Chlorella: TOP Beneficii

Chlorella este apreciată pentru beneficiile aduse sănătății, în primul rând clorofilei dar și bogăției de minerale. Chlorella este o algă albastră-verde, la fel ca ruda ei, spirulina. Chlorella este disponibilă sub formă de pudră, capsule ori tablete în magazine cu produse naturale și este relativ ușor de adăugat în dieta noastră zilnică. Acest superaliment este bogat în fitonutrienți, inlcusiv aminoacizi, clorofilă, beta-caroten, potasiu, fosfor, biotină, magneziu și complexul de vitamine B.

Chlorella pudră, capsule, tablete: preț și beneficii pentru sănătate
Chlorella pudră, capsule, tablete: preț și beneficii pentru sănătate
 1. Cum ajută chlorella buna funcționare a organismului?
 2. Ce conține chlorella?
 3. Top 7 Beneficii aduse de chlorella conform studiilor în domeniu:
  1) Ajută la detoxiferea organismului de metale grele
  2) Detoxifică organismul de repercusiunile radioterapiei și chimioterapiei
  3) Susține sistemul imunitar puternic
  4) Ajută la slăbit
  5) Ne face să arătăm mai tineri
  6) Luptă împotriva cancerului
  7) Ajută la scăderea glicemiei și colesterolului

Studiile au arătat că beneficiile aduse de chlorella se manifestă în întregul organism prin susținerea funcționării normale a hormonilor, menținerea sănătății cardiovasculare, contribuind totodată la neutralizarea efectelor chimioterapiei și radiațiilor, diminuarea tensiunii arteriale și nivelului de colesterol și la detoxifierea organismului.

Cum ne ajută chlorella să fim sănătoși?

Vă aflați în căutarea unui supliment întru totul natural care să vă crească energia, să favorizeze pierderea grăsimilor și să ajute la detoxifierea organismului de metale grele precum plumbul și mercurul? Dacă da, o algă de apă dulce numită chlorella ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie.

Culoarea verde intensă a chlorellei se datorează unei concentrații mari de clorofilă. Ni se spune să consumăm mai multe legume cu frunze verzi pentru a avea o sănătate bună, dar uneori poate fi dificil să avem 5-7 porții zilnice de legume, după cum ne recomandă nutriționiștii și doctorii ce practică medicina funcțională. Chlorella este planta care concentrează cele mai multe substanțe nutritive în formă naturală. Prin urmare, dacă nu consumăm zilnic mai multe porții de fructe și legume verzi, pudra ori capsulele de chlorella pot susține o sănătate bună și un sistem imunitar puternic!

Deși consumarea de sucuri naturale este o opțiune, pur și simplu aceasta ocupă prea mult timp pentru majoritatea persoanelor. Și sincer, cea mai mare parte a legumelor cu frunze verzi pălește în fața beneficiilor pe care chlorella le poate aduce sănătății.

Prin consumul de suplimente de chlorella organice, obținute prin extracție la temperaturi scăzute, puteți obține toate beneficiile acestei alge sub forma simplă a unei pudre sau tablete.

Ce conține chlorella?

După cum veți vedea în cele ce urmează, chlorella este unul dintre superalimentele cu cei mai mulți nutrienți din lume.

O porție de 28 g (3 linguri) de chlorella conține:
Proteine: 16 g
Vitamina A: 287% DZR
Vitamina B2: 71% DZR
Vitamina B3: 33% DZR
Fier: 202% DZR
Magneziu: 22% DZR
Zinc: 133% DZR
*DZR = Doza Zilnică Recomandată
În plus, chlorella conține o cantitate mare de vitamina B1, vitamina B6 și fosfor.

Dacă luăm în calcul densitatea în nutrienți a chlorellei, este evident motivul pentru care aceasta se află în top 10 cele mai sănătoase alimente din lume. De fapt, chlorella are mai mulți nutrienți per gram decât orice alte legume verzi, inclusiv varza kale, spanacul și broccoli!

Capsule sau pudră pentru sucuri si smoothie-uri?
Capsule sau pudră pentru sucuri si smoothie-uri? Alegeți ceea ce vă avantajează! Vezi preț si beneficii >>

Beneficii cercetate ale chlorellei

Iată câteva beneficii dovedite științific ale chlorellei de care vă veți bucura dacă includeți acest superaliment în dieta zilnică.

1. Chlorella ajută la detoxifierea organismului, inclusiv de metale grele

Dacă aveți mercur în plombele dentare, dacă mâncați regulat pește, dacă v-ați expus radiațiilor solare sau consumați alimente procesate, ați putea avea metale grele ascunse în organism. Este important pentru sănătatea și starea generală să vă implicați activ în detoxifierea corpului de metale grele și toxine.
Unul dintre cele mai semnificative beneficii ale chlorellei este acela că se atașează de toxinele ce se încăpățânează să rămână în organism, precum plumbul, cadmiul, mercurul și uraniul, și împiedică reabsorbția lor. Consumul regulat de chlorella poate ajuta chiar și la prevenirea acumulării inițiale a metalelor grele în țesuturi și organe.

2. Ajută la detoxifierea organismului de repercusiunile radioterapiei și chimioterapiei

Astăzi, radioterapia și chimioterapia sunt cele mai frecvente variante de tratament pentru cancer. Orice persoană care a trecut printr-unul dintre aceste tratamente, sau cunoaște pe cineva care a făcut acest lucru, știe cât de traumatizat poate rămâne organismul. S-a demonstrat că nivelurile ridicate de clorofilă din chlorella protejează corpul împotriva tratamentelor cu radiații ultraviolete, înlăturând particulele radioactive din organism.
Potrivit cercetătorilor de la Virginia Commonwealth University Medical College, „componentele celulare și funcțiile sistemului imunitar rămân sau sunt aproape de normal și sunt mai puțin afectate de efectele adverse atunci când pacienții urmează chimioterapia și/sau iau medicamente imunosupresive precum steroizii.”
Studiul universității s-a desfășurat pe o perioadă de doi ani și a permis cercetătorilor să observe că pacienții diagnosticați cu gliom au avut mai puține infecții respiratorii și afecțiuni asemănătoare gripei atunci când au luat chlorella.

3. Chlorella întărește sistemul imunitar

Cercetările publicate în 2012 în Nutrition Journal au arătat că după 8 săptămâni de administrare a chlorellei, activitatea celulei NK („natural killer”) s-a îmbunătățit.
Cercetătorii de la Yonsei University din Seul, Korea au studiat pacienții sănătoși și răspunsul sistemului lor imunitar la suplimentele de chlorella. Rezultatele au arătat că această algă susține sănătatea sistemului imunitar și contribuie la activitatea celulelor acestuia, supranumite „natural killer”.

4. Chlorella ajută la slăbit

Procesul de slăbire este dificil, mai ales pe măsură ce înaintăm în vârstă. Într-un studiu publicat în Journal of Medicinal Food, cercetătorii susțin că „aportul de chlorella a dus la diminuări considerabile în ceea ce privește procentul de grăsime din organism, colesterolul seric total și nivelurile de glucoză din sânge”.

Chlorella vă aduce beneficii prin reglarea hormonilor, îmbunătățirea metabolismului și circulației, precum și prin menținerea unui nivel ridicat de energie. De asemenea, ajută la scăderea în greutate și reducerea grăsimii din organism, eliminând totodată toxinele depozitate.

Pe măsură ce corpul scade în greutate, se eliberează toxine ce pot fi reabsorbite. Este important să eliminați aceste toxine din sistem cât mai repede posibil. Abilitatea chlorellei de a înconjura toxinele și resturile de metale grele din organism contribuie la facilitarea eliminării acestora și la prevenirea reabsorbției lor.

SUPER SLIM MIX este un produs 100% natural si organic ce conține: proteine de canepa, chlorella, spirulina. Alege și cura DETOX de la DIET FOOD.
SUPER SLIM MIX este un produs 100% natural si organic ce conține: proteine de canepa, chlorella, spirulina. Alege și cura DETOX de la DIET FOOD. www.ProDietaMagazin.ro cu livrare rapidă și transport gratuit în funcție de comandă.

5. Ne face să arătăm mai tineri

Cercetările continuă să arate că algele chlorella pot încetini procesul de îmbătrânire, fapt ce ne face să arătăm mai tineri. Un studiu din revista Clinical Laboratory a dezvăluit că algele chlorella reduc o mare parte din stresul oxidativ, ce poate fi cauzat de poluare, stres și dietă necorespunzătoare.

Motivul pentru care chlorella este atât de eficientă în privința întineririi pielii este că aceasta crește în mod natural nivelurile de vitamina A, vitamina C și glutation în organism, fapt ce elimină radicalii liberi și protejează celulele. Prin administrarea unei lingurițe sau a două capsule de supliment de chlorella pe zi, puteți vedea rezultate în mai puțin de 2 săptămâni.

6. Luptă împotriva cancerului

Se consideră că toate organismele umane dezvoltă, la un moment dat, celule canceroase. Sistemele imunitare care funționează corespunzător au abilitatea de a ataca și distruge aceste celule înainte ca ele să aibă șansa de a prelua controlul și a crea cancerul. Un studiu medical recent a descoperit că algele chlorella ajută în lupta împotriva cancerului și tratamentul naturist prin mai multe metode. În primul rând, atunci când suplimentul de chlorella este luat preventiv, acesta întărește sistemul imunitar astfel încât corpul nostru să răspundă corespunzător. În al doilea rând, deoarece îndepărtează metalele grele și toxinele din organismul nostru, există o probabilitate mai mică să dezvoltăm cancer provocat de factorii de mediu. În al treilea rând, studiile au arătat că la pacienții diagnosticați cu cancer chlorella îmbunătățește acțiunea celulelor T care luptă împotriva celulelor anormale.
Și, așa cum este menționat mai sus, în cazul diagnosticării cancerului și utilizării tratamentelor de chimioterapie și radioterapie, chlorella contribuie la combaterea efectelor secundare și poate fi folosită ca adjuvant natural în tratamentele pentru cancer.

7. Chlorella ajută la scăderea glicemiei și colesterolului

Diabetul de tip 2 și colesterolul mărit sunt două dintre cele mai grave boli cronice cu care se confruntă americanii în zilele noastre. Anii de alimentație necorespunzătoare, stresul și lipsa somnului au dus la unul sau ambele diagnostice.
Într-un studiu publicat în Journal of Medicinal Food, cercetătorii au descoperit că dozele de 8.000 mg de chlorella pe zi (divizate în 2 reprize) ajută la diminuarea colesterolului și glicemiei. Cercetătorii au observat mai întâi o scădere a nivelurilor de colesterol, iar apoi o îmbunătățire a valorii glicemiei. Aceștia sunt de părere că suplimentul de chlorella activează la nivel celular un număr de gene care cresc sensibilitatea la insulină, încurajând echilibrul natural.

Chlorella poate fi utilizată sub formă de capsule (se înghit ușor) sau sub formă de pudră (ideal pentru smoothie-uri și shake-uri proteice).
CHLORELLA poate fi utilizată sub formă de CAPSULE (se înghit ușor) sau sub formă de PUDRĂ (ideal pentru smoothie-uri și shake-uri proteice). Alegeți opțiunea care vi se potrivește din magazinul cu livrare rapidă și plata la curier www.proDietaMagazin.ro cu cel mai bun preț.

Scrie un raspuns: