Ce sunt sulfitii din vin?

Dacă ați citit cu atenție eticheta unei sticle de vin, ați remarcat probabil nota “Conține sulfiți“. Ce sunt sulfiții și de ce sunt adăugați în vin?
Sulfiti din vin.Oare vinul cu sulfiți mai este sigur pentru sănătate ori 100% natural? Da, vinul rămâne 100% natural (dacă așa este la bază). Pentru a se menține la aceeași calitate, vinul trebuie păstrat la o temperatură optimă și constantă. Altfel, se alterează sau are nevoie de conservanți.

De ce se adaugă sulfiți în vin?

Sulfiții se adaugă tocmai pentru că, în lungul traseu de la firma producătoare și până în paharul dvs., nu se poate garanta o temperatură optimă și constantă, dar trebuie să se garanteze calitatea și siguranța alimentară.

Sulfiții, atunci când sunt folosiți pe post de conservanți, sunt săruri anorganice care ajută la prelungirea termenului de valabilitate al anumitor alimente. Sărurile sunt utilizate pentru a preveni schimbarea culorii alimentelor, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor și pentru a ajuta la menținerea stabilității anumitor medicamente. De asemenea, sulfiții apar în mod natural ca urmare a procesului de fermentare din alimente precum berea și vinul. Conservanții pe bază de sulf, sau sulfiții, sunt aditivi alimentari obișnuiți. Deși multe alimente conțin sulfiți, vinurile sunt cea mai frecventă sursă de sulfiți.

Aceștia sunt folosiți și drept conservant pentru mai multe alimente, inclusiv pentru fructe deshidratate. Food and Drug Administration din Statele Unite clasifică sulfiții ca fiind „în general siguri pentru consum”, prescurtat GRAS. În general, sulfiții nu au niciun impact substanțial asupra sănătății și devin o amenințare pentru sănătate doar dacă există în prealabil o sensibilitate la ei.

Studii și recomandări. Beneficiile Vinului pentru sănătate.

Savurarea unui pahar de vin la cină sau în timpul unei zile este de obicei o experiență plăcută. Consumul moderat de vin poate oferi anumite beneficii pentru sănătate. Dieta Mediteraneana recomandă vinul roșu alături de alimente integrale, pește și ulei de măsline. Multe dovezi științifice sugerează că vinul consumat cu moderație poate reduce riscul de boli de inimă, după cum arată MedlinePlus. Vinul roșu, mai ales, poate oferi beneficii pentru sănătate datorită concentrației sale de flavonoide, antioxidanți ce ajută la prevenirea deteriorării celulare. Totuși, consumul excesiv de alcool crește riscul de multe afecțiuni grave și care pun în pericol viață. Moderația este cheia.

Unde mai găsim sulfiți?

Sulfiții, sau agenții de sulfitare, sunt săruri anorganice care previn maronirea și țin sub control dezvoltarea microorganismelor, potrivit University of Florida’s Institute of Food and Agricultural Sciences. Exemplele de sulfiți includ dioxidul de sulf, sulfatul de sodiu, bisulfiții de sodiu și potasiu și metabisulfiții. Producătorii de alimente utilizează sulfiții pentru prevenirea maronirii fructelor și legumelor, pentru evitarea apariției de pete negre pe fructele de mare și în aluaturi, ca aditiv. Sulfiții sunt prezenți adesea în vin pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor. Companiile farmaceutice adaugă sulfiți pentru a menține stabilitatea și puterea de acțiune a anumitor medicamente.

Organismul uman formează în mod natural acidul lactic. Acesta apare atunci când corpul transformă carbohidrații în energie în perioadele când nivelul de oxigen este redus, fapt ce poate avea loc în timpul exercițiilor fizice. În alimente, acidul lactic fie este prezent în mod natural, fie ca formă sintetizată adăugată pentru aromă sau ca agent de conservare.
Fermentația strugurilor ce duce la transformarea lor în vin implică drojdii și bacterii ale acidului lactic. Fermentația malolactică este o altă metodă de a oferi complexitate vinului. După fermentația zahărului din struguri și transformarea sa în alcool, bacteriile convertesc acizii din struguri în acid malic și acid lactic. Acidul lactic este mai puțin acru decât acidul malic. Acesta oferă vinului bun complexitate și aromă.

Fie că îl alegeți la cină, fie că îl savurați în cantități mici înainte de culcare, un pahar de vin roșu oferă o plăcere cu un aport relativ mic de calorii. Deși majoritatea persoanelor beau vin roșu pentru gustul său complex sau pentru abilitatea sa de a ajuta la depășirea unei zile stresante, alcoolul plin de antioxidanți poate fi benefic pentru sănătate. Și dacă paharul zilnic de vin roșu scade pofta de mâncare sau diminuează aportul de calorii dintr-o zi, atunci îl putem alege și în cadrul dietei de slăbire!

Vin BIO de la Terra Natura Timisoara.

Vin BIO de la Terra Natura Timiș. Alege dintre mai multe sortimente. Livrare rapida din magazinul online www.proDietaNaturala.ro

Puteti posta comentarii mai jos .


Slabire cu paste fara calorii. Orez fara calorii.

Magazin online cu produse din catina

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Folosim cookie-uri pentru a imbunatati calitatea serviciilor. Va cerem acordul conform EU Cookie LAW. info

Utilizam cookie-uri pentru a face site-ul prodieta.ro mai usor de folosit. Continuand navigarea in site si dand click pe "ACCEPT" inseamna ca va dati acordul.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.