Clătite vegan de hrișcă umplute cu varză

Clătitele de hrișcă se prepară foarte ușor cu această rețetă vegan. Ingredientele pentru rețeta de clătite din făină de hrișcă și umplutură de varză sunt disponibile în magazin www.proDietaNaturala.ro la prețuri foarte mici. Știm foarte bine că noi, pasionații de bucătăria vegan, căutăm tot timpul să îmbinăm ingrediente foarte nutritive așa încât alimentația noastră să nu fie doar calorică, ci și vitaminizantă.

Clătite vegan de hrișcă umplute cu varză, rețeta ușor de preparat

Clătite din făină de hrișcă și umplutură de varză cu sos de unt vegan și lapte vegetal. Rețeta vegan ușor de preparat.
Clătite din făină de hrișcă și umplutură de varză cu sos de unt vegan și lapte vegetal. Rețeta vegan ușor de preparat.

Ingrediente pentru rețeta vegan de clătite cu hrișcă

Ingrediente pentru clătită:– 160 g făină de hrișcă integrală
– 1 linguriță praf de copt master (Produs: BIOVEGAN PRAF DE COPT BIO MAISTER, Cod 3XBV10404)
– 265 ml apă
– 250 gr varză
– 1 ceapă roșie
– ulei de măsline
– sare, piper după gust
– 25 g nuci tocate
– sare afumată Pronat
– ierburi proaspete
Ingrediente pentru umplutură– 1 cutie 200 ml smântână vegan de caju sau migdale
– 50 gr unt vegan
– Ierburi aromatizante
– Nucşoară
Fiți creativi în bucătărie și improvizați în cazul în care vă lipsește un ingredient sau altul, sau doriți să înlocuiți vreun ingredient după preferințe.

Mod de pregătire clătite cu hrișcă și varză

  • Se amestecă făina de hrișcă integrală cu praful de copt, sarea și apa și se lasă la macerat 10 minute.
  • Între timp pregătiți sosul cu ierburi. Pentru a face acest lucru, amestecați conținutul unei cutii mici de smântâna vegană cu 50 gr unt vegan, adăugați condimentele preferate, apoi rafinați cu puțină nucșoară.
  • Tăiați varza în benzi subțiri, spălați și scurgeți. Tăiați ceapa în bucăți mici și sotați-o într-o tigaie cu puțin ulei de măsline până devine ușor lucioasă. Scoateți jumătate din ceapa din tigaie și lăsați-o deoparte până la servire. Adăugați varza savoy în tigaie cu restul de ceapă și fierbeți timp de 10-15 minute la foc mic. Condimentați după gust cu sare, piper și muștar. La final amestecăm și nucile tocate. Se toarnă amestecul într-un castron și se lasă deoparte.
  • Acum întindeți un strat subțire de ulei de măsline pe tigaie și adăugați în tigaie câteva 2-3 linguri de aluat. Se întinde 1 lingură de amestec de varză călită pe fiecare clătită și se coace 2-3 minute pe fiecare parte. Umpleți clătitele cu varză și sosul de ierburi, adăugați și alte verdețuri și ceapă roșie rămasă. Apoi pliați și serviți cald.
Unt vegan delicios cu shea, cocos, ulei de rapiță și migdale. Untul vegan este deosebit de bogat în proprietăți nutritive valoroase, este ușor tartinabil și poate fi inclus în toate rețetele dvs. Intră în magazinul dedicat produselor vegane.

Scrie un raspuns: