Chlorella

Chlorella este o algă unicelulară care crește în apă dulce. Este recomandată de nutriționiști alături de spirulină și iarba de orz pentru beneficiile aduse sănătății.

Chlorella, beneficii pentru sănătate.
Chlorella, beneficii pentru sănătate. Poate fi cumpărată sub formă de comprimate sau pudră.

Capsulele de chlorella sunt recomandate persoanelor care au nevoie de detoxifierea organismului, inclusiv eliminarea din organism a metalelor grele (mercur, plumb, cadmiu, arsenic), pesticidelor, dioxinei (substanţă peri­culoasă aliberată de către poluatorii industriali), mucegaiurilor, neurotoxinelor și alcoolui. În plus, chlorella alcalinizează pH-ul sanguin, stimulează imu­nitatea la nivelul ficatului, reduce tulburările intestinale și protejează ADN-ul de degradare. Suplimentele de chlorella accelereaza repararea țesuturilor și regenerarea celulelor și stimulează procesul de cicatrizare a ranilor. Se știe că vindecarea oricărei boli implică o bună detoxifiere a organismului și regenerarea celulară.

Deși chlorella nu este atât de cunoscută la noi în țară, ea este totuși de mai mulți ani un supliment des folosit în culturile asiatice. Această algă conține mai multe elemente nutritive care pot îmbunătăți semnificativ sănătatea. Chlorella este o sursă foarte bună de vitamina B12, o vitamină frecvent întâlnită în proteine. Compoziția sa unică oferă acestei plante marine proprietăți antioxidante semnificative și aduce multe beneficii pentru corp.

Chlorella este deosebit de apreciată de nutriționiști și promovată de magazinele online de produse naturiste pentru că deține cea mai mare cantitate de clorofilă dintre toate plantele cunoscute. Datorită conţinutului foarte mare de clorofilă (cel mai mare din regnul vegetal), algele chlorella captează o energie solară impresionantă. Printre proprietățile și beneficiile aduse de consumul de chlorella se numără faptul că stimulează sistemul imunitar și ajută în lupta împotriva infecțiilor. Chlorella este în atenția a numeroase proiecte de cercetare medicală și științifică. S-a dovedit că alga de apă dulce chlorella crește bacteriile bune din tractul gastrointestinal (GI) care ajută la tratarea ulcerului, colitei, diverticulitei și bolii Crohn. De asemenea, chlorella este utilizată pentru a trata constipația, fibromialgia, presiunea arteriala și colesterolul ridicat.

Chlorella conține 60% proteine, 18 aminoacizi esențiali și diferite vitamine și minerale. Una dintre proprietățile sale unice este un fitonutrient numit CGF. De asemenea, este o sursă bună de acizi grași esențiali, care sunt necesari pentru multe funcții biochimice importante, inclusiv echilibrul hormonal. Chlorella conține, de asemenea, un nivel ridicat de beta-caroten, mai mult de 20 de vitamine și minerale, inclusiv fier, calciu, potasiu, magneziu, fosfor, pro-vitamina A, vitaminele C, B1, B2, B2, B5, B6, B12, C, E și K, biotina, inozitol, acid folic.

Chlorella pret capsule. Citeste mai mult despre beneficiile pentru sanatate si detalii privind pret.
Chlorella pret capsule. Citeste mai mult despre beneficiile pentru sanatate si detalii privind pret si livrare rapida in site-ul www.proDietaPlant.ro.

Chlorella a apărut în urmă cu peste 2 miliarde de ani și a fost prima formă a unei plante cu un nucleu bine definit. Pentru că Chlorella este un organism microscopic, ea nu a fost descoperită până la sfârșitul secolului al 19-lea. Numele chlorella derivă din numele grecești “chloros” care înseamnă verde și “ella“, adică mici. Prima recunoaştere a chlorellei ca medica­ment a venit odată cu rezultatele cercetărilor NASA, ea fiind o componentă esenţială a dietei cosmonauţilor. Chlorella ajută cosmonauţii să-şi păstreze tonusul muscular în condiţii de impondera­bilitate, le asigură o anumită protecţie împotriva puternicelor radiaţii din afara atmosferei pământului, dar şi de câmpurile elec­tromagnetice produse de aparatura complexă de la bordul na­velor.

În Japonia, chlorella este folosită în mod tradițional ca un tratament naturist pentru ulcer duodenal, gastrită, hipertensiune, diabet, hipoglicemie, astm și constipație. Pacienții cu diabet zaharat sau fibromialgia pot avea în vedere și chlorella, nu ca un tratament primar, ci ca parte a unui program de sănătate. Recent, a fost recomandată și ca un tratament eficient pentru scăderea colesterolului și pentru profilaxia infecțiilor. Fiind foarte bogată în clorofilă, consumul de comprimate de chlorella protejează organismul împotriva radiațiilor ultraviolete.

Deși algele cresc în mod natural în apă dulce, chlorella destinată consumului uman este, în general, cultivată în bazine situate în aer liber cu apă dulce bogată în minerale, sub lumina directă a soarelui. Întregul proces de cultivare și recoltare a produsului final este monitorizat de către microbiologi pentru a asigura o valoare nutritivă optimă și puritatea produsului. Suplimentele alimentare (produs final) sunt adesea combinate cu alte alimente naturale, ecologice, cum ar fi spirulina, iarba de grâu, orz verde și, uneori, cu alte alge marine.

Capsulele cu chlorella sunt o forma de administrare foarte simplă şi eficientă a acestei plante. Dar daca doriti varianta vrac, pulbere pe care sa o adaugati dvs in sucuri, smoothie-uri, shake-uri, atunci puteti opta pentru pudra de chlorella care, avand un gramaj mai mare, devine mai avantajoasa la pret. Chlorella Bio: vezi preț capsule dar și pudra pulbere pt shake-uri și smoothie-uri in site-ul cu livrare rapida www.prodietamagazin.ro.

Chlorella pentru smoothie shake, pret 200 gr
Chlorella BIO capsule dar și pentru smoothie, shake, sucuri, salate, pret 200 gr

2 Comentarii

  1. V-as ruga sa-mi comunicati daca se poate ce greutate are o pastila de chlorella.As vrea sa-mi fac o socoteala cat timp mi-ar ajunge o cutie. Si ma mai intereseaza cam cat timp se face un tratament pentru a vedea rezultatele. Ma intereseaza pentru hipertensiune in special, dar as vrea sa stiu daca ajuta si o tiroida lenesa avand in vedere ca are si iod in structura sa. Va multumesc in speranta unui raspuns. Cu stima, Mariana.

    • Un comprimat de chlorella are 0.4 grame. Sunt recomandate 15 comprimate pe zi in total în 3 etape ( 3 x 5 comprimate pe zi, cu o cantitate suficientă de lichide). Prin urmare, veti putea lua 6 grame de chlorella zilnic. O cutie este suficienta pentru 10 zile!

Scrie un raspuns: