Ce sunt sulfiții din vin?

Dacă ați citit cu atenție eticheta unei sticle de vin, ați remarcat probabil nota “Conține sulfiți“. Ce sunt sulfiții și de ce sunt adăugați în vin?
Oare vinul cu sulfiți mai este sigur pentru sănătate ori 100% natural? Da, vinul rămâne 100% natural (dacă așa este la bază). Pentru a se menține la aceeași calitate, vinul trebuie păstrat la o temperatură optimă și constantă. Altfel, se alterează sau are nevoie de conservanți.

Sulfiti din vin.
Ce sunt sulfitii din vin? De ce se adaugă sulfiți în vin?

De ce se adaugă sulfiți în vin?

Sulfiții se adaugă tocmai pentru că, în lungul traseu de la firma producătoare și până în paharul dvs., nu se poate garanta o temperatură optimă și constantă, dar trebuie să se garanteze calitatea și siguranța alimentară.

Sulfiții, atunci când sunt folosiți pe post de conservanți, sunt săruri anorganice care ajută la prelungirea termenului de valabilitate al anumitor alimente. Sărurile sunt utilizate pentru a preveni schimbarea culorii alimentelor, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor și pentru a ajuta la menținerea stabilității anumitor medicamente. De asemenea, sulfiții apar în mod natural ca urmare a procesului de fermentare din alimente precum berea și vinul. Conservanții pe bază de sulf, sau sulfiții, sunt aditivi alimentari obișnuiți. Deși multe alimente conțin sulfiți, vinurile sunt cea mai frecventă sursă de sulfiți.

Aceștia sunt folosiți și drept conservant pentru mai multe alimente, inclusiv pentru fructe deshidratate. Food and Drug Administration din Statele Unite clasifică sulfiții ca fiind „în general siguri pentru consum”, prescurtat GRAS. În general, sulfiții nu au niciun impact substanțial asupra sănătății și devin o amenințare pentru sănătate doar dacă există în prealabil o sensibilitate la ei.

Studii și recomandări. Beneficiile Vinului pentru sănătate.

Savurarea unui pahar de vin la cină sau în timpul unei zile este de obicei o experiență plăcută. Consumul moderat de vin poate oferi anumite beneficii pentru sănătate. Dieta Mediteraneana recomandă vinul roșu alături de alimente integrale, pește și ulei de măsline. Multe dovezi științifice sugerează că vinul consumat cu moderație poate reduce riscul de boli de inimă, după cum arată MedlinePlus. Vinul roșu, mai ales, poate oferi beneficii pentru sănătate datorită concentrației sale de flavonoide, antioxidanți ce ajută la prevenirea deteriorării celulare. Totuși, consumul excesiv de alcool crește riscul de multe afecțiuni grave și care pun în pericol viață. Moderația este cheia.

Cu toții iubim ciocolata! Știați că prima fabrică de ciocolată din lume a luat ființă în Barcelona?
De aici avem și prima CIOCOLATĂ CU ADEVĂRAT NEAGRĂ. 100% CACAO PURĂ din culturi certificate ecologic. Ciocolata Chocolates Sole este produsă în BARCELONA, SPANIA și distribuită în România prin magazin www.proDietaBio.ro cu livrare rapidă și plata la curier. Ciocolata neagră nu îngrașă și este recomandată de nutriționiști pentru sănătatea inimii și tonus. Vezi si alte sortimente (inclusiv cu ardei iute, cafea, ghimbir, rodie, stevia sau martipan).

Cu toții iubim ciocolata! Știați că prima fabrică de ciocolată din lume a luat ființă în Barcelona?
De aici avem și prima CIOCOLATĂ CU ADEVĂRAT NEAGRĂ. 100% CACAO PURĂ din culturi certificate ecologic. Ciocolata Chocolates Sole este produsă în BARCELONA, SPANIA și distribuită în România prin magazin www.proDietaBio.ro cu livrare rapidă și plata la curier. Ciocolata neagră nu îngrașă și este recomandată de nutriționiști pentru sănătatea inimii și tonus. Vezi si alte sortimente (inclusiv cu ardei iute, cafea, ghimbir, rodie, stevia sau martipan).

Unde mai găsim sulfiți?

Sulfiții, sau agenții de sulfitare, sunt săruri anorganice care previn maronirea și țin sub control dezvoltarea microorganismelor, potrivit University of Florida’s Institute of Food and Agricultural Sciences. Exemplele de sulfiți includ dioxidul de sulf, sulfatul de sodiu, bisulfiții de sodiu și potasiu și metabisulfiții. Producătorii de alimente utilizează sulfiții pentru prevenirea maronirii fructelor și legumelor, pentru evitarea apariției de pete negre pe fructele de mare și în aluaturi, ca aditiv. Sulfiții sunt prezenți adesea în vin pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor. Companiile farmaceutice adaugă sulfiți pentru a menține stabilitatea și puterea de acțiune a anumitor medicamente.

Organismul uman formează în mod natural acidul lactic. Acesta apare atunci când corpul transformă carbohidrații în energie în perioadele când nivelul de oxigen este redus, fapt ce poate avea loc în timpul exercițiilor fizice. În alimente, acidul lactic fie este prezent în mod natural, fie ca formă sintetizată adăugată pentru aromă sau ca agent de conservare.
Fermentația strugurilor ce duce la transformarea lor în vin implică drojdii și bacterii ale acidului lactic. Fermentația malolactică este o altă metodă de a oferi complexitate vinului. După fermentația zahărului din struguri și transformarea sa în alcool, bacteriile convertesc acizii din struguri în acid malic și acid lactic. Acidul lactic este mai puțin acru decât acidul malic. Acesta oferă vinului bun complexitate și aromă.

Vinul bogat în resveratrol este din struguri dar și din aronia, coacăze, afine sau prune. Încercați vinurile speciale din fructe BAVARIA WALDFRUCHT www.proDietaBio.ro

Fie că îl alegeți la cină, fie că îl savurați în cantități mici înainte de culcare, un pahar de vin roșu oferă o plăcere cu un aport relativ mic de calorii. Deși majoritatea persoanelor beau vin roșu pentru gustul său complex sau pentru abilitatea sa de a ajuta la depășirea unei zile stresante, alcoolul plin de antioxidanți poate fi benefic pentru sănătate. Și dacă paharul zilnic de vin roșu scade pofta de mâncare sau diminuează aportul de calorii dintr-o zi, atunci îl putem alege și în cadrul dietei de slăbire!

Inima sănătoasă cu extract de păducel plus magneziu și potasiu în suc de fructe, aronia, merișoare. Cura de sănătate pentru inima dvs cu 1 sticlă este de 5 zile, câte 150 ml pe zi. Persoanele care evită capsulele, pot avea încredere în puterea naturii, alegând suplimente naturale sub formă de extracte lichide din plante medicinale, cu suc de fructe și minerale.
Inima sănătoasă cu extract de păducel plus magneziu și potasiu în suc de fructe, aronia, merișoare. Cura de sănătate pentru inima dvs cu 1 sticlă este de 5 zile, câte 150 ml pe zi. Persoanele care evită capsulele, pot avea încredere în puterea naturii, alegând suplimente naturale sub formă de extracte lichide din plante medicinale, cu suc de fructe și minerale. Producător: Haus Rabenhorst, Germania. Vezi preț, detalii de livrare, informații suplimentare pentru sănătatea dvs.

Scrie un raspuns: