adesea confundate din cauza denumirilor similare și a beneficiilor pentru sănătate asociate cu amândouă. Chlorella este o algă verde care conține o cantitate mare de clorofilă, un compus prezent în plantele verzi, având un rol crucial în procesul de fotosinteză. Chlorella este o algă unicelulară ce se găsește în organismele din apa proaspătă și conține concentrații ridicate de nutrienți ca vitamina C, carotenoizi, complexul de vitamine B și fier. De asemenea, alga conține și o cantitate mare de proteine și poate produce uleiuri sănătoase, bogate în grăsimi polinesaturate. Utilizată ca supliment alimentar pentru o gamă largă de afecțiuni, alga poate trata bolile virale și bacteriene, poate curăța organismul și îl poate proteja de afecțiuni ca diabetul, cancerul și artrita.
Comprimatele de chlorella sunt o foarte simplă şi eficientă formă de administrare a acestei plante. Dar daca doriti varianta vrac, pulbere pe care sa o adaugati dvs în sucuri, smoothie-uri, shake-uri, apă de cocos sau alte băuturi, atunci se poate opta pentru pudră de chlorella care, având un gramaj mai mare, devine mai avantajoasă ca preț. Chlorella Bio: vezi preț capsule dar și pudra pulbere pentru shake-uri și smoothie-uri în site-ul cu livrare rapidă www.prodietamagazin.ro.

Scrie un raspuns: