Cele mai puternice antiinflamatoare naturale: ghimbir și turmeric (curcuma)

Cele mai puternice antiinflamatoare naturale sunt considerate a fi ghimbirul și turmericul (curcuma). Astfel de ingrediente naturale pot suplini cu succes antiinflamatoarele pe bază de ibuprofen, ajutând la menținerea sănătății celulelor.

Curcuma (turmeric) și ghimbir sunt alimente relativ ieftine, fără efecte advrese, care pot înlocui medicamentele pentru tratamentul naturist al bolilor inflamatorii. Citește și despre studiile care atestă beneficiile acestor alimente.
Curcuma (turmeric) și ghimbir sunt alimente relativ ieftine, fără efecte adverse, care pot înlocui medicamentele pentru tratamentul naturist al bolilor inflamatorii. Citește și despre studiile care atestă beneficiile acestor alimente.

Artrita, cancerul, bolile de inimă, Alzheimer, iată câteva afecțiuni ale sănătății pentru care efectul ghimbirului și al turmericului (curcuma) este intens studiat. Atât ghimbirul cât și turmericul au efecte antiinflamatorii bine documentate.

Ce este inflamația cronică? Cum poate fi tratată natural?

Inflamația vizează atât articulațiile, cât și întreg organismul. Atunci când inflamaţia nu mai este tranzitorie, devenind cronică, corpul începe să se atace singur determinând apariţia unor efecte secundare care pot sta la baza multor boli.
Inflamația este un răspuns natural al sistemului imunitar de luptă împotriva invadatorilor străini dăunători. Într-un scenariu normal, sistemul imunitar recunoaște infecția sau rănirea și trimite celulele albe din sânge pentru a produce proteine de semnalizare și pentru a ajuta la vindecare. Această formă sănătoasă de inflamație este cunoscută sub numele de “inflamație acută” și este scurtă, durează doar până când problema se rezolvă. Cu toate acestea, răspunsul inflamator poate fi declanșat și de probleme mai persistente, cum ar fi alimentația dezordonată și deficitară în vitamine, minerale și enzime, obezitatea, stresul și afecțiunile autoimune, provocând “inflamația cronică“. Inflamația cronică este forma periculoasă a inflamației, care este frecvent menționată de medici și este legată de nenumărate boli, inclusiv cancer și boli de inimă.

Ghimbir (ginger), aliment antiinflamatoriu important

Unele dintre cele mai studiate și recunoscute beneficii pentru sănătate ale ghimbirului sunt capacitatea sa de a reduce inflamația într-un cadru cronic și de a ameliora răul de mișcare. Fitochimicalele din ghimbir, gingerolii și shogaolii inhibă sinteza moleculelor care promovează inflamația și mai multe studii au evaluat eficacitatea ghimbirului pentru gestionarea bolilor inflamatorii specifice.

  • S-a descoperit că ghimbirul reduce proteinele inflamatorii și crește moleculele antiinflamatorii în boala inflamatorie intestinală (IBD). Ghimbirul a fost studiat și în privința leziunilor intestinale și s-a dovedit că poate ajuta la vindecare. Mai mult, ghimbirul a prevenit colita cronică și a redus riscul de cancer asociat cu IBD.
  • S-a constatat că ghimbirul suprimă răspunsul inflamator cronic la cobaii obezi, inducând reducerea grăsimii.
  • Ghimbirul ameliorează neuro-inflamația, după cum arată studiile pe animale. Este recomandat ca tratament natural privind demența și poate ajuta la gestionarea simptomelor bolii Alzheimer, precum și a altor afecțiuni neurologice. Sursa studiu: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23374025/
  • Ginger (ghimbir) are capacitatea de a inhiba o cale inflamatorie implicata în cancer numită Nf-κB și poate preveni apariția cancerului de colon, de stomac, ovare, ficat, piele, sân și prostată.
  • Suplimentarea cu ghimbir poate reduce inflamația și durerea asociată în osteoartrită și artrită reumatoidă.

Pentru a beneficia pe deplin de proprietățile curative ale ghimbirului (ginger), acesta trebuie inclus în mod constant (zilnic) într-o dietă bazată pe alimente antiinflamatorii. Alimentele care trebuie evitate includ carbohidrații rafinați, zaharurile rafinate excesive, alimentele prăjite, carnea, margarinele și mezelurile. S-a constatat că un regim alimentar mediteranean, bogat în legume și fructe, verdețuri, cantități moderate de carbohidrați complecși, paste din hrișcă, pește, ouă, mirodenii, reduce inflamația și previne bolile cronice.

Turmeric (curcuma) pentru a trata inflamațiile

Turmericul este condimentul de culoarea galbenă. Acesta a fost folosit în India de mii de ani precum condiment și plantă medicinală. Recent, știința a început să promoveze ceea ce au cunoscut indienii de multă vreme. Într-adevăr, turmericul (curcuma) conține compuși numiți curcuminoizi cu valoroase proprietăți medicinale.
Compusul activ principal din turmeric, curcumina, este astăzi poate cel mai bine studiat ingredient natural pentru efectele sale asupra sănătății. Curcumina este un compus natural anti-inflamator. Blochează NF-kB, o moleculă care se deplasează în nucleele celulelor și se transformă pe gene legate de inflamație. Se crede că NF-kB joacă un rol major în numeroase boli cronice. Fără a intra în detalii (inflamația este o afecțiune medicală extrem de complexă), e bine să știm este că curcumina este o substanță bioactivă naturală care luptă eficient împotriva inflamației la nivel molecular.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Turmericul (curcuma) crește capacitatea antioxidantă a corpului. Deteriorările oxidative sunt considerate a fi unul dintre mecanismele din spatele îmbătrânirii și generator a numeroaselor boli. Mai multe studii au examinat modul în care curcumina poate și ajuta la prevenirea și managementul simptomelor Alzheimer. Boala Alzheimer este cea mai frecventă boală neurodegenerativă din lume și o cauză principală de demență. Curcumina stimulează nivelurile hormonului cerebral BDNF, care crește creșterea neuronilor noi și luptă împotriva diferitelor procese degenerative din creier. Curcumina are efecte antiinflamatorii și antioxidante și ajută la scăderea colesterolului. Se știe că inflamația și leziunile oxidative joacă un rol major în boala Alzheimer. În plus, curcumina stimulează activitatea enzimelor antioxidante proprii ale corpului.

Tratament natural pentru artrită cu ghimbir și turmeric (curcuma)

Artrita este o problemă comună în țara noastră. Există mai multe tipuri diferite, dintre care cea mai mare parte implică inflamația articulațiilor. Curcumina, gingerolii și shogaolii din ghimbir sunt cei mai importanți și puternici compuși antiinflamatori naturali. Consumați, așadar, ghimbir și turmeric.
Astăzi, ghimbirul este atât de iubit și de apreciat în USA și în Europa, încât regăsim în comerț gem de ghimbir, suc, ciocolată cu ghimbir (ginger), batoane energizante, siropuri, bomboane și chiar bere de ghimbir. Renumitele produse GingerPeople.com sunt comercializate și în România prin magazinul online proDietaBio.ro

Turmericul (curcuma) este chiar un produs ieftin, disponibil și în România în magazin proDietaBio.ro. Vezi mai multe produse antiinflamatorii.

Scrie un raspuns: