Chlorella: TOP Beneficii

Chlorella se găsește sub formă de pudră, capsule ori tablete în magazine cu produse naturale și este relativ ușor de adăugat în dieta noastră zilnică.

Chlorella pudră, capsule, tablete: preț și beneficii pentru sănătate

Chlorella pudră, capsule, tablete: preț și beneficii pentru sănătate

Beneficiile pe care le aduce sănătății se datorează în primul rând clorofilei dar și bogăției de minerale.  Chlorella este o algă albastră-verde, la fel ca ruda ei, spirulina. Acest superaliment este bogat în fitonutrienți, inlcusiv aminoacizi, clorofilă, beta-caroten, potasiu, fosfor, biotină, magneziu și complexul de vitamine B.

Studiile au arătat că beneficiile aduse de chlorella se manifestă în întregul organism prin susținerea funcționării normale a hormonilor, menținerea sănătății cardiovasculare, contribuind totodată la neutralizarea efectelor chimioterapiei și radiațiilor, diminuarea tensiunii arteriale și nivelului de colesterol și la detoxifierea organismului.

Vă aflați în căutarea unui supliment întru totul natural care să vă crească energia, să favorizeze pierderea grăsimilor și să ajute la detoxifierea organismului de metale grele precum plumbul și mercurul? Dacă da, o algă de apă dulce numită chlorella ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie.

Culoarea verde intensă a chlorellei se datorează unei concentrații mari de clorofilă. Ni se spune să consumăm mai multe legume cu frunze verzi pentru a avea o sănătate bună, dar uneori poate fi dificil să avem 5-7 porții zilnice de legume, după cum ne recomandă nutriționiștii și doctorii ce practică medicina funcțională. Chlorella este planta care concentrează cele mai multe substanțe nutritive în formă naturală. Prin urmare, dacă nu consumăm zilnic mai multe porții de fructe și legume verzi, pudra ori capsulele de chlorella pot susține o sănătate bună și un sistem imunitar puternic!

Deși consumarea de sucuri naturale este o opțiune, pur și simplu aceasta ocupă prea mult timp pentru majoritatea persoanelor. Și sincer, cea mai mare parte a legumelor cu frunze verzi pălește în fața beneficiilor pe care chlorella le poate aduce sănătății.

Prin consumul de suplimente de chlorella organice, obținute prin extracție la temperaturi scăzute, puteți obține toate beneficiile acestei alge sub forma simplă a unei pudre sau tablete.

Ce conține chlorella?

După cum veți vedea în cele ce urmează, chlorella este unul dintre superalimentele cu cei mai mulți nutrienți din lume.

O porție de 28 g (3 linguri) de chlorella conține:
Proteine: 16 g
Vitamina A: 287% DZR
Vitamina B2: 71% DZR
Vitamina B3: 33% DZR
Fier: 202% DZR
Magneziu: 22% DZR
Zinc: 133% DZR
*DZR = Doza Zilnică Recomandată
În plus, chlorella conține o cantitate mare de vitamina B1, vitamina B6 și fosfor.

Dacă luăm în calcul densitatea în nutrienți a chlorellei, este evident motivul pentru care aceasta se află în top 10 cele mai sănătoase alimente din lume. De fapt, chlorella are mai mulți nutrienți per gram decât orice alte legume verzi, inclusiv varza kale, spanacul și broccoli!

Capsule sau pudră pentru sucuri si smoothie-uri?

Capsule sau pudră pentru sucuri si smoothie-uri? Alegeți ceea ce vă avantajează! Vezi preț si beneficii >>

Beneficii cercetate ale chlorellei

Iată câteva beneficii dovedite științific ale chlorellei de care vă veți bucura dacă includeți acest superaliment în dieta zilnică.

1. Chlorella ajută la detoxifierea organismului, inclusiv de metale grele

Dacă aveți mercur în plombele dentare, dacă mâncați regulat pește, dacă v-ați expus radiațiilor solare sau consumați alimente procesate, ați putea avea metale grele ascunse în organism. Este important pentru sănătatea și starea generală să vă implicați activ în detoxifierea corpului de metale grele și toxine.
Unul dintre cele mai semnificative beneficii ale chlorellei este acela că se atașează de toxinele ce se încăpățânează să rămână în organism, precum plumbul, cadmiul, mercurul și uraniul, și împiedică reabsorbția lor. Consumul regulat de chlorella poate ajuta chiar și la prevenirea acumulării inițiale a metalelor grele în țesuturi și organe.

2. Ajută la detoxifierea organismului de repercusiunile radioterapiei și chimioterapiei

Astăzi, radioterapia și chimioterapia sunt cele mai frecvente variante de tratament pentru cancer. Orice persoană care a trecut printr-unul dintre aceste tratamente, sau cunoaște pe cineva care a făcut acest lucru, știe cât de traumatizat poate rămâne organismul. S-a demonstrat că nivelurile ridicate de clorofilă din chlorella protejează corpul împotriva tratamentelor cu radiații ultraviolete, înlăturând particulele radioactive din organism.
Potrivit cercetătorilor de la Virginia Commonwealth University Medical College, „componentele celulare și funcțiile sistemului imunitar rămân sau sunt aproape de normal și sunt mai puțin afectate de efectele adverse atunci când pacienții urmează chimioterapia și/sau iau medicamente imunosupresive precum steroizii.”
Studiul universității s-a desfășurat pe o perioadă de doi ani și a permis cercetătorilor să observe că pacienții diagnosticați cu gliom au avut mai puține infecții respiratorii și afecțiuni asemănătoare gripei atunci când au luat chlorella.

3. Chlorella întărește sistemul imunitar

Cercetările publicate în 2012 în Nutrition Journal au arătat că după 8 săptămâni de administrare a chlorellei, activitatea celulei NK („natural killer”) s-a îmbunătățit.
Cercetătorii de la Yonsei University din Seul, Korea au studiat pacienții sănătoși și răspunsul sistemului lor imunitar la suplimentele de chlorella. Rezultatele au arătat că această algă susține sănătatea sistemului imunitar și contribuie la activitatea celulelor acestuia, supranumite „natural killer”.

4. Chlorella ajută la slăbit

Procesul de slăbire este dificil, mai ales pe măsură ce înaintăm în vârstă. Într-un studiu publicat în Journal of Medicinal Food, cercetătorii susțin că „aportul de chlorella a dus la diminuări considerabile în ceea ce privește procentul de grăsime din organism, colesterolul seric total și nivelurile de glucoză din sânge”.

Chlorella vă aduce beneficii prin reglarea hormonilor, îmbunătățirea metabolismului și circulației, precum și prin menținerea unui nivel ridicat de energie. De asemenea, ajută la scăderea în greutate și reducerea grăsimii din organism, eliminând totodată toxinele depozitate.

Pe măsură ce corpul scade în greutate, se eliberează toxine ce pot fi reabsorbite. Este important să eliminați aceste toxine din sistem cât mai repede posibil. Abilitatea chlorellei de a înconjura toxinele și resturile de metale grele din organism contribuie la facilitarea eliminării acestora și la prevenirea reabsorbției lor.

5. Ne face să arătăm mai tineri

Cercetările continuă să arate că algele chlorella pot încetini procesul de îmbătrânire, fapt ce ne face să arătăm mai tineri. Un studiu din revista Clinical Laboratory a dezvăluit că algele chlorella reduc o mare parte din stresul oxidativ, ce poate fi cauzat de poluare, stres și dietă necorespunzătoare.

Motivul pentru care chlorella este atât de eficientă în privința întineririi pielii este că aceasta crește în mod natural nivelurile de vitamina A, vitamina C și glutation în organism, fapt ce elimină radicalii liberi și protejează celulele. Prin administrarea unei lingurițe sau a două capsule de supliment de chlorella pe zi, puteți vedea rezultate în mai puțin de 2 săptămâni.

6. Luptă împotriva cancerului

Se consideră că toate organismele umane dezvoltă, la un moment dat, celule canceroase. Sistemele imunitare care funționează corespunzător au abilitatea de a ataca și distruge aceste celule înainte ca ele să aibă șansa de a prelua controlul și a crea cancerul. Un studiu medical recent a descoperit că algele chlorella ajută în lupta împotriva cancerului și tratamentul naturist prin mai multe metode. În primul rând, atunci când suplimentul de chlorella este luat preventiv, acesta întărește sistemul imunitar astfel încât corpul nostru să răspundă corespunzător. În al doilea rând, deoarece îndepărtează metalele grele și toxinele din organismul nostru, există o probabilitate mai mică să dezvoltăm cancer provocat de factorii de mediu. În al treilea rând, studiile au arătat că la pacienții diagnosticați cu cancer chlorella îmbunătățește acțiunea celulelor T care luptă împotriva celulelor anormale.
Și, așa cum este menționat mai sus, în cazul diagnosticării cancerului și utilizării tratamentelor de chimioterapie și radioterapie, chlorella contribuie la combaterea efectelor secundare și poate fi folosită ca adjuvant natural în tratamentele pentru cancer.

7. Chlorella ajută la scăderea glicemiei și colesterolului

Diabetul de tip 2 și colesterolul mărit sunt două dintre cele mai grave boli cronice cu care se confruntă americanii în zilele noastre. Anii de alimentație necorespunzătoare, stresul și lipsa somnului au dus la unul sau ambele diagnostice.
Într-un studiu publicat în Journal of Medicinal Food, cercetătorii au descoperit că dozele de 8.000 mg de chlorella pe zi (divizate în 2 reprize) ajută la diminuarea colesterolului și glicemiei. Cercetătorii au observat mai întâi o scădere a nivelurilor de colesterol, iar apoi o îmbunătățire a valorii glicemiei. Aceștia sunt de părere că suplimentul de chlorella activează la nivel celular un număr de gene care cresc sensibilitatea la insulină, încurajând echilibrul natural.

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Plafar magazin naturist online cu livrare rapida


Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform EU Cookie LAW. info

1. Ce date colectam. Numele si adresa de email pentru formularul de comentarii (numele poate fi si pseudonim). Nu trimitem nici un fel de promotionale pe adresa de email si nici nu transmitem aceasta adresa catre terte parti. Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de traffic. Nu trimitem newslettere si nu primim plati online, deci nu colectam date de card bancar.
2. Cum sunt colectate datele. Colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare. Datele colectate in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate timp de 50 de luni. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.
3. De ce colectam datele. Din motive de securitate pe website si trasabilitate.
4. Cine proceseaza datele. Google Analytics, Adwords si Google Search Console pentru servicii de analiza a traficului. Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.
5. Link-uri catre alte website-uri. Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.
6. Cum sunt protejate datele mele. Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din puct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.
7. Care sunt drepturile tale. Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.
8. Transferul datelor in afara UE. Datele colectate de magazinul online sunt gazduite pe servere aflate la Hetzner (https://www.hetzner.de/) si sunt localizate in Frankfurt Germania. In calitate de prestator de servicii european, Hetzner este supus si el normelor GDPR. Terții (Google, Facebook si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.