Ceaiul de eucalipt

Eucaliptul (Eucaliptus aetheroleum) mai este numit și „stâlpul“ cerului şi leacul bolilor respiratorii. Din frunzele de eucalipt se poate face ceai. Frunzele de eucalipt au efecte antiseptice, bactericide, antifungice, antivirale, antifebrile, expectorante, sudorifice, astringente, cicatrizante, emoliente, antiastmatice, digestive, aperitive, antinevralgice, antireumatice şi antisalmonelice.

Cum combatem răceala

Ceaiul de eucalipt se prepară din frunze măcinate de eucalipt, un arbore nativ din Australia și cunoscut acolo ca fiind copacul febrei datorită proprietăților sale medicinale. În Germania, ceaiul de eucalipt s-a standardizat, fiind recomandat ca tratament pentru bronșită și dureri de gât. Includeți o ceașcă de ceai de eucalipt în strategia de luptă împotriva răcelii și gripei de sezon. Efectele sale antimicrobiene sunt susținute de cercetări științifice.

Glicemie mai mică

Consumul ceaiului de eucalipt de-a lungul zilei poate contribui la scăderea glicemiei în cazul persoanelor cu prediabet sau cu diagnosticate cu diabet. Un studiu publicat în numărul din august 1998 al revistei „Journal of Nutrition” susține că frunzele eucaliptului, cunoscut în comunitatea științifică sub denumirea de Eucalyptus globulus, pot constitui un supliment alimentar pentru cei aflați sub tratament împotriva diabetului. Întrebați medicul care este cantitatea sigură de ceai pe care o puteți bea.

Antiinflamator natural

Potrivit cercetărilor științifice, uleiul extras din frunzele de eucalipt are proprietăți antiinflamatorii care se pot aplica sub forma unui tratament pe termen lung celor ce suferă de astm și alte boli cu sensibilitate la steroizi. Frunzele uscate de eucalipt vă pun la dispoziție o metodă simplă prin care vă puteți bucura de aceste proprietăți benefice. Un studiu publicat în martie 2003 în revista „Respiratory Medical Journal” arăta că rezultatele unei testări controlate dublu-orb placebo au evidențiat că eucaliptolul, un compus al uleiului de eucalipt, este un agent mucolitic util în bolile ce afectează căile respiratorii superioare și inferioare, fiind capabil să ajute prin dizolvarea mucusului.

Beneficii antibacteriene

Combateți cu o ceașcă de ceai de eucalipt acele bacterii dăunătoare care vă invadează organismul atunci când sistemul imunitar este slăbit.

Ceai BIO Respiratie profunda cu EUCALIPT
Ceai BIO Respiratie profunda cu EUCALIPT: vezi detalii suplimentare, pret, de unde putem cumpara

Numărul din martie 2007 al revistei „Phytotherapy Research” a publicat un studiu potrivit căruia uleiul extras din frunzele de eucalipt inhibă creșterea a trei bacterii cu potențial distructiv: stafilococului auriu, ce cauzează dureri în gât; escherichia coli, cunoscută mai mult sub numele de E. coli; candida albicans, care provoacă infecții micotice. University of Maryland Medical Center recomandă până la trei cești de ceai cu eucalipt pe zi în cazul adulților. Un efect secundar plăcut al acestui ceai este acela că elimină și bacteriile ce cauzează respirația urât mirositoare.

Scrie un raspuns: